Friday, May 11, 2012

Η ΧΑ στην TV

Παρακολούθησα μετά λύπης μου τον τηλεοπτικό χρόνο που αφιέρωσαν ο Alpha και ο Σκια στην ΧΑ. Ομολογώ ότι υπάρχει μεγάλο ενδεχόμενο στις επαναληπτικές εκλογές να λάβουν μεγαλύτερο ποσοστό. Κυρίως γιατί μιλάνε στο θυμό των ψηφοφόρων. Όποιος παρακολούθησε όμως κριτικά τις συνεντεύξεις, οι ΧΑτες δεν απαντάνε στα ερωτήματα που τους τίθενται ενώ τολμάνε να θέτουν τα ίδια ερωτήματα στους ιδεολογικούς τους αντιπάλους.
Ο Ευαγγελάτος δεν ξέρω ιτ γραμμή θέλει να κρατήσει, αλλά τους πήρε με το μαλακό νομίζω. Έχασε την ευκαιρί ανα τους κάνει ερωτήσεις πάνω στις θέσεις τους ή τις απαντήσεις τους. Έτσι για να δούμε πόσο "χιούμορ" έχουν.

Επίσης φαίνεται να απορρίπτουν το παρελθόν τους. Στην ουσία απλά το αποκρύπτουν. Δυστυχώς τολμάνε να χρησιμοποιήσουν τα ίδια επιχειρήματα που χρησιμοποιούνται εναντίον τους, ενάντια στους ιδεολογικούς τους αντιπάλους, χωρίς όμως οι ίδιοι να απαντάνε σε αυτά. 
Να θέσω μερικά παραδείγματα.


Ρωτάει ο Ευαγγελάτος τη γνώμη τους για τον Χίτλερ και το βιβλίο του "ο Αγών μου" και απαντάει ο Παναγιώταρος αφού μας αναφέρει ότι έχει πολλά βιβλία και αριστερά, ότι είναι ένα από τα 2500 βιβλία που έχει διαβάσει.
Πετάγεται και ο Κασιδιάρης και απαντάει ο αθεόφοβος ότι τον Χίτλερ θα τον κρίνει η ιστορία.
Μετά παίρνει τηλέφωνο ο Μαΐλης για να παρέμβει στα του ΚΚΕ και τον ρωτάει ο Κασιδιάρης αν καταδικάζει τον Στάλιν και όσα αυτός έκανε στους Έλληνες του Πόντου. Ο Μαΐλης θα έπρεπε να απαντήσει στον Γκαζμά ότι ο Στάλιν είναι ιστορικό πρόσωπο και θα τον κρίνει η ιστορία. Καθώς και ότι εν έτη 2012 δεν ενδιαφέρει κανέναν σοβαρό Έλληνα τι έκανε ο Στάλιν στην Σοβιετική ένωση, αλλά ενδιαφέρει κάθε Έλληνα  τι έκανε ο Χίτλερ στην Ελλάδα γεγονός που ο φιλοναζιστής παραλείπει να αναφέρει. Το ότι ο Χίτλερ και τα στρατεύματα του κάναν ένα περίπατο στην Ελλάδα και σκοτώσαν χιλιάδες Έλληνες ενώ σε αντιπαραβολή ο Στάλιν έμεινε στα του ανατολικού μπλοκ.

Του λέει ο Ευαγγελάτος ότι περιοχές που υπέφεραν στα χέρια των Γερμανών ψήφισαν ΧΑ και ο Κασιδιάρης του λέει αφενός ότι δεν σέβεται την απόφαση του εκλογικού σώματος, αφετέρου τα χώνει στον ΚΚΕ για τον Στάλιν και τις εκκαθαρίσεις στους Έλληνες του Πόντου. Ο χίτλερ και οι ελληνικές εκκαθαρίσεις στα @@ τους. Ο Στάλιν τους μάρανε.

Πετάει και την αμίμιτη ατάκα ότι το ΚΚΕ είναι προιόν του καπιταλισμού υπό την έννοια ότι στηρίζεται από επιχειρήσεις (Γερμανός κλπ) 

Τον ρωτάει γενικά ποιά είναι η άποψη του για τον γάμο αλλοδαπών με Έλληνες και αντί να απαντήσει μ'αρέσει δεν μ'αρέσει, απαντάει "εγώ δεν θέλω να παντρευτώ αλλοδαπή". 

Λέει ότι αν μπει λαθρομετανάστης σε σπίτι Έλληνα, ο δεύτερος έχει δικαίωμα στην αυτοάμυνα. Το αντίστροφο αν συμβεί, έχει ο λαθρομετανάστης δικαίωμα στην αυτοάμυνα; Γιατί σαφώς δεν μιλάμε για επιχείρηση της αστυνομίας, αλλά για ληστεία, ή δολοφονική επίθεση. Ένας Έλληνας που δέχεται επίθεση από εθνικιστή, μπορεί να αμυνθεί;

Δικαιολογούν την επίθεση στον Ευθυμίου ως πολιτική πράξη. Τυχόν επίθεση στα πρόσωπα τους ή τον αρχηγό της ΧΑ θα είναι πολιτική πράξη; Οι επιθέσεις στο παρελθόν κατά της ΧΑ γιατί δεν είναι πολιτικές πράξεις; Επειδή δεν ήταν στη βουλή; Τώρα που μπήκε μπορούν να θεωρηθούν πολιτικές πράξεις αναδρομικά;

Ο Κασιδιάρης "μπορεί να έχει άποψη", Όσοι διαφωνούν μαζί τους μπορούν να έχουν άποψη;

Κασιδιάρης: "Δεν δέχεται να έχει τα ίδια πολιτικά δικαιώματα ένας τρόφιμος ψυχιατρείου με τον ίδιο". Ποιός στον μπούτσο τον ρώτησε για τρόφιμους ψυχιατρείου; ΚΑΝΕΝΑΣ απλά μας κλείνει το μάτι και μας λέει ότι όσοι δεν συμφωνούν μαζί του, θα τους κλείσουνε σε ψυχιατρεία.

"Φασαρία στη βουλή = θα καταγγείλουν τα κακώς κείμενα"

ΛΟΛ τη δεκαετία του 70 υπήρχε "ένα στρατιωτικό" καθεστώς. Δεν θα καταδικάσει το πραξικόπιμα του Παπαδόπουλου. Και κατά τη γνώμη του έπεσε επειδή άρχισε να αντλεί υδρογονάνθρακες. Όχι επειδή δώσαν τη μισή Κύπρο. "Δεν ευθύνονται οι χουντικοί για αυτό". "Υπήρχε εντιμότητα την περίοδο της χούντας".


Έχει πιάσει το νόημα της πολιτικής. Απαντάμε άρες μάρες κουκουνάρες και ό,τι θέλουμε εμείς λέμε, όχι ό,τι μας ρωτάνε.

Update: Και επειδή κάνοντας μια ανασκόπιση μόλις τώρα αντιλήφθηκα ότι ο σιχαμένος λέει ότι δεν ενδιαφέρει κανέναν τι έγινε στο Βερολίνο το 1945. Πστ κάφρε, το 1945 έληξε ο πόλεμος και ο ήρωας σου ο Χίτλερ αυτοκτόνησε στις 30 Απριλίου. Προτείνω να ακολουθήσεις τα βήματα του


No comments:

Post a Comment