Sunday, May 20, 2012

ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ

έχει ενδιαφέρον ότι για ένα δημοψήφισμα πέρυσι, αλλάξαμε πραξικοματικά πρωθυπουργό. Βέβαια το ερώτημα που θα έθετε ο Παπανδρέου ήταν
"«Είναι η ώρα να απαντήσει ο πολίτης υπεύθυνα. Θέλει να την υλοποιήσουμε ή να την απορρίψουμε (σ.σ. την σύμβαση). Αν δεν την θέλει ο λαός δεν θα εφαρμοστεί. Εάν ναι, θα προχωρήσουμε»"
Ή όπως ο Βενιζέλος υποσημείωσε "Η θέση της Ελλάδας στην ζώνη του ευρώ είναι ένα ιστορικό επίτευγμα που δεν μπορεί να αμφισβητηθεί".
Σήμερα όμως δεχόμαστε υποδείξεις από τη Μερκελ για την διεξαγωγή δημοψιφήσματος παραμονής ή όχι στην Ευρωζώνη. "σκέψεις για την διενέργεια δημοψηφίσματος παράλληλα με τις εκλογές, με το ερώτημα κατά πόσον επιθυμούν οι έλληνες πολίτες την παραμονή στην ευρωζώνη".
Δηλαδή τι στο διάκο συμβαίνει που δεν κατανοώ. Πριν από μερικούς μήνες δεν ήταν ΟΚ το δημοψήφισμα κύρωσης της δανειακής σύμβασης, ενώ σήμερα που την κυρώσαμε (και κατά πάσα πιθανότητα δεν μπορούμε να κάνουμε πίσω) μπορούμε να φύγουμε από την ΕΕ;

Όποιος έχει περισσότερες γνώσεις για το θέμα ας κάνει καμιά κριτική πάνω στο ζήτημα. Εκτός αν λέγεται Πρετεντέρης κ σια ή δουλεύει για κανέναν μεγαλομέτοχο ΜΜΠ και η γνώμη του αλλάζει ανάλογα με το χέρι που φουσκώνει την τσέπη του.

Α και ας μας δώσουν σαφείς οδηγίες για το πότε μας επιτρέπουν να κάνουμε δημοψηφίσματα, να μην έχουμε άλλα παρατράγουδα.

No comments:

Post a Comment