Sunday, January 30, 2011

SKYPE - DSL DISCONNECTION ISSUES

Updated.

Last couple of days skype is behaving in a bizarre way.
Every time I turn it on and connects, it is ok for a few seconds and then my internet connections goes to hell. And its not only the internet, the telephone line doesnt work as well and the other computers have no connection.
The wifi works ok, the lights on the modem-router are blinking ok and all is crap!

on skype forums there was a similar issue with some Siemens routers and uPNP but these seem to have no possitive effect in my case. Besides everything was working fine till 3 days ago!
I used both the latest and an older skype version with no success.

Any thoughts on the matter?

The plot thickens...
After having a chat with a technician of my broadband and telephone provider, where he told me there was no fault with the line in any way, we did an experiment while he was monitoring the line. As we were speaking on the phone I turned on and connected with skype. With in seconds of skype's connection, the telephone conversation became from inaudible to disconnection and the internet data transfer ceased. Then he called me again after a couple of minutes and told me that the moment I logged on skype, the upload bandwidth capacity of the line was consumed and nothing could go through. No data, no voice.

Now why the heck does this happen?

UPDATE:
It seems that a reset to the defaults of the router solved the problem. Its strange cause I did not do any changes in the router software...

Saturday, January 29, 2011

ένα μη συνδρομητικό, διαδραστικό μοντέλο τηλεόρασης

Κοίτα να δεις τι κατέβασε η γκλάβα μου.
Σε κάποια φάση που είχα σκυλοβαρεθεί στον υπολογιστή, και είπα να σηκωθώ να κάνω αποτοξίνωση έκατσα στον καναπέ στο σαλόνι για να δω τηλεόραση. (ναι ξέρω από το κακό στο χειρότερο πάω)
Εκεί λοιπόν που έκανα ζάπινγκ ψάχνοντας για κάτι ενδιαφέρον έπεσα σε μια ταινία που διαθέτω στη συλλογή μου με DVD. Και η ματιά έπεσε αμέσως πάνω στη στίβα με τα dvd-ια, τα οποία έχουν πιάσει κάθε εκατοστό ελέυθερου χώρου στο έπιπλο της τηλεόρασης.
Αμέσως άρχισα να επιτιμώ τον εαυτό μου για το περιβαλλοντικό κόστος όλης αυτής της σαβούρας.
Έχω ψιλοσιχαθεί να βλέπω ταινίες πλέον, αν και κατεβάζω ό,τι μου κινεί το ενδιαφέρον αλλά πηγαίνω και στον κνηματογράφο. Είχα επίσης φίλους και γνωστούς που κατέβαζαν ταινίες, αγόραζαν πλαστικές θήκες, τύπωναν εξώφυλα για να έχουν μια ολοκληρωμένη συλλογή. Αντίδραση βλέπετε στο εξωφρενικό κόστος των αυθεντικών CD-DVD.
Μια γνωστή μου μάλιστα, νοίκιαζε ταινίες από το βίντεοκλαμπ τις αντέγραφε, και τις επέστρεφε. Είχε μια απίστευτη ντουλάπα τίγκα στην 7η τέχνη.
Και εγώ έγραφα μερικές ταινίες σε CD-DVD μέχρι τη στιγμή που ανακάλυψα ότι τα παλιότερα αντιγραμμένα CD μουσικής δεν έπαιζαν πια. Τότε σταμάτησα να κρατώ αντίγραφα σε οπτικά μέσα. Οπότε πλέον άλλες τις αποθηκεύω σε σκληρούς δίσκους, άλλες τις σβήνω άμεσα.

Το κακό με την κατάσταση είναι ότι όσο πιο μεγάλη συλλογή με ταινίες αποκτούσα τόσο πιο αραιά τις έβλεπα. Και στο κάτω κάτω γιατί να δεις ξανά και ξανά τις ίδιες ταινίες όταν βγαίνουν καινούριες κάθε χρόνο; (οκ, υπάρχουν και λίγες εξαιρέσεις).

Επιστρέφοντας στο παρόν όμως αντιλαμβανόμενος ότι στην τηλεόραση έπαιζε ταινία που ήδη είχα, μου ήρθε η φαενή ιδέα. Γιατί να μην μπορώ να "παραγγείλω" την ταινία που θέλω από την οθόνη της τηλεόρασης μου και να τη δω ΔΩΡΕΑΝ με διαφημίσεις όμως σαν να την έπαιζε το κανάλι που είχα ανοιχτό εκείνη τη στιγμή;

Αντί να έχω ένα κάρο άχρηστα dvd να μου πιάνουν χώρο και να παίζει το κανάλι ταινία που δεν με ενδιαφέρει, ας εξαφανίσω τα dvd κλπ. (που έτσι και αλλιώς θα εξαφανιστούν όπως εξαφανίστηκαν τα VCD τα LP τα Betamax, minidisk, laser disks, κασέττες, δισκέττες και ταινίες μαγνητικής αποθήκευσης και πολλά άλλα.)

Ετσι να μπορώ να μπω στην ταινιοθήκη του καναλιού που βλέπω και αν δεν μου αρέσει το πρόγραμμα του ή η ταινία που βλέπω και να παραγγείλω άμεσα από ότι θέλω να δω, χωρίς να είμαι μέλος σε συνδρομητική υπηρεσία τύπου NOVA ή Cable TV για να νοικιάζω ταινίες. Δεν θέλω να νοικιάζω ταινίες αλλά δεν με πειράζει να παραγγέλνω μια ταινία και το κανάλι να διακόπτει που και που για διαφημίσεις όπως θα έκανε και με το δικό του κλασσικό στατικό πρόγραμμα. Έτσι και εγώ βλέπω την ταινία που θέλω όπως θα έκανα αν την κατέβαζα στον υπολογιστή μου δωρεάν και το κανάλι εισπράτει διαφημιστικά έσοδα και οι παραγωγοί της ταινίας εισπράτουν μέρος των διαφημιστικών εσόδων και δεν ξοδεύουμε από την τσέπη μας και ΔΕΝ ΠΑΡΑΒΙΑΖΕΤΑΙ ΤΟ ΚΟΠΥΡΑΪΤ ΚΑΙ ΓΛΥΤΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΑΠΟ ΑΧΡΗΣΤΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ (χέστηκε η φοράδα στ'αλώνι, αλλά λέμε τώρα). Its a WIN WIN WIN WIN WIN situation.
(φυσικά δεν λαμβάνω υπόψιν τα βίντεοκλαμπ που ήδη τείνουν να κλείσουν, τις εταιρίες παραγωγής DVD που μάλλον θα περιορίσουν τις εργασίες τους, τα διάφορα συνδρομητικά μοντέλα τηλεόρασης που και αυτά λογικά θα περιοριστούν, τις εταιρίες παραγωγής ταινιών που ίσως πάψουν να πουλάνε dvd, τις διάφορες "καινοτόμες" google tv, apple tv, netflix κλπ που και αυτές δεν θα έχουν λόγο ύπαρξης.)
(Επίσης δεν λαμβάνω υπόψιν το ότι το κόστος των διαφημίσεων και της τηλεόρασης εν γένει το πληρώνει ο καταναλωτής των διαφημιζόμενων προϊόντων)

Φυσικά η όλη διαδικασία προϋποθέτει τεχνολογικές εξελίξεις που ήδη σε κάποιο βαθμό κυοφορούνται. Google TV, Apple TV, διαδυκτιακά μαγαζιά online ενοικίασης ταινιών κλπ

Friday, January 28, 2011

ΣΚέψεις πάνω στην κατάληψη τηςν νομικής

Δεν θα πω ψέματα, οι τίτλοι για την κατάληψη της Νομικής με ξένισαν κάπως. Ξύπνησε μέσα μου το εθνικιστικό (;) γονίδιο. Μετά έκατσα και το σκέφτηκα καλύτερα. Συμπέρασμα θα βγει όταν τελειώσει η κατάληψη με τον ένα ή τον άλλο τρόπο.

Και τι πειράζει και αν κατέλαβαν μετανάστες τη Νομική; Τίποτα. Οι Έλληνες φοιτητές γιατί τόσα χρόνια είχαν το μονοπώλειο; Σε μια κατπιταλιστική και φιλελεύθερη κοινωνία δεν υπάρχουν μονοπώλεια μόνο ανταγωνιστές (και καρτέλ) οπότε μόλις έσπασε ένα Ελληνικό μονοπώλειο. Αυτά θα έπρεπε να είναι καλά νέα. Αντίθετα όμως τα παραδοσιακά ΜΜΕ πέσαν να τους φάνε και να εκφράζουν απόψεις ακόμα και για κατάργηση του ασύλου. Για φαντάσου. Τόσα χρόνια, τόσες καταλήψεις, τόσες καταστροφές, τόσες κλοπές, τόσα εκκατομύρια ευρώ ζημιές, τόσες "μάχες" διαφόρων με αστυνομικούς και αναμεταξύ τους, το χτίσιμο του πρύτανη μέσα στο γραφείο, η ανακάλυψη εργαστηρίου μολώτοφ μέσα σε πανεπιστήμιο, η ανακάλυψη χασισοφυτείας μέσα σε πανεπιστημιακό κήπο, τόσες άνομες πράξεις από πρυτάνεις, φοιτητές, άσχετους και τώρα λένε ότι θα καταργηθεί το άσυλο από 200-300 μετανάστες που διεκδικούν το αυτονόητο. Ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης! Και ποιος πιο δημοκρατικός τρόπος υπάρχει εκτός από την κατάληψη ενός δημόσιου κτιρίου το οποίο τόσοι και τόσοι έχουν εκμεταλλευτεί κατά το παρελθόν;

Προφανώς λίγοι πιάνουν το υπονοούμενο και ακόμα λιγότεροι ενδιαφέρονται.
Οι ανθρωποι αυτοί δεν διεκδικούν ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης μόνο στην Ελλάδα. Τις διεκδικούν κυρίως για τις χώρες από όπου προέρχονται. Το Πακιστάν, το Αφγανιστάν, το Ιράκ, οι χώρες της Αφρικής είναι περιοχές με έντονη πολιτική και οικονομική αστάθεια. Περιοχές στις οποίες έλυναν και έδεναν "άλλοι" και όχι οι ίδιοι οι πολίτες με αποτέλεσμα σφαγές, πολέμους και καταλήστευση χωρών κλπ κλπ.

Επίσης είναι παραπάνω από προφανές ότι οι μετανάστες αυτοί κοινωνικοποιήθηκαν στην Ελλάδα. Είναι εξαιρετικό το γεγονός ότι μπορούμε να πάρουμε μαι χούφτα ανθρώπων με διαφορετικές αντιλήψεις και να τους κάνουμε σαν τα μούτρα μας. Σημαίνει επίσης ότι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μετανάστες στην Ελλάδα δεν λύνονται χωρίς φοβέρα. Όπως βέβαια και τα προβλήματα των Ελλήνων στην Ελλάδα.

Οι άνθρωποι αυτοί διεκδικούν το αυτονόητο. Να μπορούν να ζουν όπως και εμείς. Έντιμα, ήσυχα, και όχι απλώς να επιβιώνουν φοβούμενοι και τη σκιά τους κάθε μέρα. Να μπορούν να ζήσουν χωρίς να τους εκμεταλλεύεται ο κάθε εγκληματίας έμπορος. Να μπορούν να ζήσουν στη χώρα τους πιθανότατα με τους ίδιους όρους που ζούμε εμείς εδώ. Έχοντας τα ίδια αγαθά και "πολυτέλειες" που εμείς θεωρουμε αυτονόητα.

Πάντως στο ερώτημα ποιός κερδίζει από αυτή την ενέργεια μια απάντηση μου έρχεται στο μυαλό. Το ΛάΟΣ. Και έτσιδεν θα μου έκανε εντύπωση αν πίσω από την κίνηση αυτή των μεταναστών κρύβεται ακροδεξιός δάκτυλος. Πχ ο Κολομπανί του ΛάΟΣ. Οι ακροδεξιές σειρήνες της εκ των έξω καταστροφής έχουν μεγάλο ιστορικό με (όσο και αν έχει γίνει πιπίλα η λέξη) προβοκάτσιες. Και τώρα τους δίνεται η δυνατότητα με ένα σμπάρο να χτυπήσουν δύο τρυγόνια. Από τη μία το άσυλο και από την άλλη να πάρουν με το μέρος τους εκείνους των οποίων τα εθνικιστικά αντανακλαστικά δεν δίνουν τη θέση τους σε ήρεμη ορθολογική και αναλυτική σκέψη.

Και τι πιο οξύμωρο από την χρήση του πανεπιστημιακού ασύλου από ανθρώπους που αιτούνται άσυλο στη χώρα μας.

Στο τέλος της κατάληψης θα δούμε αν αυτοί οι καταληψίες θα αντιγράψουν τον όχλο και τους χούλιγκαν του παρελθόντος ή όχι. Και αν όχι, θα δείξει με τον χειρότερο τρόπο την γύμνια της κοινωνίας μας που ανέχεται τους χούλιγκαν και διώκει όσους δεν έχουν στον ήλιο μοίρα.

Thursday, January 27, 2011

Funky Filtra - Η καλή μου

τα πολλά λόγια είναι φτώχια.
Για αυτό μιλάει η μουσική


Η ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΜΜΕ

Άνοιξα την τηλεόραση για 5 λεπτά και έκανα ζάπνιγκ μπας και βρω κανά ενδιαφέρον ντοκυμαντέρ. Έπεσα πάνω σε μεσημεριανάδικο του Aplha. Εκεί ο Παπανώτας (ο μόνος που γνωρίζω λόγω παλαιών τηλεοπτικών αμαρτιών) μαζί με άλλες πεντ' έξι σχοιάζαν δήλωση του Κραουνάκη ο οποίος "τόλμησε" να μιλήσει για την Παπαρίζου. Είπε λοιπόν το ένα εθνικό μουσικό τέρας ότι το άλλο εθνικό μουσικό τέρας δεν θα έπρεπε έχοντας πάρει το πρώτο βραβείο στη γιουροβίζιον να καταλήξει στην Χαμοστέρνας.
Έχω να κάνω την εξής σημαντική δήλωση: Ανοίγω την τηλεόραση και θέλω να ξεράσω. Θέλω να ξεράσω στη μούρη όλων αυτών των ειδικών και μη που μου κάθονται στο μάτι και στο λαιμό. Θέλω να ξεράσω στα μάτια τους, στα αυτιά τους, στη μύτη τους, θέλω να ξεράσω στο στόμα τους μπας και πνιγούν και το βουλώσουν. Και αφού τους ξεράσω θέλω να τους χέσω και πατόκορφα και να τους φτύσω. Μαζί τους θέλω να ξεράσω σε όλους εκείνους που τους επέλεξαν και όλους εκείνους (τα αφεντικά τους δηλαδή) που τους δίνουν βήμα. Δεν ζηλεύω τα λεφτά τους, σιχαίνομαι το ρόλο τους.
Ο λόγος είναι απλός. Είναι χυδαίοι. Είναι αισχροί. Είναι απαίσιοι. Είναι εντελώς απαθείς. Ζουν σε ένα δικό τους προσωπικό φαιδρό κόσμο και με κάνουν έξω φρενών.
Είναι λοιπόν το μεσημεριανο πάνελ και σχολιάζει την δήλωση. Είπε "κατέληξε" ο Κραουνάκης ή χρησιμοποίησε άλλη λέξη; Ποιο είναι το μήνυμα που θέλει να περάσει; Τι πρέπει να κρατήσουμε από τη δήλωση του; Έχει θετικό και αρνητικό κομμάτι; Γιατί να το πει αυτό; Είναι απαξίωση να δουλεύεις στη Χαμοστέρνας; Γιατί να μην δουλεύει στα μπουζούκια κανείς;
Μα τόσο σοβαροί προβληματισμοί πια, ισάξιοι ενός Μαρξ, ενός Λοκ, ενός Πλάτωνα ή ενός Ρουσσώ; Και για έναν τόσο σημαντικό διαγωνισμό όπως η Γιούροβίζιον! Πραγματικά θέλω να τους σπάσω την τηλεόραση στο κεφάλι και να τους τη φέρω καπέλο, μήπως έτσι αντιληφθούν όλοι αυτοί οι αυτόκλητοι διασκεδαστές και επί παντός σχολιαστές ότι αυτά που λένε μας αφήνουν παγερά αδιάφορους. Είναι απεχθείς μέχρι το μεδούλι.
Ο άρτος και τα θεάματα είναι πιθανόν καλά και αποκοιμίζουν, αλλά μόνο σε συνδιασμό. Τα λαμόγια της τηλεοπτικής εξουσίας δεν προσφέρουν άρτο όμως, μόνο θέαμα, ενώ οι άλλοι μας παίρνουν το άρτο από το στόμα.
Μήπως είναι ώρα για έναν τηλεοπτικό σταθμό που δεν θα έχει μεγαλοεπιχειρηματία για ιδιοκτήτη; Μήπως είναι ώρα για έναν τηλεοπτικό σταθμό από πολίτες για πολίτες; Στον οποίο δεν θα έχουν θέση τηλεμεσημεριανούδες, μαϊντανοί ναζιστές, και όλος αυτός ο συρφετός των τηλεπωνύμων που ουρλιάζει στο κενό.Λέω μήπως.


Ποιός νομίζουν εκεί στην κυβέρνηση θα πληρώσει για τα διόδια που σκέφτονται να βάλουν στα φορτηγά; χμμμμ για να σκεφτώ. Ο οδηγός του φορτηγού που μεταφέρει εμπορεύματα θα πληρώνει διόδια. Έτσι θα χρεώνει περισσότερο την μεταφορά εμπορευμάτων για να βγάλει τα έξοδα. χμμμμ Ο έμπορος που θα θελήσει να μεταφέρει εμπορεύματα και θα πληρώσει περισσότερα για να καλύψει τα έξοδα για τα διόδια του φορτηγού θα χρεώσει πιο ακριβά το εμπόρευμα στον καταναλωτή για να βγάλει τα έξοδα της αύξησης του φορτηγατζή.
χμμμμ και τελικά ο καταναλωτής που θα αναγκαστεί να πληρώσει περισσότερα για το προϊόν, θααναγκαστεί να ζητήσει αύξηση από το αφεντικό για να καταφέρει να πληρώσει την αύξηση που επέβαλε ο έμπορος. ΠΩΣ; ΤΙ; ΔΕΝ ΘΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΑΥΞΗΣΗ ΑΛΛΑ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΜΕΙΩΣΗ; ΚΑΙ ΠΩΣ ΔΙΑΒΟΛΟ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΑΚΡΙΒΟΤΕΡΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ; ΑΣ ΨΟΦΙΣΕΙ ΕΙΠΑΤΕ;

μα που πάνε και τους βρίσκουνε τέτοιους έξυπνους υπουργούς;

Wednesday, January 26, 2011

ΠΟΛΥΠΡΙΖΟ ΜΕ ΔΙΑΚΟΠΤΕΣ

Πολύ καιρό τώρα έψαχνα πολύπριζο με ξεχωριστό διακόπτη για κάθε πρίζα. Στην Αγγλία είχα λύσει το πρόβλημα με το εικονιζόμενο (που μπορεί να δεχτεί και ελληνικές πρίζες χωρίς γείωση -όχι σούκο). Το είχα αγοράσει από τα Wilkinson με 2.99£ αν και μετά όσες φορές είχε τύχει να ψάξω για δεύτερο δεν είχα βρεί.


Στην Ελλάδα το πρόβλημα αποδείχθηκε πιο σύνθετο. Έψαξα διάφορα καταστήματα ηλεκτρικών, με υπολογιστές, πολυκαταστήματα, χωρίς αποτέλεσμα. Το κοντινότερο σε αυτό που ζητούσα ήταν το παρακάτω:

"Premium Line" με φωτιζόμενους διακόπτες ανα δύο πρίζες.

Τα μειονεκτήματα του πολλά.
Καταρχάς είναι ΤΕΡΑΣΤΙΟ! (χάθηκε να βάλουν μικρότερους διακόπτες;)
Είναι ΠΑΝΑΚΡΙΒΟ!! (22 € και κάτι πήγε το μαλλί)
Δεν έχει διακόπτη σε κάθε πρίζα.
οι υποδοχές εκτός από δύο είναι κολλητά η μια με την άλλη. Αυτό αποκλείει την ομαλή συνύπαρξη φορτιστών με μεγάλο μέγεθος. Το γεγονός ότι οι πρίζες είναι τοποθετημένες σε γωνία δεν βοηθά ιδιαίτερα εκτός αν έχετε μόνο σούκο.
Το λαμπάκι του μεσαίου διακόπτη ήταν καμμένο όταν το πήρα! (!@#%$&)
Έχει τερατωδώς μακρύ καλώδιο. περί τα 2-2.5 μέτρα!!

Το αγγλικό από την άλλη είναι υπόδειγμα οικονομίας, 4 πρίζες, 4 διακόπτες, το μικρότερο δυνατό μέγεθος, χωρούσε όλους τους φορτιστές που είχα δοκιμάσει, 1 λαμπάκι μόνο, διακόπτες με ένδειξη on-off, ασφάλεια εσωματωμένη στο φις (όπως και όλα τα αγγλικά φις).

Για να δώσω σημείο αναφοράς, το αγγλικό έχει μήκος 28 εκατοστά, ενώ το ελληνικό 52 περίπου και πολύ νεκρό χώρο...
Τι να πω, οι γερμανοί κατασκευαστές μπορεί απλά να ξεφορτώνονται τα κακοσχεδιασμένα προϊόντα τους σε μας (υποβρύχεια κανείς;)

Tuesday, January 25, 2011

αναδιάρθρωση χρέους για την Ελλάδα;

Διαβάζω όχι χωρίς κάποιο άγχος στην Ελευθεροτυπία για τις δηλώσεις του Κλαους Ρεγκλινγκ. Το πρόβλημα που βλέπω με την αναφερόμενη αρχή του εθελοντισμού είναι γιατί οι πιστωτές να δεχτούν να κουτσουρέψουν τα μελλοντικά τους έσοδα και κέρδη από μια χώρα που βυθίζεται στα χρέη;
Πριν από λίγο καιρό είχε πάρει το μάτι μου μια είδηση για μια αφρικάνικη χώρα (τη Λιβερία ίσως δεν θυμαμαι) που είχε καταφέρει να καταλήξει σε συμφωνία για τη διαγραφή των χρεών της και να αναπνεύσει οικονομικά. Τότε μπήκε στη μέση μια εταιρία που αγόρασε (κοψοχρονιά αφού οι άλλοι ουσιαστικά θα έχαναν τα πάντα) το χρέος της χώρας αυτής από τους πιστωτές της και με το ζόρι να εισπράξει. Έτσι η εν λόγω χώρα συνέχισε να βουλιάζει. Και φυσικά η εταιρία αυτή δεν εισέπρατε μόνο χρήματα για την αποπληρωμή.

Τι πιστεύουν πραγματικά οι κυβερνώντες; Δεν καταλαβαίνουν καθόλου τα παιχνίδια που παίζουν οι διεθνείς χρηματοπιστωτικοί τοκογλύφοι; Πιστεύουν πραγματικά πως αυτή η "εθελοντική" διαγραφή του χρέους θα προχωρήσει;

"Οι επενδυτές βρίσκονται, λοιπόν, ενώπιον της επιλογής να πάρουν ό,τι προλάβουν και να έχουν σημαντικές απώλειες. Η άλλη επιλογή είναι να μείνουν τα πράγματα ως έχουν. Μπορούν όμως να απορρίψουν την πρόταση, με την ελπίδα ότι κατά την ημερομηνία λήξης του δανείου θα πετύχουν μεγαλύτερη τιμή, πιθανόν μάλιστα και την ονομαστική αξία. Ετσι όμως θα μπορούσαν να πέσουν κι έξω, αν η Ελλάδα πτωχεύσει οριστικά."

Δε
ν καταλαβαίνουν οι κυβερνώντες ότι ακόμα και αν πτωχεύσει η Ελλάδα δεν θα σταματήσει κανέναν πιστωτή από το να απαιτήσει αποπληρωμή του χρέους σε είδος; Υποδομές, γή, πρώτες ύλες;
Εντάξει, δεν ξέρω πολλά για το οικονομικό δίκαιο μεταξύ χωρών αλλά δεν μπορώ να φανταστώ πιστωτές να εγκαταλείπουν έτσι εύκολα έσοδα και κέρδη χωρίς έστω να κατασχέσουν το σπίτι του δανειολήπτη. Τουλάχιστον εδώ στο Ελλάντα οι εγχώριοι τράπεζικοί τοκογλύφοι αυτό κάνουν. Γιατί να μην χρησιμοποιούν τα ίδια και χειρότερα κόλπα και στο εξωτερικό;

Είδα ένα βιντεάκι προχτές που ισχυρίζονταν ότι το 1% του πληθυσμού των ΗΠΑ, διαθέτουν μόνο στο χαρτοφυλάκιο τους 12 τρις $!!!
το χρέος των ΗΠΑ είναι 1.2 τρις $. Της Ελλάδας 300 δις €.
Ποιος εμποδίζει τοςυ ανθρώπους αυτούς για τους οποίους δεν υπάρχει ακόμα όρος που να εκφράζει τον πλούτο τους να εξαγοράσουν αν δεν κατέχουν ήδη το χρέος της χώρας και μετά να ενοικιάσουν κάποιον από τους μισθοφορικούς στρατούς που κυκλοφορούν ανά την υφήλιο (αν δεν τους ανήκουν ήδη) για να απαιτήσουν την αποπληρωμή των δανείων είτε σε χρήμα είτε σε είδος;

Και μπορεί οι παραπάνω σκέψεις να είναι πεσιμιστικές, αλλά παντού γύρω μας τέτοια συμβαίνουν σε καθημερινή βάση...

update: ο κ Σαραντάκος στο μπλογκ του έχει κάποιες επισημάνσεις επί της μετάφρασης του άρθρου.

σκέψεις πάνω στην κλωνοποίηση μαμούθ

διάβασα με ενδιαφέρον το πρόσφατο άθρθάκι της Καθημερινής για την κλωνοποίηση μαμούθ από ιάπωνες ερευνητές.
Δεν ξέρω αν αυτό είναι καλή ιδέα. Εννοώ ότι προφανώς για τους επιστήμονες είναι μαι πρόκληση, αλλά γιατί να ξαναφέρουμε στη Γη όντα που χάθηκαν πριν από τόσες χιλιάδες χρόνια; Σε τι θα προσφέρει μια τέτοια επιστημονική πρόοδος; Θα φέρουμε στον πλανήτη ένα είδος το οποίο για κάποιους λόγους έπαψε να είναι ανταγωνιστικό και χάθηκε. Είτε επειδή δεν είχε τροφή, είτε επειδή το κυνηγούσαν άλλα αρπακτικά είτε για άλλους λόγους.
Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε παρόμοιες πρακτικές που συνέβησαν στο παρελθόν. Την εισαγωγή ξένων ειδών στη βιοποικιλότητα ορισμένων περιοχών.
Πχ στην Αυστραλία τα κουνέλια και τα φραγκόσυκα έγιναν πληγές κατά το παρελθόν.
Στην Μεσόγειο η εισαγωγή λαγοκέφαλων αποδυκνείεται ζόρικο πρόβλημα.
Στη Λατινική Αμερική οι ισπανοί κατακτητές μετέφεραν αρρώστιες που θέρισαν τον τοπικό πλυθησμό.
Όλα αυτά τα γεγονότα θα πρέπει να μας κάνουν προσεκτικούς σε δημοσιεύσεις όπως για το μαμούθ. Αναγνωρίζω σαφώς ότι ένα μαμούθ από μόνο του δεν θα φέρει την καταστοφή, αλλά θα δημιουργήσει μια σειρά από ερωτήματα. Που θα εγκατασταθει, θα το ακολουθήσουν και άλλα; Θα φτιάξουν αγέλη; Πως θα αλληλεπιδράσει σε ένα περιβάλλον στο οποιο κυριαρχεί ο άνθρωπος;
Και φυσικά το μυαλό πάει και στη γνωστή ταινία Jurassic Park. Μπορεί όλοι οι επιστήμονες να λένε σήμερα ότι δεν γίνεται να "αναστήσουμε" δεινόσαυρους, άυριο όμως; Και τι θα γίνει μετά;
Ο πάγος της Ανταρκτικής είναι αρκετά παλιός και θα μπορούσε να κρύβει αρκετές καταψυγμένες μορφές ζωής. Ίσως όχι δεινόσαυρους, αλλά όχι και απαραίτητα φιλικές στον άνθρωπο.

Monday, January 24, 2011

Το πρόσφατο Μακελειό σε αστυνομικό τμήμα του Ντιτρόιτ πρέπει να έγινε από κάποια ΒΕΤΑ έκδοση του Terminator.

HP Laserjet 5L repair

Some time ago, I received an HP 5L laserjet printer from a not so computer savvy friend. I am not sure if she dumped it cause she thought it was broken or just was time for an upgrade.

First thing I did was to get a serial cable through Freecycle.org
Second thing I did was to check the toner and remove the protective tape that was partially removed!!?
Third thing I did was to put some Vaseline on the gray rubber roller that is used to suck paper sheets.
After about a year of little use, I needed to print some long documents. Then the printer started getting funky. It would print some pages ok, it would print some pages half and the other half on the next page, it would not print some pages at all or print some illegible and HUGE fonts.

I was in the process of looking for a new printer focusing on the Lexmark e260d mono or the HP CP1215 color and then by pure chance I read the article in wikipedia about 5L printers. It said this printer was facing some issues due to low memory. It has only 1MB of ram installed and that can be extended to 8+1. An other solution was to reduce printing resolution from 600x600 to 300x300.
After searching online for a suitable DRAM memory module with most of them costing above 20-30$ which is very expensive considering I wanted to buy 8 Megabytes of memory for a 16 year old printer, I came across and Egay offer who sold me an 8Mb and a 16MB dram modules for 3.50£.
I do not suppose the 16MB will be working, or if it does it will only see half of it. I am not either sure that the 8MB will work, cause on the printer says needs a 5V dram and on the actual dram card was no voltage inscription, nor was I able to find such info online for the card itself of the machine the chap who sold it to me used.
Oh well if it breaks, I will decide which laser printer to buy from the two mentioned above.

Sunday, January 23, 2011

Ο παραλογισμός (;) ενός ονείρου

Είμαι στο αυτοκίνητο δεν ξέρω που βρίσκομαι, από που έρχομαι και που πάω. Οδηγώ και επιχειρώ να περάσω πολύ αργά είναι η αλήθεια από ένα δρόμο που έχει δεξιά και αριστερά δύο ορθογώνια τοιχεία τσιμέντου με διαγώνια αντανακλαστικά για να φαίνονται μέσα στη νύχτα. ϊσα ίσα επαρκει το περιθώριο για να χωρέσει το αυτοκίνητο.
Τριγύρω στα πεζοδρόμια κάποιοι κάθονται σε τραπεζάκια και απολαμβάνουν την ησυχία του σούρουπου και τη δροσιά της χύχτας πίνοντας κανά ποτό και συνοδεύοντας το με μεζέ.
Πάνω στο ένα τοιχείο ένα πιτσιρίκι, χοροπηδά και καθώς πάω να περάσω προσεκτικά με το αυτοκίνητο μην το ξύσω δεξιά ή αριστερά αργά αργά πιο αργά, το παιδί αιωρείται το μισό πάνω από το δρόμο έχοντας κάνει το σώματου τεντωμένο τόξο με χορδή την κολώνα με το μπλέ σήμα με το λευκό διαγώνιο βέλος. Υποχρεωτική πορεία ανάμεσα. Το αυτοκίνητο κινείται απελπιστικά αργά ακόμα πιο αργά και ΓΚΡΑΠ ο προφυλακτήρα βρίσκει πάνω στο τοιχείο.
Το παιδί ατάραχο συνεχίζει να κάνει τα δικάτου. Οι συνδετημόνες κοιτούν με ενδιαφέρον τα μπινελίκια που ρίχνω μέσα στο κλειστό αυτοκίνητο. Κάνω απίστευτα εκνευρισμένος λίγο όπισθεν, άλλωστε εγώ θα πληρώσω τον προφυλακτήρα και όχι το κωλόπαιδο ή οι γονείς του, ΄πάω να ξαναπεράσω, το παιδί σταθερά πάνω στο τοιχείο δεν λέει να φύγει. Ανοίγω το παράθυρο και φωνάζω ΦΥΓΕ ΑΠΟ ΚΕΙ ΡΕ ΚΩΛΟΠΑΙΔΟ. το παιδί πάει και χώνεται κάπου σφεντόνα. Χωρίς αυτή την έγνοια καταφέρνω και περνώ το εμπόδιο χωρίς άλλα παρατράγουδα.
Το παράθυρο είναι λίγο ανοιχτό, το ανοίγω και άλλο και φωνάζω στους συνδετημόνες, "ΤΙΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ;" Δεν είχα όρεξη για φασαρίες αλλά ο εκνευρισμός δεν λέει να κοπάσει. Σηκώνεται κάποιος από την παρέα βαριεστημένα και κρατώντας κάτι, το ποτό του; Δεν δίνω σημασία.
"Τι είπες;" "Τίνος είναι το παιδί ρώτησα." του λέω σε πιο ήρεμο τόνο. "Δικό μου, γιατί;" ανταπαντά. "Κοίτα να δεις," του λέω "Δεν υπήρχε περίπτωση να το πατούσα, αλλά δεν είναι ο δρόμος χώρος για παιχνίδια, δεν νομίζεις;"
Πλησιάζει κι άλλο εκείνος προς το παράθυρο και τότε τινάζει το χέρι του και μια μυρωδιά οινοπνεύματος με κατακλείζει. Ενώ στο άλλο κρατά έναν αναπτήρα.
ΤΟ ΚΑΘΙΚΙ σκέφτομαι θέλει να με κάψει ζωντανό! ΚΑΛΑ ΔΕΝ ΑΚΟΥΣΕ ΤΙ ΤΟΥ ΕΙΠΑ;
Ανοίγω τη πόρτα με φόρα και αυτή χτυπά το χέρι του με τον αναπτήρα πετάγοντας τον στη διπλνή σχάρα ομβρίων.
"Καλά" του λεω "Τι πας να κάνεις; Δεν άκουσες τι σου είπα; Δεν είναι ο δρόμος για να παίζουν παιδιά, δεν καταλαβαίνεις;" Αυτός, αμίλητος κάνει αργά μεταβολή και προχωρά προς το σπίτι στην γωνία. Εγώ τον κοιτώ σύξυλος και τότε μου έρχεται! Πάει να φέρει αναπτήρα. Μπαίνω στο αυτοκίνητο κλείνω το παράθυρο και ρίχνοντας μια ματιά στους άλλους τριγύρω που έχω ξεχάσει, τους βλέπω να δείχνουν συγκρατημένο ενδιαφέρον, χωρίς να αποσπούν ιδιαίτερα την προσοχή τους από τα μεζεκλίκια. Σχεδόν απαθείς! Βάζω πρώτη, και πατώ το γκάζι καθώς καλώ στο τηλέφωνο το 112 ενώ προσπαθώ να συγκρατήσω το όνομα του δρόμου. ΚΕΑΣ. Αντί να κάνω ευθεία στρίβω αριστερά με σκοπό να κυκλώσω το τετράγωνο. Καθώς ζητώ να μου στείλουν περιπολικό στην οδό ΚΕΑΣ και εκεί ανοίγω με αγωνία τα μάτια και ορμώ στο πληκτρολόγιο για να καταγράψω αυτό το τόσο ζωντανό όνειρο.
Θυμάμαι την είδηση πριν από μερικές εβδομάδες που μου είχε φανεί τόσο παράλογη, οδηγός που παρέσυρε και σκότωσε παιδάκι σε ποδήλατο υπό την επήρεια αλκοόλ, έκανε μήνυση εναντίον των γονιών για αμέλια ανηλίκου που το αφήσαν να οδηγεί στο δρόμο.
Τι να'ναι πάλι τούτο; Προειδοποιηση για τις οδηγικές μου συνήθειες, τα νεύρα μου μέσα στο αυτοκίνητο; Άλλου είδους άγχος;

Προβληματικές αποδείξεις

Όπως αρκετοί θα έχουν παρατηρήσει, οι αποδείξεις που τυπώνονται σε θερμικό χαρτί δεν έχουν ζωή μακράς διαρκείας. Ειδικά αν τοποθετηθούν σε χώρο με ζέστη, πχ δίπλα στο καλοριφέρ, πιστολάκι μαλιών, τσέπη παντελονιού κλπ.
Δεν ξέρω πως μπορούν να διατηρηθούν περισσότερο, αλλά κάτι είχε πάρει το μάτι μου για βλαβερές επιπτώσεις από τις αποδείξεις, οπότε φαντάζομαι ότι η αποθήκευση στο ψυγείο απορρίπτεται...

Friday, January 21, 2011

Acer H235HBMID review

some time last summer I purchased from play.com an Acer H235HBMID 23'' PC monitor for 120£ days later the price jumped to approx. 180£ and a few months later the price is around 190£. The price jump might be understandable if we factor the fine LCD manufacturers need to pay due to the cartel they formed to harm European customers.

At the original price, this is a hell of a monitor! It has its short comings, such as bizarre power switch, little bit confusing touch controls (which you get accustomed to) and limited movement but hey I can live with that.
I've been using it the past few months for general purposes such as Internet browsing and moderate gaming all with superb results. Great colors, fast response.
Initially when i used it with my laptop, the text would be blurry. But after trying it with a couple of other laptops and desktops it showed no problem. So the culprit was my graphics card, an Intel 945 express chipset.

Thursday, January 20, 2011

Somewhere over the Rainbow

OFFICIAL Somewhere over the Rainbow - Israel "IZ" Kamakawiwoʻole

http://www.youtube.com/watch?v=V1bFr2SWP1I&NR=1

Χοντρός αλλά φωνάρα. Γκοντ ρεστ χις σόουλ.

Somewhere over the rainbow
Way up high,
There's a land that I heard of
Once in a lullaby.

Somewhere over the rainbow
Skies are blue,
And the dreams that you dare to dream
Really do come true.

Someday I'll wish upon a star
And wake up where the clouds are far
Behind me.
Where troubles melt like lemon drops
Away above the chimney tops
That's where you'll find me.

Somewhere over the rainbow
Bluebirds fly.
Birds fly over the rainbow.
Why then, oh why can't I?

If happy little bluebirds fly
Beyond the rainbow
Why, oh why can't I?
περιμένει κανείς προκοπή από τον Κούγια;
ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ

Tuesday, January 18, 2011

Ebay buying tips

When buying stuff on Ebay especially stuff sold from Asian countries, is best to look for the needed stuff in more than one Ebay site. For example look for the same part in both Ebay.co.uk and Ebay.com.
Most times Ebay.com has returned better priced objects than the same objects priced in Ebay.co.uk.
Plus one could gain a little from favorable the exchange rates as well.

Monday, January 17, 2011

Η απάτη με το χαρτί υγείας / The toilet paper scam

Πάντα μου έκανε εντύπωση πως με σταθερή κατανάλωση άλλα χαρτιά τουαλέτας κρατούν περισσότερο και άλλα λιγότερο ενώ φαίνονται όμοια σε ποσότητα. Η απάντηση σε αυτό το ερώτημα είναι απλούστατη: άλλα τα τυλίγουν σφιχτά και άλλα τα τυλίγουν χαλαρά. έτσι ενώ φαίνονται ίδια, η πόσότητα (που συνήθως αναγράφεται στη συσκευασία) διαφέρει. Οι φωτογραφίες παρακάτω δείχνουν έναν απλό τρόπο να ανακαλύψουμε ποιες εταιρίες κοροϊδεύουν τον καταναλωτή και ποιες προσφέρουν ποσοτικό προϊόν. Απλά τσιμπίστε τα :)





Sunday, January 16, 2011

second hand computer purchases

I was looking to buy an upgrade cpu for my dated pentium 4 desktop machine. The one I would only give money to since the machine is so old, was the sl7ch. Which used to be the flagship of the P4 range. Looking in Ebay and elsewhere this cpu commanded prices exceeding 200$.
Now I sit and think. Who in their right minds would give so much money for a single old cpu since with the same amount one can buy motherboard, memory and modern cpu with double and triple even quadruple the power of this old P4.
The answer is of course nobody. Which a remote chance that some "collector" would shed all this cash to acquire this old gem. But even that chance is pretty slim.
Even the small brother of sl7ch the sl7aa commands a minimum price of 50£ on Ebay which is freaking crazy considering that the same money can buy a brand new dual core cpu.

So in my search to upgrade my date PC I ended up considering a 200€ expense getting a motherboard, memory, cpu, power supply and cooler while keeping my hard disks, keyboard-mouse, screen, DVD writers and tower.
Why the f@ck pay real money for overrated products anyway in the current economy?

Similar observations stand for other computer equipment such as batteries. I came to own a mobilepro 900 first introduced in 2003 and upgraded in 2004 as 900c. However the battery was half dead. Looking around, I found in Egay an extended battery costing 170$. More than twice than I paid for the 900c and shipping! and I ended up exchanging the battery cells on my own as seen in previous post. I wonder does the company realise that nobody will give so much money for such a dated product? I understand that they probably cannot sell it in lower price than they acquired it for, but still having it in the storage aging and gathering dust, how is it better than selling it even for half or lower price?

The Nec 900 on itself although a great little machine, has been so outdated that has serious issues just connecting to the home network (no WPA or WPA2 support), not to mention lack of support of Flash and other protocols that make it more or less unusable for web-surfing and since development and support of that windows platform has ceased, its up to hobbyists to keep it alive and update it if possible. So why the heck pay 100£ for a new battery when you can spend this money and get a wifi Android Cell phone with more capabilities and modern sofware?

I will be damned if i ever understood how marketeers and sales representatives really work.

Thursday, January 13, 2011

Κωτσόβολος και εμπορικές πρακτικές (παζάρεψε το)

Παρατήρησα στην Ιστοσελίδα του Κωτσόβολου ότι έχει ένα κουμπί που προκαλεί τον πελάτη να παζαρέψει την τιμή ορισμένων προϊόντων πριν τα αγοράσει. Εγώ έψαχνα για πλυντήριο πιάτων οπότε και το παράδειγμα που ακολουθεί.


μπαίνοντας στη διαδικασία να παζαρέψω την τιμή με τον εικονικό πωλητή αντιλαμβάνομαι μετά από λίγο "παιχνίδι" ότι η διαδικασία είναι ψιλοστημένη. Δεν περίμενα κάτι διαφορετικό βέβαια αφού η εταιρία δεν μπορεί να μπαίνει μέσα με τα τερτίπια των πελατών.

Το συγκεκριμένο προϊόν έφτανε στην κατώτατη τιμή στα 386 ευρώ. Καλά ως εδώ θα μου πεις και θα είναι κορόϊδο όποιος δεν κάνει παζάρια με τον ηλεκτρονικό πωλητή του Κωτσόβολου. Έλα όμως που ο Κωτσόβολος θέλει να σε πιάσει Κώτσο έτσι και αλλιώς. Και ότι ως αγοραστής δεν πρέπει να παρασυρθείς από τις πρακτικές που μόνο στόχο έχουν να ελαφρύνουν την τσέπη σου.



Άλλο Ιντερνετικό εμπορικό μαγαζί, δίνει το ίδιο πλυντήριο 350 ευρώ δηλαδή, φτηνότερα και από την "παζαρεμένη" προσφορά του Κωτσόβολου.



Βέβαια ο κάθε έμπορας αυτό κάνει. Αγοράζει κάτι φτηνά και το πουλάει πιο ακριβά. ΑΥτό βέβαια δε σημαίνει ότι ο αγοραστής πρέπει να πέσει στη λούμπα κάθε πωλητή και εδώ χρειάζεται ένα ενεργό καταναλωτικό κίνημα και συνειδητοποιημένοι καταναλωτές και όχι τα πρόβατα που κατοικούν Ελλάδα.