Wednesday, January 26, 2011

ΠΟΛΥΠΡΙΖΟ ΜΕ ΔΙΑΚΟΠΤΕΣ

Πολύ καιρό τώρα έψαχνα πολύπριζο με ξεχωριστό διακόπτη για κάθε πρίζα. Στην Αγγλία είχα λύσει το πρόβλημα με το εικονιζόμενο (που μπορεί να δεχτεί και ελληνικές πρίζες χωρίς γείωση -όχι σούκο). Το είχα αγοράσει από τα Wilkinson με 2.99£ αν και μετά όσες φορές είχε τύχει να ψάξω για δεύτερο δεν είχα βρεί.


Στην Ελλάδα το πρόβλημα αποδείχθηκε πιο σύνθετο. Έψαξα διάφορα καταστήματα ηλεκτρικών, με υπολογιστές, πολυκαταστήματα, χωρίς αποτέλεσμα. Το κοντινότερο σε αυτό που ζητούσα ήταν το παρακάτω:

"Premium Line" με φωτιζόμενους διακόπτες ανα δύο πρίζες.

Τα μειονεκτήματα του πολλά.
Καταρχάς είναι ΤΕΡΑΣΤΙΟ! (χάθηκε να βάλουν μικρότερους διακόπτες;)
Είναι ΠΑΝΑΚΡΙΒΟ!! (22 € και κάτι πήγε το μαλλί)
Δεν έχει διακόπτη σε κάθε πρίζα.
οι υποδοχές εκτός από δύο είναι κολλητά η μια με την άλλη. Αυτό αποκλείει την ομαλή συνύπαρξη φορτιστών με μεγάλο μέγεθος. Το γεγονός ότι οι πρίζες είναι τοποθετημένες σε γωνία δεν βοηθά ιδιαίτερα εκτός αν έχετε μόνο σούκο.
Το λαμπάκι του μεσαίου διακόπτη ήταν καμμένο όταν το πήρα! (!@#%$&)
Έχει τερατωδώς μακρύ καλώδιο. περί τα 2-2.5 μέτρα!!

Το αγγλικό από την άλλη είναι υπόδειγμα οικονομίας, 4 πρίζες, 4 διακόπτες, το μικρότερο δυνατό μέγεθος, χωρούσε όλους τους φορτιστές που είχα δοκιμάσει, 1 λαμπάκι μόνο, διακόπτες με ένδειξη on-off, ασφάλεια εσωματωμένη στο φις (όπως και όλα τα αγγλικά φις).

Για να δώσω σημείο αναφοράς, το αγγλικό έχει μήκος 28 εκατοστά, ενώ το ελληνικό 52 περίπου και πολύ νεκρό χώρο...
Τι να πω, οι γερμανοί κατασκευαστές μπορεί απλά να ξεφορτώνονται τα κακοσχεδιασμένα προϊόντα τους σε μας (υποβρύχεια κανείς;)

No comments:

Post a Comment