Thursday, January 13, 2011

Κωτσόβολος και εμπορικές πρακτικές (παζάρεψε το)

Παρατήρησα στην Ιστοσελίδα του Κωτσόβολου ότι έχει ένα κουμπί που προκαλεί τον πελάτη να παζαρέψει την τιμή ορισμένων προϊόντων πριν τα αγοράσει. Εγώ έψαχνα για πλυντήριο πιάτων οπότε και το παράδειγμα που ακολουθεί.


μπαίνοντας στη διαδικασία να παζαρέψω την τιμή με τον εικονικό πωλητή αντιλαμβάνομαι μετά από λίγο "παιχνίδι" ότι η διαδικασία είναι ψιλοστημένη. Δεν περίμενα κάτι διαφορετικό βέβαια αφού η εταιρία δεν μπορεί να μπαίνει μέσα με τα τερτίπια των πελατών.

Το συγκεκριμένο προϊόν έφτανε στην κατώτατη τιμή στα 386 ευρώ. Καλά ως εδώ θα μου πεις και θα είναι κορόϊδο όποιος δεν κάνει παζάρια με τον ηλεκτρονικό πωλητή του Κωτσόβολου. Έλα όμως που ο Κωτσόβολος θέλει να σε πιάσει Κώτσο έτσι και αλλιώς. Και ότι ως αγοραστής δεν πρέπει να παρασυρθείς από τις πρακτικές που μόνο στόχο έχουν να ελαφρύνουν την τσέπη σου.



Άλλο Ιντερνετικό εμπορικό μαγαζί, δίνει το ίδιο πλυντήριο 350 ευρώ δηλαδή, φτηνότερα και από την "παζαρεμένη" προσφορά του Κωτσόβολου.



Βέβαια ο κάθε έμπορας αυτό κάνει. Αγοράζει κάτι φτηνά και το πουλάει πιο ακριβά. ΑΥτό βέβαια δε σημαίνει ότι ο αγοραστής πρέπει να πέσει στη λούμπα κάθε πωλητή και εδώ χρειάζεται ένα ενεργό καταναλωτικό κίνημα και συνειδητοποιημένοι καταναλωτές και όχι τα πρόβατα που κατοικούν Ελλάδα.

No comments:

Post a Comment