Thursday, April 30, 2009

...μπιιιπ ΣΤΟΝ ΕΠΟΜΕΝΟ ΤΟΝΟ ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ 20.435.765 μπιιιπ...

Mε αφορμή τον greekrider και την "πανδημία" της γρίπης των χοίρων, θυμήθηκα κάτι που είχα διαβάσει παλιότερα σχετικά μόνο που τότε ήταν η πανδημία της γρίπης των πτηνών που μας απειλούσε και ελέγχαμε (τα κανάλια σίγουρα) τα αποδημητικά που εμφανίζονταν "ξαφνικά από το πουθενά" για να απειλήσουν τις μικρές βολεμένες ζωές μας.
Το παγκόσμιο χωριό μας, απειλείται για μια ακόμη φορά από μια παγκόσμια καταστροφή. Τα ίδια μέσα που εκμηδενίζουν τις αποστάσεις είναι πλέον φορείς, ασθενείς και αυτά, επιβατών που δεν κόβουν εισιτήριο, περνάν απαρατήρητοι από ελέγχους αποσκευών, οι ακτίνες χ δεν είναι σε θέση να αντιληφθούν την παρουσία τους και οι ανιχνευτές μετάλλων τηρούν σιγή ιχθύος. Τα μικρόβια οι ιοί και τα βακτήρια δεν φέρουν βιομετρικά διαβατήρια, ούτε φωτογραφικές ταυτότητες. Οι ίριδες και τα δακτυλικά αποτυπώματα, τους είναι άγνωστες λέξεις. Αν υποθέσουμε φυσικά ότι μιλούν με λέξεις και σε αυτές τις συζητήσεις τους κατεργάζονται μύριους τρόπους για να εκδικηθούν και να τρομοκρατήσουν την ανθρωπότητα. Δυστυχώς για εμάς, αυτά δεν είναι όμως ικανά για να πυροδοτήσουν ένα νέο πόλεμο κατά της τρομοκρατίας. Δεν έχουν χώρα, δεν έχουν αρχηγούς, δεν έχουν οργάνωση, δεν μπορούν να κρατηθούν αιχμάλωτοι και να "ανακριθούν" για να μαρτυρήσουν τα σχέδια τους.

100, 200 θάνατοι από έναν εχθρό που είναι ουσιαστικά αόρατος και δεν χρησιμοποιεί σφαίρες ή καμικάζι τρομοκράτες, είναι ικανός να θέσει σε κίνηση μια άλλη μηχανή. Όχι εκείνη που κατασκευάζει όπλα και αεροπλάνα, αλλά εκείνη που κατασκευάζει αντιβιοτικά και άλλα φαρμακευτικά σκευάσματα, που μπορεί να μην έχουν την αίγλη και το πρεστίζ των άλλων, συμβατικών, όπλων, όμως η σε μεγάλες ποσότητες παρασκευή και διάθεση τους στο αλαλάζων, τρομοκρατημένο κοινό και τις άβουλες κυβερνήσεις που υποκύπτουν σε κάθε λογής συμφέροντα , εκβιασμούς, μίζες αλλά.και στο καρότο της επανεκλογής στην εξουσία είναι δυνατό να αποφέρουν εφάμιλλα κέρδη με κάθε άλλη ύποπτη και παράνομη δραστηριότητα. Είτε αυτή ονομάζεται εμπορία ναρκωτικών ή σαρκός, είτε καρτέλ γάλακτος και ακτοπλοϊκών γραμμών, φοροδιαφυγής, χτισίματος βίλας με άδεια αναψυκτηρίου, δομημένα βρωμόλογα κλπ κλπ. (Ο κατάλογος είναι απύθμενος).
Αναμφισβήτητα οι ευκολίες που προσφέρει ο σύγχρονος κόσμος για ταξίδια και μεταφορές, λειτουργεί υπέρ της διάδοσης μολυσματικών ασθενειών. Όμως νομίζω ότι γίνεται υπερβολικός ντόρος (Understatement που λένε οι φραγκολεβαντίνοι) γύρω από το θέμα. Θυμάμαι παλιότερες "πανδημίες" για τις οποίες πάλι γινόταν πανικός και κυκλοφορούσαν όλοι με μάσκες. Τρελές αγελάδες, Sars, γρίπη των πτηνών, έμπολα, και άλλοι φονικοί, μεταλαγμένοι, ιοί που δεν μου έρχονται τώρα. Τι γίνεται; Σπέρνουν τον πανικό, αγοράζουν τα κράτη εμβόλια και φάρμακα, βλ. tamiflu πεθαίνουν και καμιά 200ρια για να δείξουν την επικινδυνότητα του πράγματος και μετά όλα ΟΚ. Όταν λήξουν τα φάρμακα στις κρατικές αποθήκες, τότε φτου και από την αρχή. Και όχι δεν πιστεύω σε θεωρίες συνωμοσίας. Αλλά αυτό το ρημάδι το κέρδος και οι αυτορυθμιζόμενες αγορές είναι Θεία Κατάρα. Και ο μόνος τρόπος να ακούσεις μια διαφορετική άποψη λιγότερο πανικοβλημένη είναι από το άλλο άκρο που και αυτό με τη σειρά του βασίζεται στο αχαλίνωτο κέρδος και που και αυτό κάνει που και που χοντρά λάθη (βλ.subprimes)
Πόσο κοστίζει αλήθεια  μια δόση tamiflu; Όσο ένα εισιτήριο κινηματογράφου; Όσο ένα DVD πρώτης κυκλοφορίας; Παραπάνω; Όσο και να κοστίζει, δεν αποφέρει μια στο ταμείο αν δεν καταναλώνεται. Και επειδή τα αντιβιοτικά κλπ σκευάσματα δεν είναι πασατέμπος (άσχετα αν στο Αμέρικα τα δίναν και δωρεάν από ότι διάβαζα) για να καταναλώνονται από τον πάσα ένα, ούτε και μόδα να αλλάζει κάθε έξι μήνες, οι αγνοί, ηθικοί, και ανιδιοτελείς παρασκευαστές βρήκαν τη λύση: TERRORRRRRRRRRRRR και τα προϊόντα τους έγιναν mainstream.

Θα φύγω για καμιά βδομάδα.μακρυά από όλη αυτή την οχλοβοή. Αν ζήσω για να επιστρέψω τα ξαναλέμε.

No comments:

Post a Comment