Friday, April 3, 2009

BANKSY no 2

Ο Banksy δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Αν παρόλα αυτά δεν τον γνωρίζετε, τα άρθρα της Ελευθεροτυπίας και των Νέων όπως αυτά δίνουν μια εικόνα, αλλά πιο πολλά μας λέει η ίδια η τέχνη του την οποία επειδή είναι δύσκολο να ακολουθήσει κανείς τα χνάρια του ανά τον κόσμο συγκεντρώνει εν μέρει στην ιστοσελίδα του www.Banksy.co.uk.

Πριν από λίγες μέρες έτυχε να περνάω από ένα δρομάκι πίσω από το σπίτι μου και είδα την εικόνα που ανάρτησα εδώ. Και μια ματιά τριγύρω αποκάλυψε άλλα δύο:





















Η αλήθεια είναι ότι δεν ξέρω αν τα εν λόγω έργα είναι δικά του μιας και δεν είναι εκ πρώτης όψεως τουλάχιστον υπογεγραμμένα, αλλά χωρίς να είμαι ειδικός νομίζω ότι θα μπορούσαν να είναι δικά του.

Από ότι φαίνεται το ίδιο πίστεψε και κάποιος άλλος, αφού δύο βδομάδες μετά το ένα εκ των δύο που είχε γίνει πάνω σε κινητή επιφάνεια (τάβλα) εξαφανίστηκε και αν σκεφτεί κανείς ότι ένα ακίνητο έργο του πάνω σε τοίχο έπιασε 300.000$, κάποιος αναμένεται να γίνει πλούσιος. Και σε καλή μεριά...

 













UPDATE: Ξαναπέρασα από το σημείο και κάποιος (ο ίδιος, άλλος;) έφτιαξε ένα παρόμοιο στη διπλανή τάβλα. Μήπως να πάω να το τσιμπίσω αν προλάβω;

No comments:

Post a Comment