Wednesday, June 27, 2012

Οι κίνδυνοι των ονλαιν αγορων

Προσφατα το groupon.gr είχε μια προσφορα για 6 λευκα κοντομανικα μπλουζακια fruit of the loom με 19 ευρω. Τουτέστιν 19/6 = 3.167 ευρώ το μπλουζακι. Η προσφορά αυτη στις μέρες που ζούμε ήταν πολύ καλή και πήδηξα στο βαγόνι. Για διευκόλυνση επιλογής μεγέθους είχε μια πολύ ωραία φωτογραφία την οποία και παραθέτω:
Ίσως οι πιο παρατηριτικοί ή οι πιο καταναλωτικοί με τα ρούχα το προσέξατε, αλλά κάιτ λείπει. Τι; Μα το μέγεθος του λαιμού. Διότι δεν έχουν όλοι οι άνθρωποι την ίδια περίμετρο λαιμού. Ο ενδυματολόγος στο στρατόπεδο μάλιστα μας έδινε παντελόνια με μέση ανάλογη με το μεγεθος του λαιμού μας. Έπαιρνε το πανελόνι στα δύο και το τύλιγε στο λαιμό. Αν ερχοταν ισα ίσα το πανελόνι έκανε τζαμι. Anyway για να επανέλθω στα μπλουζακια σήμερα έφτασαν με κούριερ οπότε όλος χαρά έβγαλα να δοκιμάσω ένα. Η χαρά χάθηκε όταν το κεφάλι χρειάστικε αρκετό τράβηγμα για να περάσει από τη λαιμόκοψη. Και ναι τα μπλουζάκια αν και ταιριάζουν αρκετά καλά πάνω μου έχνουν μέγεθος λαιμού για το μπράτσο μου. Δεν ξέρω αν πρέπει να παραπονεθώ ή όχι, αλλά ίσως τα κρατήσω τελικά και απλά πέσει λίγο ψαλίδι. Επίσης δεν ξέρω αν αυτή είναι η οπτική του Έλληνα επιχειρηματια για τις προσφορές μέσω Ιντερνετ. Δηλαδή προϊόν κατώτερης ποιότητας από το αναμενόμενο επειδή είναι σε προσφορά. Ή έχουμε κάτι Β διαλογής που πρέπει να φύγει, δώστο με και καλά έκπτωση. Ο λόγος που το αναφέρω αυτό είναι γιατί πάλι από Groupon.gr μια προσφορά για γεύμα ήταν μέτρια (ενώ έταζε λαγούς με πετραχίλια). Ποιος ξέρει ίσως αυτός είναι ο αιώνας του παραπλανητικού μάρκετινγκ σε χαλεπούς καιρούς.


 Για την περίπτωση που εξαφανιστεί η προσφορά παρατίθεται αυτούσια παρακάτω:



Μία Εξάδα (€19) ή Μία Δωδεκάδα (€29) Λευκά Unisex t-shirt Fruit of the Loom, από την Astraia.

Η προσφορά μας περιλαμβάνει τις επιλογές:
  • €19 από €40 για μία εξάδα λευκά unisex t-shirt Fruit of the Loom.
  • €29 από €73 για μία δωδεκάδα λευκά unisex t-shirt Fruit of the Loom.
/19/30/1331219983019.jpg
Ένα όνομα, μία εταιρία και γενιές ολόκληρες που μεγάλωσαν μαθαίνοντας τη μεγάλη αξία των φρούτων. Όχι τόσο στη διατροφή τους όσο στο στιλ τους. Μία από τις αρχαιότερες εταιρίες στο χώρο των ρούχων, η Fruit of the Loom έγινε γρήγορα μία από τις πιο αναγνωρίσιμες αλλά και μία από τις εταιρίες εκείνες που κατορθώνουν το δύσκολο. Να κερδίσουν ένα μεγάλο πιστό κοινό που τις αγαπάει και τις εμπιστεύεται. Μία από τις μεγαλύτερες παγκοσμίως εταιρίες κάθετης παραγωγής η Fruit of the Loom έχει πλήρη έλεγχο της παραγωγής των προϊόντων της και εγγυάται κορυφαία ποιότητα κατασκευής. Αυτό σημαίνει ότι κάθε ένα από τα περίπου δύο εκατομμύρια μπλουζάκια και φούτερ που παράγονται κάθε εβδομάδα έχει την ποιότητα και το στιλ που περιμένετε (και απαιτείται) από τη Fruit of the Loom.

Μπορεί οι τιμές των φρούτων να ανέβηκαν εφέτος πολύ, η τιμή πάντως των Fruit of the Loom είναι πιο χαμηλή από ποτέ.
/68/06/1331231080668.jpg

Η ιστορία της εταιρείας Fruit of the Loom ξεκινά το 1851 στο Rhode Island, όταν ο Robert Knight, γνωστός υφασματέμπορος, επισκέφτηκε τον φίλο του Rufus Skeel ο οποίος είχε ένα μαγαζί με ρούχα στην περιοχή. Η κόρη του Skeel σχεδίαζε μήλα και ο Knight σκέφτηκε πως τα μήλα θα ήταν το τέλειο logo για το λογότυπο Fruit of the Loom. Μέχρι το 1985 η εταιρεία ήταν μέρος της Northwest Industries Inc. μέχρι που αγοράστηκε από τον William F. Farley και μετονομάστηκε σε Farley Industries,Inc. Οι πωλήσεις της Fruit of the Loom εκτοξεύτηκαν από 500 εκατομμύρια δολάρια σε 2.5 δισεκατομμύρια μέσα σε 15 χρόνια. Ωστόσο, η εταιρεία έζησε δύσκολες στιγμές όταν χρεοκόπησε το 1999 καθώς είχε ζημία 576 εκατομμύρια δολάρια ενώ τα αίτια της χρεοκοπίας ακόμη και σήμερα δεν είναι σίγουρα. Μετά την χρεοκοπία η εταιρεία αγοράστηκε από την Berkshire Hathaway Corporation η οποία ελεγχόταν από τον θρυλικό επενδυτή Warren Buffet. Τελικά, το 2002 αγόρασε την Fruit of the Loom έναντι 835 εκατομμυρίων δολαρίων.
Image 1

Η Astraia, μία εταιρία που ιδρύθηκε στα τέλη της δεκαετίας του 1980 με έδρα την Αθήνα και έχει ως κύρια δραστηριότητα της το κέντημα σε υφάσματα στον χώρο της μόδας. Εταιρεία που εδώ και μία δεκαετία άρχισε να επεκτείνει τις δραστηριότητες της προς τον χώρο της προώθησης και της διαφήμισης, με τη ποιότητα μάλιστα και τη ταχύτητα στην παράδοση να τη καταξιώνουν  σε σύντομα χρονικό διάστημα, μεταξύ των κορυφαίων εταιριών. Ένα από τα πιο δυνατά «χαρτιά» της πλέον είναι η νέα της δραστηριότητα και συνεργασία της ως επίσημος διανομέας με την εταιρία FRUIT OF THE LOOM μεταξύ άλλων. Στόχος της εταιρίας είναι να μελετάει τις νέες τάσεις της αγοράς και τις ανάγκες των επιχειρήσεων οδεύοντας σωστά στη διαμόρφωση της προσωπικότητας της.

No comments:

Post a Comment