Tuesday, February 21, 2012

Έξυπνες αγορές online

Ή συγκρίνοντας την Ελληνική αγορά με τις αγορές του εξωτερικού.
Ήθελα λοιπόν να αγοράσω μια ζυγαριά από εκείνες που κάνουν λιπομέτρηση. Omron BF-511. Πρώτη επιλογή και χωρίς πολύ σκέψη ήταν ο Κωτσόβολος. Όπου και την αγόρασα πληρώνωντας 140 ευρώ περίπου. Μετά όμως μου έκοψε και έκανα μια αναζήτηση Online. Ανακάλυψα λοιπόν μέσω του Skroutz.gr ένα μαγαζί στην Πάτρα που την έδινε 105 ευρώ. Το μέλλον της ζυγαριάς που είχα ήδη πάρει φαινόταν σκοτεινό. 35 ευρώ λιγότερα δεν είναι αστεία. Ειδικά με τις συνθήκες που επικρατούν. Μετά αποφάσισα να επεκτείνω την αναζήτηση και στο εξωτερικό. Όπου μέσω του google.com/shopping και κυρίως του google.co.uk/shopping βρήκα ότι το Amazon.co.uk πουλούσε το ίδιο μοντέλο 43.60 λίρες Αγγλίας ή 52 περίπου ευρώ, με δωρεάν αποστολή.
Σε λιγότερο από 3 ώρες η ζυγαριά είχε επιστρέψει στον Κωτσόβολο, τα 140 ευρώ επέστρεψαν στην τσέπη μου και το ίδιο βράδυ είχε γίνει η παραγγελία από το Amazon. Αν μάλιστα είχα επισυνάψει το ΑΦΜ μου, θα είχα τη νομίζω δυνατότητα να ζητήσω πίσω και 8 λίρες ΦΠΑ. Αλλά δεν βαριέσαι, γλυτώνοντας 90 ευρώ μπορώ να χαρίσω και 8 λίρες φπα στο κράτος.

Αυτό που είχε ενδιαφέρον ήταν ότι το ΦΠΑ ήταν περίπου μια λίρα παραπάνω για παράδοση στην Ελλάδα από ότι για παράδοση στην Αγγλία. Που μαθηματικά σημαίνει ότι το Amazon πουλάει στην Ελλάδα με 23% φπα, και στην Αγγλία με 20%. Αναρρωτιέμαι αν το αποδίδει κιόλας στο Ελληνικό δημόσιο. Σχετική ερώτηση στάλθηκε στο Amazon και αναμένω με αγωνία την όποια απάντηση.

Από την όλη διαδικασία, στεναχωρέθηκα που δεν την αγόρασα τελικά από το κατάστημα στην Πάτρα γιατί 25% έκπτωση είναι γεναίο νούμερο στους καιρούς που ζούμε και σίγουρα καλύτερο από τις ψευτοεκπτώσεις και το ψευτοπαζάρεμα του Κωτσόβολου.

update:
το AMAZON έστειλε το πακέτο μέσα σε 4 μέρες από την ημέρα παραγγελίας!!!
Το παρήγγειλα την Τρίτη 14/2, μου έστειλε μήνυμα ότι η παραγγελία ήταν στο δρόμο στις 23/2 και το παρέλαβα στις 24/2!!!

No comments:

Post a Comment