Wednesday, February 22, 2012

ο Άγιος Καραμανλής Junior

Μου κάνει εντύπωση τον τελευταίο καιρό τα δημοσιεύματα που θέλουν τον Κ Καραμανλή jr να είναι θύμα της εξωτερικής πολιτικής και της σύσφιξης των σχέσεων με τη Ρωσία την περίοδο που κυβερνούσε. Τη μια τον παρουσιάζουν σε καραντίνα, την άλλη αποκαλύπτουν πληροφορίες για παρακολουθήσεις του και όπλα που βρέθηκαν κοντά στο σπίτι του, την μεθεπόμενη γράφουν άρθρα για την προσωπική του φρουρά.
Γνωρίζοντας τον διαπλεκόμενο ρόλο των ΜΜΕ και τις διάφορες επιχειρηματικές οικογένειες που κρύβονται πίσω τους θα πίστευε κανείς ότι γίνεται μια προσπάθεια ξεπλύματος του προφίλ του ώστε να μπορέσει να επανέλθει ως σωτήρας και ίσως εθνάρχης στην πολιτική σκηνή μετά από μερικά χρόνια. Στην επόμενη φουρνιά δηλαδή θα μας κυβερνήσει ο Σαμαράς να του φύγει ο καημός και μετά από κανά δυό τετραετίες τσουπ back to the future ο σωτήρας μας που θα τον σκότωναν επειδή τα έκανε πλακάκια με τους ρώσους.

Δεν μπορώ να πω πάντως, το θέμα φαίνεται να δουλεύει ρολόι. Ακόμα και αν μου έλεγαν ότι τους S300 τους πήραμε όταν ήταν αυτός πρωθυπουργός σχεδόν θα το πίστευα. Μα τέτοιος ηγέτης στην αφάνεια; ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ. Και επειδή προς το παρόν φαίνεται να χαλάει η μανέστρα με την Ντόρα ενώ και ο Κυριάκος δεν φαίνεται να τραβάει το μαγαζί, ο Κώστας φαντάζει ιδανικός αυτόχειρ παρθένος που να ξαναπιάσει την χώρα από το χεράκι στο δρόμο της επιστροφής στο αμερικάνικο άρμα.

Και θα ξεχάσουμε το Playstation, τα περιττά (;) κοψίδια στου Μπαϊρακτάρη, την άτακτη φυγή με την παραγραφή των όποιων ειδεχθών πράξεων της παράταξης του, θα ξεχάσουμε το βατοπαίδι, το νόμιμο και ηθικό, τη ζαρντινιέρα, τους πακιστανούς, τις υποκλοπές και ένα κάρο ακόμα που αργοσβήνουν στην άχλη του χρόνου.

(το παραπάνω γράφτηκε προς το τέλος του 2011 και δεν αναρτήθηκε)

Σήμερα διαβάζω αυτό το κείμενο,

"Σύμφωνα με δημοσίευμα σε ιστοσελίδα, ο κ.Καραμανλής φέρεται να έθεσε βέτο στη εφαρμογή του βρετανικού δικαίου στην Ελλάδα και μάλιστα ήρθε σε αντιπαράθεση με τον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο.[...] όχι μόνο ο Κώστας Καραμανλής δεν έθεσε βέτο, όχι μόνο δεν συγκρούστηκε με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, αλλά ούτε καν στην Ολομέλεια της Βουλής δεν ήταν!"

Τελικά φαίνεται πως αυτό προσπαθούν να κάνουν. Να αγιοποιήσουν τον καραμ@λ@κα για να επανέλθει δημήτριος. Αρε ξεφτιλισμένα όντα

UPDATE:
Φαίνεται ότι η προπαγάνδα της αγιοποίησης του χείριστου πολιτικού όλων των εποχών συνεχίζεται με σποραδικές ντουφεκιές εδώ και κει (Το Βημα-Καραμανλής και σενάρια δολοφονίας). Αναρωτιέμαι αν όλοι όσοι γράφουν τις παπαρολογίες αυτές, το κάνουν επειδή πιστεύουν αυτά που γράφουν, οπότε κατατάσονται στην κατηγορία "απελπιστικά αφελείς", ή το κάνουν επειδή τους αναγκάζουν οπότε κατατάσονται στην κατηγορία "αμάρτησα για το παιδί μου" ή ίσως το κάνουν γιατί απλά γουστάρουν ένα έξτρα κατευθυνόμενο παραδάκι, οπότε κατατάσσονται στην κατηγορία του "πληρωμένου δολοφόνου". Βέβαια δεν χρειαζόμασταν αποκαλύψεις σαν και αυτή (όπου συνταξιούχος δημοσιογράφος καλεί σε συστράτευση υπέρ κόμματος με μελλοντικές απολαβές) για να αντιληφθούμε ότι κατά πως φαίνεται τα μιλιούνια των δημοσιογράφων, με πρώτες πρώτες τις τηλεοπτικές ντίβες ανάμεσα τους, ανήκουν στην κατηγορία των "πληρωμένων δολοφόνων" (του λαού). Όσοι από αυτούς διαφωνούν με τα πορίσματα μου ας αποδείξουν ότι δεν είναι ελέφαντες με έργα και όχι λόγια του αέρα. Ευτυχώς ανάμεσα στα ανεγκέφαλα και κατευθυνόμενα σχόλια υπάρχουν και φωνές που αναγνωρίζουν το ποταπό του κειμένου και τις ύποπτες φιλοδοξίες του.

No comments:

Post a Comment