Thursday, May 27, 2010

Lost is found!

Το Lost τελείωσε πλέον εδώ και 18 περίπου ώρες τουλάχιστον στις ΗΠΑ και στις χώρες στις οποίες προβλήθηκε ταυτόχρονα. So what was Lost has now been found. But did anyone win? Σίγουρα κερδισμένοι είναι τα τηλεοπτικά δίκτυα που είχαν την τύχη να προβάλουν το τελευταίο επεισόδιο. Είχα την τύχη ή την ατυχία να παρακολουθήσω μέρος της αμερικάνικης προβολής και περίπου κάθε 5-10 λεπτά είχε διαφημίσεις. 5 λεπτά σειρά, 2 λεπτά κακή σύνδεση, 5 λεπτά διαφημίσεις. Μπορεί έτσι να είναι η Αμερικάνικη TV. ΟΚ τι να πω; Το παράτησα στη μέση και χαίρομαι τουλάχιστον που δεν ξόδεψα επιπλέον χρόνο για να παρακολουθώ και τις διαφημίσεις του όποιου ελληνικού ή άλλου καναλιού.
Αν σε παρόμοια πρακτική κατέφευγαν και τα άλλα κανάλια τότε πραγματικά θα ήθελα να δω πόσο κόστισε στις διαφημιστικές κάθε τηλεοπτικό λεπτό και πόσο θα κόστιζε αν ήταν άλλο τηλεοπτικό προϊόν την ίδια ώρα.
Κερδισμένοι επίσης όλοι εκείνοι οι οποίοι έχοντας γρήγορη πρόσβαση στο Διαδίκτυο και γνώση αγγλικών μπορούσαν να το παρακολουθήσουν σε πραγματικό χρόνο αντί να περιμένουν πότε τα (Ελληνικά) κανάλια θα αποφασίσουν να μεταδώσουν τη σειρά.
Πιο κερδισμένοι όσοι απλά κατέβαζαν τα επεισόδια από το Ιντερνετ και δεν ξόδευαν χρόνο για διαφημίσεις.

Υπάρχουν άλλοι χαμένοι εκτός από τους ήρωες;
Όλοι εκείνοι οι οποίοι μην έχοντας τη δυνατότητα να δουν το τέλος σε πραγματικό χρόνο, θα τους χαλάσουν την έκπληξη όσοι το είδαν.
Όλοι εκείνοι που δεν έχουν πρόσβαση ονλαιν και πρόσβαση σε πειρατικό υλικό, όλοι εκείνοι που είναι έρμαια των αποφάσεων της μουσικοτηλεοπτικής βιομηχανίας που για να μεγιστοποιήσουν τα κέρδη τους, έχοντας και το μαχαίρι και το πεπόνι, κόβουν τον κινηματογραφικό κόσμο σε ζώνες, καταδιώκουν τους ψηφιακούς πειρατές και ωρύονται για τα διαφυγόντα έσοδα, που οδηγούν τους δημιουργούς σε "λιμοκτονία". (ας γελάσω)

Οι δημιουργοί, θέλουν να αγνοούν ότι εκτός από το μαχαίρι και το πεπόνι κρατάνε και το πιστόλι
(να το πιστόλι)















Και βγαίνει αληθινή η ρήση του ποιητή, ο Χαμένος τα παίρνει όλα.

Ο off-shade κάνει μια διεξοδική ανάλυση πάνω στο θέμα.
και το Wired φιλοξενεί ιδέες αναγνωστών που θα έκαναν για τέλος

No comments:

Post a Comment