Sunday, October 21, 2012

Σσσσσσ το πασοκ βουλιάζει αλλά δεν το ξέρει κανείς

Έχει πολύ πλάκα να βλέπεις το Βενιζέλο να αγκομαχά να δώσει στο Πασοκ την σοβαρότητα. Εϊναι αστείο και συνάμα θλιβερό ένα κόμμα που υπήρξε ένας από τους δύο πολιτικούς πυλώνες της χώρας να σέρνεται στα επίπεδα του 7%. Είναι θλιβερό να γνωρίζεις ότι κάποιοι από τους ανθρώπους που πολιτεύτηκαν με αυτό χάσαν τόσο πολύ τη μπάλα μεταξύ δημόσιου και ιδιωτικού συμφέροντος και κατέληξαν σαν το Τσοχατζόπουλο. Ο οποίος είναι μόνο ένας από το σωρό. Και ενδεχομένως και ο αποδιοπομπαίος τράγος ή η Ιφιγένεια, η θυσία του οποίου ελπίζουν οι υπόλοιποι ότι θα καθαρίσει το βόθρο που έγινε με τα χρόνια το Πασοκ για να βρει τις παλιες του δόξες.
Όμως τόσο το Πασοκ όσο και η ΝΔ (της οποίας τα βοθρολύματα αναμένουμε από μέρα σε μέρα να μας πνίξουν) εκπαίδευσαν τους πολίτες και κυρίως τους οπαδούς τους να περιμένουν συγκεκριμένα ανταλλάγματα από την ψήφο τους και ουδέποτε το λεγόμενο κοινό καλό-δημόσιο συμφέρον.

Τώρα που το κέρας στέρεψε και αντί να δίνει, παίρνει οι απογοητευμένοι οπαδοί κοιτούν με απόγνωση και μίσος το καράβι που βουλιάζει αδυνατώντας να πράξουν το παραμικρό για να το αποτρέψουν.

Και το χειρότερο από όλα είναι ότι ενώ πλήρωμα και καπετάνιος βλέπει το πλοίο να βυθίζεται αντι να κάνουν ότι μπορούν για να το σώσουν, ανοίγουν τρύπες για να βυθιστεί μια ώρα αρχίτερα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η λίστα με τους φοροφυγάδες της Λαγκαρντ. Την οποία ο τρισμέγιστος πολιτικός άνδρας Ευ. Βελ. είχε κρυμμένη.
Οι άνθρωποι είτε είναι απλά πιόνια χωρίς βούληση και κατανόηση της πραγματικότητας είτε πολιτικοί επιπέδου αμοιβάδας.

No comments:

Post a Comment