Friday, October 5, 2012

ΕΛΤΑ και εξυγχρονισμός

Ήμουν στο ταχυδρομείο πρόσφατα στο οποίο από τα 4-5 ταμεία δούλευαν 2 αλλά θα ιδιωτικοποιηθούν, που θα πάει... και πρόσεξα το αυτόματο μηχάνημα ζύγισης αλληλογραφίας και εκτύπωσης γραμματοσήμων.
 Στην αρχή δεν κατάλαβα τι μου τράβηξε το μάτι, αλλά το αντιλήφθηκα πολύ σύντομα. Η κλασσική οθόνη του προγράμματος των ΕΛΤΑ δεν ήταν στη θέση της.

Αντιθέτως υπήρχε μια εικόνα διαφήμιση (;) στη Fujitsu. Επειδή η ευκαιρία ήταν καταπληκτική να παίξω με την οθόνη αφής σε περιβάλλον Windows δεν την άφησα να παει χαμένη.


Μια βόλτα στο control panel αποκαλύπτει ότι το σύστημα τρέχει windows 98SE (πάλι καλά) με 256 μνήμη. Ευτυχώς εξυγχρονίζονται τα ΕΛΤΑ για να είναι έτοιμα προς ιδιωτικοποίηση.
Λοιπές λεπτομέριες δεν γνωρίζω αλλά θα ήθελα να ήξερα πότε παραγγέλθηκαν και πότε παραλήφθηκαν τα μηχανήματα αυτά. Ενδεχομένως και το κόστος του καθενός.

Παρέλειψα να δω αν έχει ανοιχτή σύνδεση στο ιντερνετ :( αλλά επιφυλάσσομαι για την επόμενη επίσκεψη. Σαν καλός πολίτης φόρτωσα το πρόγραμμα των ΕΛΤΑ και άφησα το μηχάνημα στην ησυχία του.

No comments:

Post a Comment