Thursday, July 19, 2012

Η παραπλάνηση της DIGEA (updated)

Τώρα που το αναλογικό σήμα μας τελειώνει και οι διαφημίσεις της Digea πληθαίνουν θέλω να επισημάνω την παραπλανητικότητα της διαφήμισης αυτής. Μας παρουσιάζουν λοιπόν μια τηλεόραση με αναλογικό δέκτη τύπου μπαούλο. Τις παλιές τις κλασσικές που είχαμε όλοι στα σπίτια μας μέχρι και το 95 τουλάχιστον σίγουρα τις οποίες έχουν ακόμα οι γιαγιάδες και οι παπούδες.




Όμως αυτό που δεν μας λέει η διαφήμιση είναι ότι και επίπεδες τηλεοράσεις που αγοράστηκαν το 2008 για πολλές εκατοντάδες ευρώ έχουν μόνο αποκωδικοποιητή Mpeg2. Δηλαδή πιάνουν τα ψηφιακά κανάλια της ΕΡΤ (Prisma και το άλλο) που και τα δύο καταργήθηκαν και τη θέση τους πήραν το BBC και η Deutche Welle.
Και σήμερα εν μέσω οικονομικής κρίσης υποχρεωνόμαστε να δώσουμε καμιά 30ριά ευρώ χώρια τα όσα δίνουμε κάθε μήνα στη δεη χώρια ότι δώσαμε τρελά ποσά για να πάρουμε την τηλεόραση που θα πάψει να λειτουργεί οσονούπω.
Προσωπικά δεν δίνω φράγκο. Επίσης δεν δίνω δεκάρα για να βάλω εκ νέου μέσα στο σπίτι μου προπαγάνδα. Αν θέλω προπαγάνδα θα διαβάσω ιστορικά κείμενα για τους ΝΑΖΙ και τους Κομμουνιστές ή θα δω τα επίκαιρα του βΠΠ. Δεν έχω ανάγκη πχ καμία Τρέμη, κανένα Πρετεντέρη ή Πάσχο να προσπαθούν με νύχια και με δόντια να με πείσουν για τα δίκαια του αφεντικού τους. Να μείνουν όλοι έξω από το σπίτι μου και να ψοφίσουν επαγγελματικά όπως και τόσοι άλλοι.
Και για να αντιγράψω μια έγκυρη φωνή του ελληνικού σύμπαντος για παρόμοιο θέμα

"Τέλος, και τρομακτικότερο, οι καλοί δημοσιογράφοι των «έγκυρων» εντύπων, δημοσιογραφικών οργανισμών, sites κλπ. οι οποίοι καθημερινά γράφουν χιλιάδες λέξεις καταδικάζοντας την διαφθορά των «μικρομεσαίων» και απαιτώντας να μπει βαθειά το νυστέρι στο κόκκαλο, παραμένουν βουβοί μπροστά σε ένα τέτοιο «συμβάν», σε μια τέτοια καταγγελία του Reuters. Είναι χαρακτηριστικό ότι αν μπείτε στην ιστοσελίδα του πάλαι ποτέ έγκυρου «Βήματος» και βάλετε «Σάλλας» στην σελίδα αναζήτησης δεν θα βρείτε την παραμικρή αναφορά σε αυτό το θέμα. Ούτε μία λέξη. Η άλλη παραδοσιακά έγκυρη εφημερίδα μας, η «Καθημερινή», αναφέρεται μεν στο θέμα αλλά με τον ανώδυνο τίτλο «Νέα αντιπαράθεση Reuters με τον επικεφαλής της Πειραιώς»."

Με 35 λίρες μπορώ να πάρω ένα android stick, να το συνδέσω στην τηλεόραση και να την κάνω υπολογισή με σύνδεση στο Internet. Και ας πάνε τα λαμόγια να πνιγούν.

UPDATE: Η άλλη παραπλάνηση που μας ταΐζαν αφειδώς τις τελευταίες μέρες ήταν ότι ΤΟ ΑΝΑΛΟΓΙΚΟ ΣΗΜΑ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ. FU MOFOS. Το αναλογικό σήμα στην Αθήνα ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ. Συνεχίζει να εκπέμπει από Πάρνηθα, οπότε αν στρέψει κανείς την κεραία προς Πάρνηθα λαμβάνει κανονικά. Εναλλακτικά επιχειρήστε έναν νέο συντονισμό της τηλεόρασης σας γιατί η κεραία μπορεί να λαμβάνει ήδη τα κανάλια από την Πάρνηθα χωρίς καμία αλλαγή. Αλλαξα 2 κεραίες το ΣΚ και οι τηλεοράσεις δουλεύουν μια χαρά ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΤΗ (προς το παρόν).

No comments:

Post a Comment