Wednesday, March 21, 2012

παραπλανητική διαφήμιση της Petroheat

Είναι καιρός τώρα που ήθελα να κάνω ένα σχόλιο για ένα φυλλάδιο που έλαβα στο σπίτι, το οποίο ούτε λίγο ούτε πολύ διαφημίζει "πράσινο" πετρέλαιο θέρμανσης.
Η petroheat λοιπόν, ή τουλάχιστον η εταιρία-γραφίστας που ανέλαβε την παρουσίαση του φυλλαδίου διαφημίζουν ότι όταν χρησιμοποιείς πετρέλαιο BP (που σημειωτέων έχει αποσυρθεί από την Ελληνική αγορά και τα βενζινάδικα με το σήμα της πέρασαν στο έλεγχο ενός από τους μεγάλους παίκτες, όμοια και η Shell ανήκει πλέον στην Coral) φροντίζεις το περιβάλλον!!!

Για ν αισχυροποιήσει την παραπλάνηση παρουσιάζεται μια αντίλα υγρών καυσίμων να στάζει κάποιο πράσινο υγρό (μάλλον για χλωροφύλλη το κόβω) ενώ όλο το φυλλαδιάκι έχει πολλές αποχρώσεις του πράσινου (που είναι πολύ μοδάτο κατά τα φαινόμενα) και παράλληλα πάνω στην πράσινη αντλία φυτρώνει ένα σαφώς πράσινο δίφυλλο φυτό. Η δε αντλία δεν είναι μόνο πράσινη και μοδάτη, μοιάζει να ξεπηδά από ένα φωτοβολταϊκό! Ενώ το χορό συμπληρώνει ο πανδαμάτωρ ήλιος!

Έτσι λοιπόν φίλε αναγνώστη. Το πετρέλαιο ανήκει πλέον στις πράσινες μορφές ενέργειας αφού άλλωστε το πουλά η BP που έχει και πράσινο ντεκόρ. Βουρ με τα μπούνια στην πράσινη ανάπτυξη! Αγοράστε μόνο πράσινο πετρέλαιο που φροντίζει το περιβάλλον...

Μόνο ανοίγοντας το δισέλιδο ανακαλύπτεις (;) την παραπλάνηση. Η Petroheat λοιπόν, δεν ανακάλυψε το φωτοβολταϊκό πετρέλαιο, απλά μαζί με το πετρέλαιο πουλά και φωτοβολταϊκά. Εμ πες το ντε και με μπέρδεψες.

No comments:

Post a Comment