Saturday, April 24, 2010

"Δεν θα πληρώσει όποιος δεν φταίει" =/= "Θα πληρώσει όποιος φταίει"

Ή πως όταν δύο αρνήσεις μας κάνουν ένα ψέμα.

Ο Παπανδρέου, λέει στα ΝΕΑ να μην πληρώσει όποιος δεν φταίει. Το οποίο εκ πρώτης όψεως ακούγεται σωστό, αλλά γεννά μερικά ερωτήματα όπως "Ποιός φταίει;" "Πως θα τον βρούν;", "Πως θα πληρώσει;" αλλά και αντίστροφα ερωτήματα όπως "Ποιός δεν φταίει;" κλπ.
Το ερώτημα ποιος φταίει είναι σχετικά εύκολο να απαντηθεί. Φταίνε όλοι εκείνοι που παραβαίνουν το νόμο στην Ελλάδα, φταίνε όσοι τους αφήνουν να παρανομούν, φταίνε οι κουμπάροι, φταίνε οι δημόσιοι υπάλληλοι που δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους, φταίνε όσοι υπερκοστολογούν τα έργα που αναλαμβάνουν για το δημόσιο, φταίνε όσοι καθυστερούν τα ίδια έργα, φταίνε οι ανίκανοι που καλούνται να πάρουν αποφάσεις, φταίνε όσοι βάλαν τους ανίκανους να λάβουν αποφάσεις, φταίνε όσοι διαφθείρονται, φταίνε όσοι διαφθείρουν, φταίνε οι άπληστοι, φταίνε οι μικροσυμφεροντολόγοι, φταίνε οι αδιάφοροι, οι ωχαδερφιστές, φταίνε οι προδότες και οι αργυρώνητοι, φταίνε όσοι κάνουν εξυπηρετήσεις, φταίνε οι εκβιαστές, οι κομματικοί στρατοί, οι γηπεδικοί στρατοί, φταίνε τα λαμόγια οι κλέφτες και οι λωποδύτες, φταίνε οι αφηνιασμένοι οδηγοί, οι γραφειοκράτες, οι ΕΛληνορθόδοξοι Χριστιανοταλιμπάν, οι υποκριτές. Με άλλα λόγια να στο πώ, φταίμε όλοι. ΟΛΟΙ. Άλλοι σε μεγαλύτερο και άλλοι σε μικρότερο βαθμό για τον ένα ή τον άλλο λόγο αλλά όλοι είμαστε συνυπεύθυνοι.

Και αν υπάρχει ένας που δεν φταίει, αυτός δεν είναι άλλος από τον άγνωστο στρατιώτη στο Σύνταγμα. (αν και παίζει να έχει και αυτός μερίδιο ευθύνης).
Τώρα που τον βρήκαμε λοιπόν, ας αφήσουμε τα λαϊκίστικα ψέματα γιατί μας έχουνε φέρει ως εδώ και μη παρέκει. Αυτή η κυβέρνηση που ξεκίνησε με τις καλύτερες προθέσεις φαίνεται να έχει πάρει τον συνήθη δρόμο για την κόλαση. Τα ψέματα είναι στην ημερήσια διάταξη και αυτοδιαψεύδονται από τη μια στιγμή στην άλλη.

Τελικά θα πληρώσουμε με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Και δεν θα πληρώσουμε όλοι. Θα πληρώσουν πάλι οι συνήθεις ανύποπτοι. Όσοι έκαναν-κάνουν τα μεγαλύτερα τσιμπούσια θα συνεχίσουν να τρώνε με δέκα μασέλες και να στέλνουν το λογαριασμό σε όλους τους υπόλοιπους και το πουρμπουάρ στους διαχειριστές μας. Όπως διαπιστώνει και ο Ροΐδης από τη διατύπωση της ομιλίας του ΓΑΠ.

update:
Πιστό στη βλακώδη, κίτρινη και κλεψιμέικη ενημέρωση το τρωκτικό σηκώνει κείμενο με την ερώτηση ποιός έφαγε τα λεφτά και γιατί να πληρώσει ο απλός πολίτης. Όρσααα

No comments:

Post a Comment