Thursday, April 8, 2010

Τα σκυλιά και ο τσοπάνης

Από τις ειδήσεις του ΣΚΑΙ 8/4/2010 και της Ελευθεροτυπίας:
"Πριν από λίγο κατατέθηκε τροπολογία απο το Υπουργείο οικονομικών η οποία εξαιρεί από τη μείωση κατα 12% τα ειδικά επιδόματα όλων των ένστολων και την ηθηκή αποζημείωση που παίρνουν επίσης οι ένστολοι από την εργασία τους πέραν του πενθημέρου και να πούμε ότι η δαπάνη αυτής της ρύθμισης ανέρχεται σε 34εκ ευρώ."
ο τσοπάνης φροντίζει να είναι χορτάτα τα σκυλιά...

update
Επειδή δεν μπορών να εγγραφώ για να απαντήσω στο σχόλιο του lol στο citypress.gr, θα κάνω ένα σχολιάκι εδώ.
Το παλικάρι που σέβεται την άποψη αλλά διαφωνεί με το αιτιολογικό ότι οι ένστολοι έχουν πιο επικίνδυνο επάγγελμα από τους εκπαιδευτικούς.
Καταρχάς κανείς δεν απαίτησε από εκείνους να γίνουν ένστολοι. Μόνοι τους το επέλεξαν πιθανόν γιατί τους αρέσουν τα όπλα, οι στολές ή η προσφορά στο κοινωνικό σύνολο. Ξέραν που έμπαιναν πριν μπούν. Κατά δεύτερον δεν φαίνεται να έχει ιδέταιρη επαφή με τον εκπαιδευτικό χώρο. Πιτσιρίκια σε συμμορίες, τραμπουκισμοί και ιστορίες στην καθημερινή ζωή των εκπαιδευτικών. Τον Τεμπονέρα τον έχει ακουστά ο lol; Εκπαιδευτικός και αυτός.

ο έντολος προσφέρει έργο, αλλά αποτελεί το κατεξοχήν όχημα καταστολής της όποιας διαφωνίας του απλού πολίτη με την άρχουσα - κυβερνώσα τάξη.
Όταν διαδηλώνουν οι συνταξιούχοι, οι αστυνομικοί τους κάνουν πέρα.
Όταν διαδηλώνουν οι άνεργοι, οι αστυνομικοί τους κάνουν πέρα.
Όταν διαδηλώνουν οι φοιτητές, οι αστυνομικοί τους κάνουν πέρα.
Όταν διαδηλώνουν οι εκπαιδευτικοί, οι αστυνομικοί τους κάνουν πέρα.
Όταν διαδηλώνουν οι αστυνομικοί, ποιός τους κάνει πέρα;

Όταν οι διαδηλώσεις καταπνίγονται στα δακρυγόνα και στα γκλόμπ το επόμενο βήμα διαδήλωσης ποιό είναι; Οι πέτρες, τα γκαζάκια και οι εκρηκτικοί μηχανισμοί; Είναι και αυτός ένας τρόπος εκδήλωσης διαφωνίας.

Ως (απαραίτητο) όχημα καταστολής λοιπόν οι έντολοι σε μια εποχή δύσκολη που προμηνύει θύελλες και καταιγίδες κοινωνικής αναταραχής κρατούν το μισθουλάκο τους σε αντίθεση με όλους τους άλλους δημοσίους υπαλλήλους και χωρίζονται σε στρατόπεδα. Το στρατόπεδο των καταπιεστών που πληρώνοντια καλά για να καταπιέζουν και το στρατόπεδο των καταπιεζόμενων που τους κόβεται ο μισθός και δεν θα μπορούν να πουν κουβέντα υπό την απειλή γκλόμπ και δακρυγόνων.


No comments:

Post a Comment