Tuesday, August 11, 2009

Έχουμε ποντίκια στο σπίτι; Ώρα για φάκες και ποντικοφάρμακο.

Σκεφτόμουν με αφορμή το πρόσφατο κλείσιμο του Τρωκτικού και τα ποστ του ΑΝΕΜΟΥ και άλλα που αναφέρονταν στο ζήτημα και στο κατά πόσον μας αφορά ή όχι το πρόσκαιρο κλείσιμο του καθώς και το τι ακριβώς πρεσβεύει, ποιοι κρύβονται από πίσω του και τι προσπαθούν να επιτύχουν με τα όσα γράφουν και καλά επώνυμα.
Δηλώνω πως δεν γνωρίζω ποίοι κρύβονται πίσω από τις μάσκες των ποντικιών, αν και θα ήταν χρήσιμο να γνωρίζουμε. Μόνο και μόνο για να δούμε ποια φατρία το ελέγχει αλλά και αν και κατά πόσον η διαπλεκόμενη συμμορία και καλά έγκυρων και ανεξάρτητων δημοσιογράφων ή όποιων άλλων προσπαθούν να διαβρώσουν το μέσο το οποίο τους απειλεί. (Δες τις πρόσφατες σχετικά μετρήσεις όπου η TV χάνει από το Ιντερνετ.)
Το τρωκτικό κατά τη γνώμη μου είναι επιπέδου ειδήσεων STAR. Δηλαδή εξαιρετικά, ανεπανάληπτα, απύθμενα χαμηλού επιπέδου και ως τέτοιο δεν αξίζει ιδιαίτερης προσοχής.
Μπορεί που και που να κάνει και καμιά αποκάλυψη περί οπής αλλά και τι σημαίνει αυτό; Η κατηφόρα που έχει πάρει σύσσωμο το Ελληνικό πολιτικό σύστημα και χαριεντίζει ο δημοσιογραφικός οχετός υπέρ του ενός ή του άλλου πολιτικού τζακιού ανάλογα με τις επιχειρηματικές φιλίες και οικονομικές υποστηρίξεις, ακολουθείται κατά πόδας από τους ομοίους τους στο Ιντερνετ. Απλά εδώ υπάρχει μια επίπλαστη ανωνυμία που ξαφνικά απέκτησε επίπεδα δικαιώματος μαζί με το δικαίωμα στην εκπαίδευση, την υγεία, την εργασία, την ανεξιθρησκία κλπ κλπ.

Προσωπικά θεωρώ την ανωνυμία online χρήσιμη στο βαθμό που μπορώ να εκφράζομαι σε αγνώστους χωρίς να κινδυνεύω (άμεσα) από εξτρεμιστές ή προβοκάτορες όπως πχ σε μια διαδήλωση. Άλλωστε η χώρα μας αν και θεωρείται Δημοκρατία δυτικού τύπου συχνά πυκνά χουντοφέρνει και ενεργεί με εντελώς μεσανατολικούς και τριτοκοσμικούς όρους. Απέναντι σε μετανάστες, διαδηλωτές, και γενικότερα στους πολίτες που δεν κλείνονται εύκολα στο μαντρί.

Ξέφυγα λίγο αλλά τι να κάνω. Επιστρέφω στο τρωκτικό λοιπόν. Ακόμα και αν έχει 1εκ επισκέπτες. Ακόμα και αν αποκαλύψει ότι ο Θεός ήταν στην πραγματικότητα ένας εκ των ιδρυτών του καπιταλισμού, ή ότι μας την πέσαν εξωγήινοι και μας πήραν τα σώβρακα γιατί τους χάλασε το πλυντήριο και δεν είχαν καθαρά δεν προσφέρει κάτι το ουσιαστικό στην κοινότητα των χρηστών του Διαδικτύου, απλά επεκτείνει τον οχετό που έτσι και αλλιώς ξεχειλίζει στην καθημερινή ζωή και στα σοκάκια και τις λεωφόρους της πληροφορίας.


No comments:

Post a Comment