Friday, July 17, 2009

ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ

Διάβαζα σήμερα στην Καθημερινή και έχει αντίστοιχο κομμάτι και στο ΒΗΜΑ, ότι στην Καλιφόρνια σκέφτονται να φορολογήσουν τη Μαριχουάνα!
Από την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΠΡΟΤΑΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ

Φορολόγηση της μαριχουάνας;

ΣΑΝ ΦΡΑΝΣΙΣΚΟ. Νομοσχέδιο για τη φορολόγηση και τη νομιμοποίηση της μαριχουάνας στην Καλιφόρνια, όπως ισχύει με το αλκοόλ, θα μπορούσε να αποφέρει μέχρι και 1,4 δισ. δολάρια στα άδεια ταμεία της πολιτείας, όπως εκτιμούν τοπικοί αξιωματούχοι. Σχετική πρόταση έχει καταθέσει ο Δημοκρατικός βουλευτής Τομ Αμιάνο ήδη από τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με την οποία θα επιτρέπεται σε ενήλικα άτομα άνω των 21 ετών να κατέχουν, φυτεύουν και πουλούν νομίμως μαριχουάνα. Ο Αμιάνο είχε καταθέσει την πρότασή του ως ένα μέσο αντιμετώπισης του ελλείμματος του προϋπολογισμού της πολιτείας. Οι αρμόδιοι φορείς της πολιτείας εκτιμούν ότι οι πωλήσεις της μαριχουάνας θα αυξηθούν, μετά τη νομιμοποίησή της, κατά τουλάχιστον 30%, αφού θα πέσει η τιμή της. Ενδεχόμενη νομιμοποίηση αναμένεται να θέσει σε σύγκρουση την Καλιφόρνια με την Ουάσιγκτον, δεδομένου ότι η χρήση μαριχουάνας απαγορεύεται σε ομοσπονδιακό επίπεδο, αλλά οι υποστηρικτές της ήδη μαζεύουν τις απαιτούμενες υπογραφές για την επιβολή της σχετικής φορολογίας.

Ενώ σκεφτόμουν τι γαμάτη ιδέα είναι αυτή, και πως σε περιόδους κρίσης χρειάζονται ριζοσπαστικά μέτρα και ιδέες για να βγούμε από την κρίση μετά το σκέφτηκα καλύτερα. Το παρελθόν έχει δείξει και αποδείξει διαπλοκή μεταξύ του πολιτικού καθεστώτος με τους εμπόρους ναρκωτικών. Βλέπε εδώ το καμάρι τον Κεφαλογιάννη. Έτσι το σύστημα δουλεύει ως εξής.
Κηρύσσουμε παράνομο κάτι για το οποίο υπάρχει ή μπορούμε να φτιάξουμε αγορά.

Φτιάχνουμε μια η περισσότερες ομάδες που να το παρασκευάζουν και να το διοχετεύουν.

Φροντίζουμε ώστε οι ομάδες του σπορ να έχουν μέσον σε όλα τα πόστα.

Πουλάμε το παράνομο προϊόν σε αστρονομική τιμή με τη δικαιολογία της παρανομίας.

Πουλάμε και τη μάνα μας για να μην μας γεμίζει τύψεις.

Δρέπουμε τα κέρδη του ιδρώτα μας

Αγοράζουμε βίλες, μερτσεντέ και τζιπ, τα σπάμε στα μπουζούκια

Και αφού οι δικοί μας φωστήρες συμπεριλάβανε στο ΑΕΠ, για να φαίνονται πιο ωραία τα νούμερα,έσοδα από την παραοικονομία και το παρεμπόριο, πορνεία κλπ γιατί να μη νομιμοποιήσουν,φορολογώντας και τα ναρκωτικά,βγάζοντας από το περιθώριο εμπόρους και χρήστες και στερώντας από τους εμπόρους τα επιπλέον έσοδα της παράνομης δραστηριότητας. Έτσι θα μάθουμε και ποιοι είναι αυτοί που παρανομούσαν στο παρελθόν:) Μα φυσικά γιατί είναι πολλά τα λεφτά Άρη...
Άσε που αν γίνει αυτό, πως θα είναι αποδιοπομπαίος τράγος τα Ζωνιανά; Πως θα ζουν οι άνθρωποι και τι θα κάνουν για να βγάλουν τον επιούσιο αν όχι εμπόριο κάνναβης;

No comments:

Post a Comment