Sunday, June 14, 2009

ΣΕΜΝΑ ΚΑΙ ΤΑΠΕΙΝΑ

Η Ελλάδα χρωστάει. Δεν ξέρω σε ποιον, αλλά είναι γνωστό το πόσα. 300δις δολάρια
$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$
Μιλάμε για παρά με ουρά.
Κάθε Έλληνας χρωστάει χοντρικά 30000$.

Και γιατί ακριβώς; Δεν ξέρω! Φόρους πληρώνω, ένα δανειάκι που είχα πάρει το αποπληρώνω χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα και τώρα μου λένε ξαφνικά ότι χρωστάω και 30000 επιπλέον! Που; Πως; Γιατί;

Γιατί δανείζεται η Ελλάδα; Για να πληρώσει τι; Τα πολυτελή αυτοκίνητα των βουλευτών; Τα προεκλογικά αεροπορικά ταξίδια; Τα προεκλογικά διαφημιστικά έξοδα; Τα υπερκοστολογημένα έργα και συμβάσεις; Την ανικανότητα των κυβερνώντων;

Ένας πολιτικός, ένας πρωθυπουργός, ένας υπουργός η βουλευτής πρέπει να είναι διαχειριστής. Πληρώνεται ΑΔΡΑ για να διαχειρίζεται αυτό που λέγεται χώρα, πατρίδα, Ελλάδα.

Να βάζει κάτω τα κουκιά και να τα διανέμει ανάλογα με τις ανάγκες, να επισκευάζει, να τροποποιεί, να οργανώνει, να προτείνει, να προστατεύει.
Δεν ξέρω που δεν πάμε καλά ακριβώς, αλλά νομίζω ότι μας έχει φάει το πολύ λαϊφστάιλ.

Κανονικά όταν ανοίγω το STAR, δεν θα έπρεπε να βλέπω την Θώδη, την Βανδή και λοιπούς μαϊντανούς, θα έπρεπε να βλέπω πως διασκεδάζουν οι 300 μας. Που τα σπάνε, τι σπίτια έχουνε, τι αυτοκίνητα οδηγάνε κλπ κλπ. Αυτό το reality θα το παρακολουθούσα ευχαρίστως.
Αλλά που. Μίζες, λογαριασμοί και συμβάσεις διακινούνται σε ένα παράλληλο σύμπαν, μακρυά από το δικό μας και από τα φώτα της δημοσιότητάς, (που και αυτή φωτίζει ό,τι τη συμφέρει) με αποτέλεσμα σπατάλες, υπερτιμολογήσεις, παραλαβή σκάρτων, παραγγελίες αχρήστων. Και όλα αυτά δεν τα πληρώνει από την τσέπη του ο διαχειριστής, αλλά εγώ και εσύ θα λάβουμε την λυπητερή. Το (και καλά) αφεντικό.

Νομίζω ότι μέγα σφάλμα του πολιτεύματος μας είναι ότι οι διαχειριστές αυτού του τόπου (τους οποίους και καλά εμείς επιλέγουμε άρα είμαστε συνυπεύθυνοι) έχουν και το μαχαίρι και το πεπόνι.
Μα πως είναι δυνατό να μπορεί το ίδιο άτομο (ή ομάδα ατόμων) να κάνει διαχείριση αλλά να ορίζει τους κανόνες με τους οποίους θα γίνεται αυτή;
ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ
Πως είναι δυνατό το ίδιο άτομο (ή ομάδα ατόμων) να καθορίζει το πότε και πως θα διώκεται για παράβαση των κανόνων που ο ίδιος έθεσε;
ΠΑΡΑΛΟΓΟ
Πως είναι δυνατό το ίδιο άτομο (ή ομάδα ατόμων) που υπέπεσε σε σφάλμα εκ προθέσεως να ζητά και να λαμβάνει την άδεια να συνεχίσει να είναι διαχειριστής;
ΑΝΗΘΙΚΟ
ΠΟΙΑ ΕΤΑΙΡΙΑ, ΠΟΙΟΣ ΕΡΓΟΔΟΤΗΣ, ΠΟΙΟΣ ΕΝΤΟΛΕΑΣ ΘΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙ Η ΘΑ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΑΒΕΙ ΕΝΑΝ ΥΠΑΛΛΗΛΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ, ΚΑΤΑΧΡΑΖΕΤΑΙ ΤΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΖΕΙ ΠΟΛΥΤΕΛΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΕΠΙΒΑΛΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΡΓΑΖΕΤΑΙ (αν κάνει και τίποτα εκτός από το να υπάρχει)
ΚΟΡΟΪΔΙΑ!!!

Το Σύνταγμα λέει διακρίνει τρεις εξουσίες.
Την νομοθετική
Την εκτελεστική
Την δικαστική
Στη νομοθετική μετέχουν οΠρόεδρος της Δημοκρατίας και η Βουλή· στην εκτελεστική ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η Κυβέρνηση, ενώ η δικαστική εξουσία ασκείται από τα δικαστήριαστο όνομα του ελληνικού λαού.

Το πρόβλημα όπως το βλέπω και ας με διορθώσετε αν νομίζετε, είναι ότι υπάρχει διάχυση εξουσιών μεταξύ νομοθετικής και εκτελεστικής, ενώ τελευταία ο κ Σανιδάς, μας αποδεικνύει έμπρακτα ότι και στα χωράφια της δικαστικής εξουσίας κάνουνε παρεμβολές οι άλλες δύο.

Η κυβέρνηση δεν μπορεί να νομοθετεί για τον εαυτό της, ούτε και να αποφεύγει να δικαστεί για τα αδικήματα τα δικά της συνολικά ή των μελών της.
ΑΧΡΕΙΟ

Νομίζω ότι όπως και οι περισσότεροι παπάδες που καβαλάνε το καλάμι είναι άθεοι, έτσι και οι εκάστοτε κυβερνώντες είναι αμοραλιστές. "Να περνάμε εμείς καλά, και οι άλλοι ας ψοφήσουν". Αν ταυτόχρονα είναι και άθεοι, τότε ζήτω που καήκαμε. Δεν πιστεύουν ούτε στη Θεία (κατα)Δίκη.
Ξετσίπωτοι

Η ιστορία, θα τους δικάσει και θα τους καταδικάσει για την κατάντια στην οποία φέραν την χώρα. Θα τους εμφανίζει ως τους ανθρώπους που για ίδιον όφελος φέραν την χώρα στο χείλος του γκρεμού και μετά την σπρώξανε. Θα τους βάλει δίπλα στο πάνθεο της ντροπής, όπου φιγουράρουν ο Μπους ο νεώτερος, ο Μομπούτο, του Μουγκάμπε, του Τέιλορ, του δικού μας του Παπαδόπουλου, του Κιμ Γιονγκ Ιλ, του Χίτλερ, του Στάλιν, του Ιππία και λοιπών κατακαθιών της νεότερης αλλά και παλαιότερης ιστορίας.

Τελικά είναι καλό νομίζω αυτόν τον καιρό να είναι κανείς μετανάστης.
Μετανάστες. Άλλη πονεμένη ιστορία.

No comments:

Post a Comment