Friday, December 10, 2010

Ο πατέρας μοθ είχε μια πιστωτική κάρτα την οποία γνώριζε μόνο αυτός και χρησιμοποιούσε σπάνια πχ δυό φορές το χρόνο. Πριν από καμιά εβδομάδα όμως του την έσπασε η εξυπηρέτηση πελατών της τράπεζας και αποφάσισε να την ακυρώσει.
Χτές έλαβε ειδοποίηση να πληρώσει το υπόλοιπο που ανέρχονταν σε 140 ευρώ περίπου για αγορές σε δύο Αμερικάνικα ηλεκτρονικά καταστήματα εσωρούχων (ποτέ δεν κάνει αγορές στο Ιντερνετ).
Αμέσως ειδοποίησα τα καταστήματα να ακυρώσουν τις παραγγελίες ενώ εκείνος έτρεχε στην τράπεζα Alpha Bank για να αποποιηθεί τις αγορές.
Το μεν ένα κατάστημα απάντησε άμεσα ζητώντας τα τελευταία ψηφία της κάρτας και το όνομα στην κάρτα για να ακυρώσει την παραγγελία το οποίο και έκανε σε λιγότερο από 4 ώρες, δίνοντας μου και τα στοιχεία του παραλήπτη (βραζιλιάνς το τυπάς), το άλλο δεν είχε καμία επαφή μαζί μου.

Το περίεργο που μόνο με έναν τρόπο εξηγείται είναι πως βρήκε τα στοιχεία της κάρτας, αφού δεν την χρησιμοποιουσε σε ATM αλλά ούτε και Online. Η μόνη πιθανή εξήγηση είναι ότι είτε το σύστημα της Alpha Bank είναι τρύπιο είτε κάποιος καλοθελητής πούλησε χοντριδκή τα στοιχεία πολλών πελατών του.
Τι να πω.

No comments:

Post a Comment