Sunday, November 28, 2010

Άκουσα με λύπη μια κοπελίτσα στους Πρωταγωνιστές με τον Μπουτάρη και τον Καμίνη που πήρε το λόγο (ήταν δεν ήταν 20 χρονών) να μιλάει για "καθαρόαιμους Έλληνες" και ότι "μια χώρα 1 εκ έχει γίνει ένα συνονθύλευμα ατόμων που δεν ξέρουμε ποιος είναι Έλληνας και ποιός όχι"
Και αναρρωτιέμαι ο αδαής, πως διάβολο ορίζεται ο καθαρόαιμος Έλλην; Με τεστ DNA; Πόσες γενιές πίσω πρέπει να πηγαίναι το καθαρό αίμα για να είμαι Έλλην και όχι κομμάτι του υποτιιτικού συνονθυλεύματος; Εγώ προσωπικά δεν γνωρίζω αν προέρχομαι από τον Σωκράτη, τον Αριστοτέλη, τον Περικλή, τον Πύρρο ή άλλον γνωστό αρχαίο Έλλην. Μήπως αυτό σημαίνει ότι δεν είμαι καθαρός Έλλην;
Ποιανού κατουριμένη ποδιά πρέπει να φιλίσω για να γίνω;
Γνωστά ερωτήματα σαφώς.
Κατά την ταπεινή μου άποψη Έλλην είναι αυτός που αισθάνεται Έλλην. Αυτός που γεννήθηκε ίσως, μεγάλωσε, και αγαπά την Ελλάδα. Που σέβεται τους νόμους και τους συνανθρώπους του, που δεν είναι λαμόγιο, ή κουτοπόνηρος. Που δεν είναι ακροδεξιός ρατσιστής, που δεν είναι πατριδοκάπηλος, ελλαδέμπορας. Αυτός που αγαπά την Ελλάδα.
Τα υπόλοιπα είναι κλάιν μάιν.
Και δεν διαφωνώ με την σωστή φύλαξη των συνόρων. ΑΛλά πως τολμάς φίλε ακροδεξιέ και κρυπτοναζιστή να απαιτείς από τιε μεγάλες εταιρίες να γαμούν και να δέρνουν ανα τον κόσμο φέρνοντας πείνα και δυστυχία για να έχεις εσύ τα gucci και τα πούτσι σου στο πιάτο; Γιατί αυτοί που φύγαν από τις πατρίδες τους, δεν φύγαν γιατί γουστάραν, φύγαν γιατί οι ΗΠΑ τους γαμίσαν το σπίτι, οι Ισραηλινοί τους το γρέμισαν, οι μεγάλες εταιρίες από τις οποίες αγοράζεις τα παγκοσμιοποιημένα προϊόντα τους τους γαμάνε κάθε μέρα.
Αν περνούσαν μπέικα όπως εσύ φίλε ακροδεξιέ και κρυπτοναζί, θα καθόντουσαν σπίτι τους όπως κάνει ο καθένας από εμάς

No comments:

Post a Comment