Friday, July 16, 2010

Κατάλαβες τώρα ή να κάνω και κακά;

μου στείλανε το παρακάτω (ανορθόγραφο) εμαιλ:
οι μαύρες σημειώσεις δικιές μου.

Κατάλαβες τώρα γιατί σε λέγανε εθνικιστή όταν έλεγες πως αγαπάς την Πατρίδα σου; Για να την πουλήσουν πιο εύκολα. Όταν κάθε λέξη που αρχίζει από -εθν. και -ελλ. έγινε ο δαίμονας που θα μας στερούσε από τον "εκσυγχρονισμό".
Ο εθνικιστής διαφέρει από τον πατριώτη. Διότι ο δεύτερος δεν χρειάζεται υπερβολές και κορώνες για να δηλώσει την αγάπη του στην πατρίδα, ούτε χρειάζεται να μισεί τους γείτονες, ούτε να καπηλεύεται την ιστορία, να διαστρευλώνει τα γεγονότα, να κατηγορεί για ανθέλληνες και προδότες όσους έχουν διαφορετική άποψη από τον ίδιο, να είναι καραγιόζης ή άλλα καρα-...
Κατάλαβες τώρα γιατί σε λέγανε ρατσιστή; Σε πολύ λίγο δεν θα είσαι ιδιοκτήτης της πατρίδας σου, θα είσαι ένας κάτοικος μιας χώρας που θα ανοίκει στους τραπεζίτες και τ' αφεντικά τους που παριστάνουν την κυβέρνηση.
Ο ρατσιστής επίσης διαφέρει από τον πατριώτη. Άσε που δεν έχω ξανακούσει να χρησιμοποιείται ο όρος για αναφορά σε αλλοδαπά μεγαλοστελέχη επιχειρήσεων. Έχετε εσείς ακούσει να είναι ρατσιστής κανείς με τους πλούσιους; Εγώ ποτέ. Τους μισούνε, αλλά μάλλον απο ζήλια. Συνήθως ρατσιστές είμαστε με όσους δεν έχουν στον ήλιο μοίρα, και γλύφτες με τους από πάνω μας.
Τα αφεντικά δεν τα έβγαλαν οι τραπεζίτες κυβέρνηση, εσύ και εγώ τα βγάλαμε, οπότε μην χρησιμοποιούμε ηλίθιες δικαιολογίες για να καλύψουμε τα δικάμας προσωπικά κενά και μαλακίες.
Κατάλαβες τώρα γιατί πριονίσανε την παιδεία και την υποβάθμησαν σε "εκπαίδευση"; Για να σε κάνουν υπαλληλάκο των 3.60. Να σε βάλουν πίσω από τον πάγκο των μπακάλικών τους, να σερβίρεις καφέδες και να πηγαίνεις με το παπί πίτσες στα πάρτυ του Χριστοφοράκου.
Η παιδεία μπορεί όντως να υποβαθμίζεται, αλλά παιδεία δεν αποκτάς μόνο από το σχολείο, αποκτάς και στο σπίτι. Γεγονός που έχει να κάνει πάλι με τα δικά μας τα προσωπικά μας κενά.Μην ξεχνάμε επίσης ότι όλοι αυτοί οι μετανάστες που ήρθαν στην Ελλάδα και κατάφεραν και ανοίξαν δικά τους μαγαζιά, δεν το κατάφεραν επειδή τους τα χάρισαν, δουλέψανε. Άλλο τωρα αν εμείς στο όνομα του γκλάμουρ της καλοπέρασης και του λαιφστάιλ δεν καταδεχόμαστε να μοιράσουμε πίτσες ή να δουλεύουμε σε μπακάλικα.
Κατάλαβες τώρα γιατί σου δίνανε τζάμπα κάρτες οι τράπεζες; Για να σου πάρουν το πατρικό σου. Δεκάρα δεν δίνανε για τις δώσεις σου, με χαρτιά τυπωμένα σου πήρανε το σπίτι, το χωράφι, το μαγαζί.
Αν οι τράπεζες σου πήραν την περιουσία καλά να πάθεις. Αν είσαι τόσο ανεγκέφαλος ώστε να μην σκαμπάζεις ότι οι τράπεζες με τις πιστωτικές δεν είναι φιλανθρωπικά ιδρύματα... Αλλά δώστου και έπαιρνες διακοποδάνεια και καταναλωτικά δάνεια ενώ είχες μισθό 3 και 60. Το χρήμα για το οποίο κόφτεσαι και πήρες με δάνεια τι νομίζεις ότι είναι; Δεν είναι χαρτιά τυπωμένα; Φάτα τώρα. Και μην ξεχνάς να τα φας μέσα στο τζίπ που ψώνισες για μπεις στο μάτι του γείτονα.
Κατάλαβες τώρα γιατί σε χώσανε στο χρηματιστήριο; Όταν ένας πρωθυπουργός της χώρας προέτρεπε τον απλό κόσμο να βάλει το κομπόδεμά του στο στημένο παιγνίδι του χρηματιστηρίου, δεν εννοούσε ακριβώς για .επενδύσεις. Κατάλαβες τώρα πως κάποιοι γίνανε πάμπλουτοι σε μια νύχτα ανταλλάσσοντας πλούτο με αέρα;
Και στο χρηματιστήριο τα ίδια. Νόμιζες ότι είσαι έξυπνος και μπήκες στο χρηματιστήριο; Σε ανάγκασε κανείς; Το εύκολο χρήμα αναζητούσες. Τα ευκόλως αποκτούμενα τυπωμένα χαρτιά. Ο σοφός λαός έχει μια σωστή παροιμία: πήγε για μαλί και βγήκε κουρεμένος. Έχει και μια άλλη κατάλληλη: Τα αγαθά κόποις κτώνται.
Κατάλαβες τώρα γιατί γουστάρουν τόσο την "ελεύθερη αγορά"; Για να κλείσει ο μπακάλης και να στέλνεις τον κόπο σου στα μεγαλομπακάλικα της γερμανίας. Σε βγάλανε ψαράκι από τη γυάλα σου και σε πετάξανε στον ωκεανό με τα σκυλόψαρα, με τους δικούς τους .κανόνες διατροφής.
Όσο για τα μεγαλομπακάλικα του εξωτερικού που κλείνουν τα συνοικιακά μαγαζιά, καταρχάς ξέχασες ότι δεν καταδέχεσαι να δουλέψεις σε τέτοια; Στην προηγούμενη παράγραφο τα απαξίωνες. Και επίσης εσύ ο ίδιος Έλληνας δεν πήγαινες να ψωνίσεις σε αυτά; Προτιμούσες το γκλάμουρ του Carrfour, και λοιπών αλλοδαπών καταστημάτων. Φάτα τώρα. Και πριν τα φας, διάβασε να δεις πως κλείνουν και Ελληνικά και Γερμανικά μεγαλομπακάλικα μαζί με τα μικρά. Φεύγει η Aldi, όπως έφυγε και η Fnac, η Shell, η BP και παλιότερα η Nissan, η Goodyear που θυμάμαι απέξω απέξω. Όσο για τους κανόνες διατροφής, δεν ξέρεις να διαβάζεις ταμπέλες τροφίμων; Οχι; Ε κάτσε ρώτα και μάθε και μετά πήγαινε συνειδητοποιημένος για ψώνια. Και άμα δεν σαρέσουν, άστα στο ταμείο. Έπρεπε να περάσουν 15 - 20 χρόνια για να ενεργοποιηθείς...Και εκτός αυτού, τι πιστεύεις; Ότι πρέπει να κλείσουν οι εταιρίες ξένων συμφερόντων στην Ελλάδα; Και τι θα γίνουν οι εργαζόμενοι σε αυτές;
Κατάλαβες τώρα γιατί τους αγαπάνε τους "μη νόμιμους μετανάστες" τόσο πολύ οι εκλεγμένοι
αλήτες μας; Για να κάνουν με τη δυστυχία τους κι εμάς δυστυχισμένους.
Οι μη νομιμοι μετανάστες νομίζεις ότι ήρθαν εδώ επειδή σε μισούν ή επειδή τους καύλωσε; Διαμαρτυρήθηκες όταν στέλναμε στρατό στο Αφγανιστάν; Όταν οι Αμερικανοί στείλαν στο Ιρακ; Μποϋκοτάρισες τα προϊόντα της BP που γαμεί και δέρνει στη Νιγηρία; Άλλων εταιριών που ασκούν παράνομες πρακτικές; Διαμαρυρήθηκες όταν γίνονταν η κατασρτοφή στη Ρουάντα; Στο Νταρφούρ; Για το απαρντχάιτ στεναχωρήθηκες καθόλου; Για τους Παλεστίνιους; Τους Ιρακινούς; Τους σκλάβους μετανάστες στα ελληνικά φραουλοχώραφα και αλλού; Για τους σύγχρονους σκλάβους που παράγουν προϊόντα για το δυτικό κόσμο; Φάτα τώρα γιατί αυτοί που ήρθαν εδώ, ήρθαν επειδή τους διώξανε από κει που ήταν. Εσύ άμα έρθει άυριο ο Αμερικάνικος στατός και αρχίσει να γαμεί και να δέρνει θα κάτσεις εδώ; Η θα πας πουθενά αλλού;
Κατάλαβες τώρα ψαράκι πόσο αξίζει η γυάλα σου; Μήπως έχεις την καλύτερη γωνιά στον κόσμο, το καλύτερο οικόπεδο και στην κοστολογούν μόλις 300 δις; Τότε τα βράχια της ιρλανδίας πόσο κάνουν, τέσσερα δίφραγκα;
Τώρα ποιο οικόπεδο κοστολογούν 300 δις; Την Ελλάδα; Εσύ όταν πήρες δάνειο, δεν μπορούσες να το αποπληρώσεις και η τράπεζα έβγαλε σε πλειστηριασμό το σπίτι σου πόσο το κοστολόγισε; Τη χασούρα της δεν προσπάθησε να βγάλει; Όσα της χρωστούσες και αν έπιασε παραπάνω δεν τα κράτησε, στα έδωσε. Παρεμπιπτόντως την Ακρόπολη μόνο κοστολογούνε 100 δις ευρώ, πουλάμε και τη μονή Βατοπεδίου και καθαρίσαμε.
Κατάλαβες τώρα γιατί την Εθνική σου Οδό της αλλάζουν ονοματάκι; Θέλεις 20ευρώ για να πας από Αθήνα - Θεσσαλονίκη χρησιμοποιόντας την Εθνική σου Οδό, αυτήν που είναι υποχρέωση του κράτους να κατασκευάσει κι όχι να την ξεπουλήσει στο κάθε "όμορφο' που παριστάνει τον εργολάβο.
Οι εθνικές οδοί δεν φτιάχνονται με αέρα, με λεφτά φτιάχνονται. Τουλάχιστον ας πληρώνουν όσοι τη χρησιμοποιούν. Αν το κράτος είναι ανίκανο να κατασκευάσει δρόμους, ή διαπλεκόμενο, και πάλι εσύ φταις. Που δεν έτριξες τα δόντια στους εθνοπατέρες σου, που τους ψήφισες, που τους άφησες να αλλωνίζουν. Που πλήρωσες φακελάκι, που πλήρωσες γρηγορόσημο. Που δέχεσαι να είσαι γρανάζι του συστήματος. Που αγνόησες όσους το κατήγγειλαν γιατί ήσουν βολεμένος, σταρχιδιστής και ωχαδερφιστής. Φάτα τώρα.
Κατάλαβες τώρα γιατί σου πουλάνε φθηνά τα χαζοκούτια; Για να σε κάνουν να τρως κουτόχορτο στα λιβάδια της τηλεόρασης. Για να σε πετάνε μπαλάκι από τη μεσημεριανή χαζοβιόλα στον απογευματινό πληρωμένο τελάλη της προπαγάνδας τους. Από το πρωί μέχρι το βράδυ μια θλιβερή παρέλαση υπερεκτιμημένων "τίποτα" με ειδικότητα στον αέρα.
Σχετικά με την τηλεόραση, τι προσπαθείς να κάνεις; Να φορτώσεις τη βλακεία σου σε άλλους; Αν εσύ δεν είσαι ικανός να την κλείσεις, ή να επιλέξεις να δεις τα σοβαρά προγράμματα τι περιμένεις; Να σε πάρουν από το χεράκι; Να σε νταντέψουν; Ποίος αγοράζει παλιοφυάδες τύπου Εσπρέσο και Λοιπόν; Ο Σαββόπουλος; Ο Θωδωράκης; Ο Σημίτης; Ποιός; Εσύ τα διαβάζεις προσπαθώντας να ζήσεις τις ζωές των άλλων, να κλέψεις από το γκλάμουρ τους. Να μπουκάρεις από την κλειδαρότρυπα. Και αν δεν σ'αρέσει, πέτα την την γαμωτηλεόραση και πιάσε διάβασε κανένα βιβλίο για να αποκτήσεις παιδεία. Ή νόμζες ότι η παιδεία αποκτάται μέσα από την τηλεόραση;
Κατάλαβες μήπως τώρα γιατί στη Βουλή δεν μπαίνει ούτε ένας σοβαρός άνθρωπος; Επειδή αφορά ένα θίασο τριακοσίων διορισμένων από τις κοματικές λίστες οι οποίες συντάσσονται από ντόποιους τοποτηρητές που οι μεγάλοι επιλέγουν από τις "άγιες οικογένειες" του τόπου.
Δεν μπαίνει σοβαρός άνθρωπος στη βουλή; ΣΟΒΑΡΑ; Εσύ που είσαι σοβαρός έβαλες υποψηφιότητα; Πήρες τους ομοιδεάτες φίλους σου να κάνετε την διαφορά; Μήπως τελικά είπες δε βαριέσαι και ψήφισες ΠΑΣΟΚ και ΝΔ; ΕΞΕΦΡΑΣΕΣ ΤΗΝ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΣΟΥ ΣΤΙΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΟΙΚΕΓΕΝΕΙΟΚΡΑΤΙΑΣ; ΠΟΙΟΣ ΨΗΦΙΖΕΙ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ, ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ κλπ "άγια" ονόματα; ΕΣΥ τα ψηφίζεις. Τι; Δεν τα ψήφισες; Μήπως έριξες λευκό και άκυρο ή μήπως δεν πήγες να ψηφήσεις; Καλά να πάθεις. Ας ψήφιζες Βεργή, καλύτερα θα ήταν.
Δεν θα βρείτε κανέναν από τους έλληνες λαμπρούς διανοητές κι επιστήμονες εκεί μέσα. Ούτε απ' έξω δεν πατάνε μη λερωθούν. Κατάλαβες τώρα γιατί τα κάνουν όλ' αυτά; ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΑΛΛΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ. Ούτε στο γένος ούτε στη σκέψη. Καθιστούν αδύνατη ακόμα και την αναπαραγωγή. Οι γονείς σε δυο δουλειές, οι παππούδες ακόμα και στα 70 θα εργάζονται. Τα παιδιά δεν μεγαλώνουν αυτόματα και ο ξέρουν. Είναι υπεύθυνοι για κάθε ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΓΕΝΝΗΘΕΙ. Θυμηθήτε το, κάνουν μια νέα μορφή γενοκτονίας και το ξέρουν πάρα πολύ καλά...
Για αυτό Έλληνα που βγαίνεις από τα ρούχα σου και εξανίστασαι με αυτά που συμβαίνουν, τσάμπα μάγκας είσαι. Γιατί πρώτα φταίς εσύ ο βολεψάκιας, ο σταρχιδιστής, ο ωχαδερφιστής, ο δε βαριέσαι, ο τυχοδιώκτης, ο θάνατος σου ή ζωή μου, ο δημόσιο φορ έβα, ο το σπίτι μου βασίλειο μου και ας ψοφάει ο γείτονας.
Ποιος πάει ρε Έλληνα στα γκλαμουράτα μαγαζιά της παραλιακής; Ποιος πάει στα στριπτιτζάδικα όπου εκμεταλλεύονται μετανάστριες; Ποιός εξέθρεψε τα λαμόγια; Ο Θεός; Εσύ Έλληνα που τα θέλεις όλα εύκολα. Στο πιάτο. Ε φάτα τώρα και μη λες κουβέντα. Η αν πεις, πες καμία σοβαρή. Για αυτό φτάσαμε εδώ που φτάσαμε. Δεν σου φταίει ο Χατζηπετρής η γκλάβα σου φταίει.

No comments:

Post a Comment