Thursday, November 19, 2009

ο Φαυλος κύκλος της πολιτικής

H ανασφάλιστη εργασία και δη η νόμιμη, καλό θα είναι να πεθάνει κάποια στιγμή. Ακόμα και αυτή η στιγμή, καλή είναι. Δεν λέω ότι δεν έχουν δίκιο όλοι όσοι φωνάζουν εφόσον καλύπτουν "πάγιες και διαρκείς ανάγκες" (πω πω καραμέλα...) και ότι δεν πρέπει να μείνει κάποιος πίσω να τις τακτοποιήσει. Αλλά από τους 10, 20 νοματαίους, που θα θελήσουν να καλύψουν αυτή τη θέση, ας πάει ο καλύτερος.

Πέρα από αυτό, βγαίνουν τα λαμόγια, η μπλε συμμορία και εξανίστανται προσφέροντας νομική κάλυψη στους απολυθέντες για να διεκδικήσουν το δίκιο τους στα δικαστήρια. Επιχείρημα η παλαιότερη αντίστοιχη νομιμοποίηση που έγινε σε περίοδο ΠΑΣΟΚ.

Μα αυτό είναι από τα βασικά προβλήματα της χώρας. Αντί κάθε νέος κυβερνών να κοιτάει μπροστά και τα καλά του παρελθόντος, κοιτάνε όλοι πίσω τα άσχημα, τις λαμογιές και τις πουστιές του καθενός για να τις αντιγράψουν και να τις επαναλάβουν.

Αυτό το σενάριο παίζει σε κάθε εναλλαγή κυβέρνησης.
"Και σεις τα ίδια κάνατε" είναι από τις πιο συχνά χρησιμοποιούμενες προτάσεις σε παραθυρικές τηλεοπτικές εκπομπές.

Μα είναι ντροπή, αίσχος και ξεφτίλα να δικαιολογεί έτσι ο οποιοσδήποτε πολιτικός τα κακώς γενόμενα σε χρόνο παρόν. Άιντε αν είναι έτσι, αφού οι άλλοι κλέβουν ας κλέψω και γω, αφού παίρνουν ναρκωτικά ας πάρω και γω κλπ κλπ.

Δεν είναι απλά φαύλος ο κύκλος είναι να βαράς το κεφάλι στον τοίχο.

Και οι λαϊκιστές αποτυχόντες, μπλε και κόκκινοι κόκκοι, αντιπολιτευόμενοι νεοδημοκράτες "θα πάνε στα δικαστήρια" όπως έλεγε ο Γιακουμάτος στον ΑΝΤ1.

Μα δεν μπορεί επιτέλους να σπάσει το απόστημα του "κατηγόρησε για όλα τον προκάτοχό σου"; Δεν μπορεί κάποια στιγμή κάποιος να κάνει κάτι καλό επιτέλους με τις όποιες αρνητικές συνέπειες αφού θα κλωτσήσει όλο το σύστημα που βολεύετε στη ζούλα καταρρίπτοντας κάθε έννοια αξιοκρατίας και ισοπολιτείας;

No comments:

Post a Comment