Tuesday, October 27, 2009

Ταρίφας το ανάγνωσμα

Οι καραγκιόζηδες, η συμφορά της Ελλάδας (μεταξύ άλλων συμφορών σαφώς) οι κλέφτες ταξιτζήδες θα πάρουν αύξηση στο κόμιστρο. Λες και δεν κλέβαν αρκετά πριν, τώρα θα κλέβουν και νόμιμα. Και δεν αναφέρομαι σε φωτεινές εξαιρέσεις που υπάρχουν ευτυχώς.

Αναφέρομαι:

στο λαμόγιο που δεν μου έδινε 3 ευρώ ρέστα το 2001 όταν είχε πρώτο-μπει το ευρώ με την ατάκα "σιγά ρε μάστορα πως κάνεις έτσι για 3 ευρώ" λες και τα χιλιάρικα αυτός τα είχε για κωλοσφούγγι.

Στο λαμόγιο που του ζητήσαμε να μας πάει στο Αυλάκι για μπάνιο και μας πήγε Μαραθώνα. Και όταν την επόμενη βδομάδα τον ξανασυναντήσαμε και μας θυμήθηκε το καθίκι όπως και εμείς άλλωστε, έλεγε δικαιολογίες του τύπου "μπερδεύτηκα ρε παιδιά".

Στον αρχινονό ταρίφα που λίγο έλειψε να αλλάξουμε μπουκέτα, όταν αρνήθηκε να μας πάρει με το ταξί και προσεβλήθην δήθεν στην φράση μου "όλοι ίδιοι είστε"

Στο υποκείμενο που πήρε και από τους 4 επιβαίνοντες χρήματα γιατί δήθεν "έκανε παράδοση κατ' οίκον"

Στο κατακάθι που κάπνιζε σαν εξάτμιση με εμάς μέσα.

Στον αχαρακτήριστο που πήρε διπλή και τριπλή κούρσα κάνοντας τρελή διαδρομή, βγάζοντας μου το λάδι.

Στον ελεεινό που βγήκε στις ειδήσεις και έλεγε ότι δεν υπάρχουν λεοφοριόδρομοι στην Ευρώπη και εννοούσε μάλλον το χωριό του την Κωλοπετεινίτσα.




















Και σε κάθε άλλο κατωτέρας πνευματικής υποστάθμης ταρίφα που κάνει κατάληψη στους δρόμους και απαιτεί να κάνει και στους λεωφορειοδρόμους ενώ κάνει ανάληψη από τις ζωές και τα πορτοφόλια όλων αυτών που τον έχουν ανάγκη ενώ δεν κόβει αποδείξεις "γιατί χάλασε το μηχάνημα φιλάρα".


Όλοι αυτοί ας πάρουν τα χρήματα να κάνουν μαθήματα επαγγελματισμού, μαθήματα συμπεριφοράς, ταξίδια στο εξωτερικό να δουν τους συναδέλφους τους, αποτοξίνωση από το κάπνισμα και το αλκοόλ και λοιπά μαθήματα για να γίνουν άνθρωποι επιτέλους ή ας αυτοκτονήσουν και να μας γλυτώσουν από τις καθικιές τους.

Update: Ακόμα και στην Τουρκία θα παρκάρουν αναγκαστικά τα γαμωταξί για να μειώσουν το κυκλοφοριακό και τα περιττά αυτοκίνητα στην Πόλη. Και εδώ τους επιτρέψαμε την είσοδο στις λεωφορειοδρόμους. Στην Αγγλία το ταξί είναι ακριβό. Όμως το "ραντεβού" είναι δωρεάν και τα ταξί οργανωμένα σε εταιρίες. Θες ταξί, πάρε τηλέφωνο σε 5-10 λεπτά έφτασε. Σαν τις πίτσες. Στην Αγγλία υπάρχουν 5θέσια ταξί, ακόμα και ταξί μίνι πούλμαν για 6, 7, 10 άτομα. Και για άτομα με ειδικές ανάγκες και καροτσάκια.
Και πιστεύουμε ότι μπορούμε να κάνουμε μαθήματα πολιτισμού;

No comments:

Post a Comment