Thursday, October 1, 2009

Σε πρόσφατη δίκη, δάσκαλος καταδικάστηκε σε 4 χρόνια φυλάκιση για ερωτική συνεύρεση με ανήλικη 13 ετών.
Σε άλλη υπόθεση με εγχώρια γαλανόλευκα (εθνικιστικά) χρώματα συνελήφθησαν 2 για ασέλγια σε 11χρονη και 12χρονο.
Σε άλλη υπόθεση,
Σε άλλη υπόθεση, φυγόδικος εδώ και 30 χρόνια στις ΗΠΑ συνελήφθη πρόσφατα από τρίτη χώρα που σκέφτεται να τον εκδώσει για να δικαστεί για τον βιασμό 13χρονης το 1977. O Ρομάν Πολάνσκι, ο γνωστός σκηνοθέτης συνελήφθη πηγαίνοντας στο φεστιβάλ κινηματογράφου. Και που έχει ξεσηκώσει "διεθνή κατακραυγή" με διάφορους να ζητούν την αποφυλάκιση και μη έκδοση του στις ΗΠΑ.
Αν τελικά όντως αποφυλακιστεί, θα είναι η πιο τρανή απόδειξη ότι ο κόσμος μας ακόμα και στα λεγόμενα δυτικά και αναπτυγμένα κράτη λειτουργεί με δύο μέτρα και δύο σταθμά. Όχι ότι δεν το γνωρίζουμε τώρα, αλλά συγκαλύπτεται με διάφορες (ακόμα και νομοθετικές) μεθόδους.
Οποία η διαφορά του Ρομάν Πολάνσκι από τον Βέλγο Μαρκ Ντιτρού; Γιατί δηλαδή επειδή κατάφερε και έμεινε ασύλληπτος για τόσο καιρό τώρα να του δοθεί χάρη; Μήπως επειδή άλλαξε; Η πηγαίνει στην Ταυλάνδη όπως ο Μιτεράν jr που "του άρεσε να πληρώνει για αγόρια";
Πιθανότατα αν είχε εκτίσει την ποινή του όποια και αν ήταν αυτή τότε, να είχε ξεμπερδέψει μια και καλή. Τώρα δεν έχουμε παρά να περιμένουμε να δούμε πως θα εξελιχθεί η ιστορία.

No comments:

Post a Comment