Saturday, June 28, 2014

η σχιζοφρενεια της ελληνικής καθημερινοτητας

έτυχε ν'ανοιξω σήμερα το διαδυκτυακο φύλλο της Ελευθεροτυπιας enet.gr στο οποίο φαρδιά πλατιά έπαιζε ο τίτλος της φωτογραφίας:

















να πω αρχικά πως είμαι θετικά διακειμενος στις ανανεωσημες μορφές ενεργείας. Να πω επίσης οτι ο Μυτηλιναιος με το δήθεν ανανεωσημο εργοστάσιο παραγωγής ενέργειας απο φυσικό αερίο είναι γτπκ και δείχνει το μέγεθος της ελληνικής διαπλοκης. Ούτε τον Κοπελουζο με το τέρας της Κηφισιας έχω σε καμιά εκτίμηση (σκέψου πόσους αλλοδαπους θα χρειάζεται να έχει στη δούλεψή του εκεί). Κανένας με τέτοιο σπίτι δεν χρειάζεται κρατική επιχορήγηση, παρα μόνο για να χτίζει τέτοια σπίτια. 

Ομως νομίζω οτι ενα βασικό επιχείρημα που παραβλεπεται είναι οτι τίτλος παρακάτω στήν ιδια εικόνα δείχνει οτι το να εξαρτιωμαστε απο το ρώσικον φυσικό αεριο όπως κάνουμε σήμερα, είναι τουλάχιστον κοντοφθαλμο αν οχι εντελώς ηλίθιο. Οι ρώσοι κρατάνε όλη την Ευρώπη απο τα @@. μπορούν να αυξομοιωνουν τις τιμές και την ποσότητα Φ.Α. κατά το δοκούν για πετυχαινουν ο,τι θέλουν. Μόνο ένας βλάκας ή ένας συμφεροντολογος δεν θα  μπορουσε να το αναγνωρίσει αυτό. τα υπολοιπα είναι φυκια.

No comments:

Post a Comment