Λίγο καιρό πριν είχα ανεβάσει ένα ποστ σχετικά με την "κλοπή" των username και passwords λογαριασμών email, facebook, MSN, yahoo messenger κλπ που στόχο έχουν να στείλουν μήνυμα ενημέρωσης (και καλά) στους φίλους και στις επαφές σας όμως στην πραγματικότητα στέλνουν spam και αντιγράφουν τα στοιχεία των αποθηκευμένων επαφών και spamαρουν ανελέητα!
Σήμερα το Lifehacker και οι New Υork Times παρουσιάζουν αυτό ακριβώς.
Είχα στείλει και στη rodia ένα σχετικό email που ανέβασε ως ποστ για την ενημέρωση ευρύτερου κοινού.
Οι τεχνικές που χρησιμοποιούν είναι διαφόρων ειδών. Αλλά ο τρόπος ίδιος: "Δώσε μου το email και τον κωδικό σου για να 'ενημερώσω' τις επαφές σου"
Είτε πρόκειται για facebook applet, είτε για να κατεβάσεις τα νέα σούπερ ντούπερ εικονίδια για το MSN ή ό,τι άλλο.
Ακόμα και Spoof email στον λογαριασμό σου για να συνδεθείς με το site της τάδε γνωστής υπηρεσίας εννοείτε οτι το site το οποίο έχουν την ευγενή καλοσύνη να συμπεριλάβουν στο email είναι 100% ψεύτικο.
Χρειάζεται προσοχή βέβαια διότι αφού αντιληφθείτε (σας ενημερώσουν) για την περίεργη συμπεριφορά του λογαριασμού σας πρέπει να αλλάξετε ΑΜΕΣΑ τον κωδικό σας αλλά ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΣ να ελέγξετε αν στην υποκατηγορία "υπενθύμισης κωδικού" υπάρχει αποθηκευμένη άσχετη διεύθυνση email, όχι δική σας αλλά του υποκλοπέα ο οποίος θα λάβει χαλαρά τον νέο κωδικό που θα βάλετε.
Το ίδιο χρειάζεται να κάνετε και για τις ερωτήσεις υπενθύμισης κωδικού και να είστε σίγουροι ότι οποιαδήποτε απάντηση υπάρχει εκεί είναι δική σας και είναι φρέσκια.
No comments:
Post a Comment