Tuesday, July 31, 2012

Micro USB connector problems

I haven't seen any comments anywhere else on the matter, (haven't searched either) but I think there have to be more than me facing problems with their micro USB connectors. Currently I have used it in 3 phones 2 of them the same model, and all 3 of them perform less than ideal.
After prolonged time of use say 1 year the usb fit becomes rather loose failing to connect properly or disconnecting very easily. I cant say if this is due to the phones quality (1 samsung 2 ZTE) but I would guess its a matter of design rather than manufacturing. The prongs that the USB cable has for some reason cannot grip firmly the micro usb port. If this problem is widespread I would suggest a redesign of some sort and why not a class action suit! 

Sunday, July 22, 2012

Μαχαίρι ξεφλουδίσματος

Στην συνεχή αναζήτηση για λιγότερα απορρίματα βρήκα αναπάντεχο σύμαχο σε ένα μαχαίρι ξεφλουδίσματος σαν αυτό.
Το ανακάλυψα πρώτη φορά όταν ήμουν στο εξωτερικό και η χρησιμότητα του φάνηκε αμέσως. Επιστρέφοντας αγόρασα ένα για τον πατέρα μου ο οποίος για καιρό δεν το χρησιμοποιούσε και μόνο μετά από τσίγκλισμα άρχισε δειλά δειλά να το χρησιμοποιεί. Σε σημείο που γύρισε πρόσφατα και μου είπε "μακάρι να είχαμε και άλλο". Τόσο πολύ χρήσιμο του φάνηκε τελικά. Σε άλλη περίπτωση μια κοπέλα μου συνήθιζε να ξεφλουδίζει πατάτες και αγγούρια με μαχαίρι και επειδή βαριόταν να κόψει προσεκτικά λεπτές φλούδες πέταγε σχεδόν το μισό λαχανικό κόβοντας φλούδες πάχους ακόμα και 5 χιλιοστών!!! Γεγονός που κόπηκε πάραυτα με την έλευση μου. Κυρίως γιατί ανέλαβα εγώ να ξεφλουδίζω τα λαχανικά και όχι γιατί εκείνη ασχολήθηκε :(

Πρόβλημα με το ασύρματο ποντίκι

Πριν από λίγο καιρό "βούτηξα" από τον οικογενειακό κάδο με αχρησιμοποίητα πράγματα ένα ασύρματο ποντίκι turbo x του γνωστού Πλαισίου. Ο τύπος είναι ίδιος με κάποια αναδιπλούμενα ποντίκια που υπάρχουν στο ebay για μερικά ευρώ Σαν αυτό:
Το πρόβλημα είναι ότι άφησα το βράδυ το PC ανοιχτό και το πρωί το ποντίκι δεν λειτουργούσε. Η μπαταρία ήταν οκ (δοκίμασα και νέα και πάλι τίποτα) το λαμπάκι από κάτω λειτουργούσε (είναι οπτικό) και δεν έχει κουμπί για σύνδεση με το nano usb receiver. Οι θύρες USB του PCιού λειτουργούν κανονικά, άλλο ασύρματο ποντίκι λειτουργεί οκ, και το ίδιο ποντίκι δεν λειτουργεί σε κανένα υπολογιστή που το δοκίμασα. Θα υπέθετα ότι ταφτυσε το USB receiver, αλλά φαίνεται να αναγνωρίζεται κανονικά από το PC και να εμφανίζεται στο device manager την ώρα που μπαίνει στη θύρα USB. Οπότε μάλλον φταίει το ίδιο το ποντίκι. Το κύκλωμα λήψης σήματος γιατί το οπτικό κύκλωμα φαίνεται να λειτουργεί όπως και πριν. Η χρήση του διακόπτη ON/OFF δεν φαίνεται να έχει καμία επίδραση στη λειτουργία του. Οποιαδήποτε ιδέα επισκευής είναι ευπρόσδεκτη.

Samsung H1 unresponsive touchscreen problem solved

Among the mobile phones I own or I am responsible for functioning properly is a Samsung H1 360 i8320. At some point and after many falls to the floor the bottom part of the digitizer (the touchscreen that is) stopped responding. The lower buttons 8,0,9 were not working anymore. So if your sim pin or your security pin had these numbers on, you were screwed with an unlock-able phone (nice for phone robbers, but thats an other story). So how to fix that? I wasn't entirely sure that the digitizer was the problem but I went on and bought the cheapest one I could find on Ebay for about 10 euros or less. It arrived promptly in about a week and using the disassembly guide here I opened up the phone replaced the digitizer and put it back together. Amazingly (or perhaps not so much) the phone was working once again. I have to say that for 10 euros the digitizer had a couple of visible scratches while the old one had none cause there was a plastic film protector on it. Of course this film cant protect from falls and here we stand.

Update 8/2/14: A second attempt to replace the partially working digitizer buying one from ebay resulted in the new digitizer not working at all and returned it to the seller:( Strangely when i put the old digitizer back on the unresponsive part was working again even if intermittently.


Μεταξύ των κινητών που διαθέτω είναι και το Samsung H1, το οποίο έχοντας υποφέρει κάμποσες πτώσεις και κακομεταχείριση  κάποια στιγμή η οθόνη αφής έπαψε να ανταποκρίνεται στο κάτω μέρος. Pin δεν έμπαινε οπότε το τηλέφωνο ήταν άχρηστο. Το πρόβλημα διορθώθηκε για λιγότερο από 10 ευρώ με την αγορά ενός digitizer από το ebay και 20 λεπτά με το κατσαβίδι. Χρησιμοποιώντας τις οδηγίες για την αποσυναρμολόγηση που υπάρχουν εδώ η οθόνη αφής αλλάχτηκε και voila, το τηλέφωνο λειτουργεί σαν καινούριο.

Μια δεύτερη προσπάθεια για αλλαγή το digitizer που μετά από κανά χρόνο σταμάτησε να λειτουργεί πάλι λόγω κακομεταχείρησης, κατέλειξε στο ότι το νέο ανταλλακτικό, δεν δούλευε καθόλου με το τηλέφωνο. Έτσι το έστειλα πίσω στον πωλητή. Περιέργως το παλίο εξάρτημα άρχισε να λειτουργεί όταν το ξανάβαλα πάνω στο κινητό

Thursday, July 19, 2012

Η παραπλάνηση της DIGEA (updated)

Τώρα που το αναλογικό σήμα μας τελειώνει και οι διαφημίσεις της Digea πληθαίνουν θέλω να επισημάνω την παραπλανητικότητα της διαφήμισης αυτής. Μας παρουσιάζουν λοιπόν μια τηλεόραση με αναλογικό δέκτη τύπου μπαούλο. Τις παλιές τις κλασσικές που είχαμε όλοι στα σπίτια μας μέχρι και το 95 τουλάχιστον σίγουρα τις οποίες έχουν ακόμα οι γιαγιάδες και οι παπούδες.




Όμως αυτό που δεν μας λέει η διαφήμιση είναι ότι και επίπεδες τηλεοράσεις που αγοράστηκαν το 2008 για πολλές εκατοντάδες ευρώ έχουν μόνο αποκωδικοποιητή Mpeg2. Δηλαδή πιάνουν τα ψηφιακά κανάλια της ΕΡΤ (Prisma και το άλλο) που και τα δύο καταργήθηκαν και τη θέση τους πήραν το BBC και η Deutche Welle.
Και σήμερα εν μέσω οικονομικής κρίσης υποχρεωνόμαστε να δώσουμε καμιά 30ριά ευρώ χώρια τα όσα δίνουμε κάθε μήνα στη δεη χώρια ότι δώσαμε τρελά ποσά για να πάρουμε την τηλεόραση που θα πάψει να λειτουργεί οσονούπω.
Προσωπικά δεν δίνω φράγκο. Επίσης δεν δίνω δεκάρα για να βάλω εκ νέου μέσα στο σπίτι μου προπαγάνδα. Αν θέλω προπαγάνδα θα διαβάσω ιστορικά κείμενα για τους ΝΑΖΙ και τους Κομμουνιστές ή θα δω τα επίκαιρα του βΠΠ. Δεν έχω ανάγκη πχ καμία Τρέμη, κανένα Πρετεντέρη ή Πάσχο να προσπαθούν με νύχια και με δόντια να με πείσουν για τα δίκαια του αφεντικού τους. Να μείνουν όλοι έξω από το σπίτι μου και να ψοφίσουν επαγγελματικά όπως και τόσοι άλλοι.
Και για να αντιγράψω μια έγκυρη φωνή του ελληνικού σύμπαντος για παρόμοιο θέμα

"Τέλος, και τρομακτικότερο, οι καλοί δημοσιογράφοι των «έγκυρων» εντύπων, δημοσιογραφικών οργανισμών, sites κλπ. οι οποίοι καθημερινά γράφουν χιλιάδες λέξεις καταδικάζοντας την διαφθορά των «μικρομεσαίων» και απαιτώντας να μπει βαθειά το νυστέρι στο κόκκαλο, παραμένουν βουβοί μπροστά σε ένα τέτοιο «συμβάν», σε μια τέτοια καταγγελία του Reuters. Είναι χαρακτηριστικό ότι αν μπείτε στην ιστοσελίδα του πάλαι ποτέ έγκυρου «Βήματος» και βάλετε «Σάλλας» στην σελίδα αναζήτησης δεν θα βρείτε την παραμικρή αναφορά σε αυτό το θέμα. Ούτε μία λέξη. Η άλλη παραδοσιακά έγκυρη εφημερίδα μας, η «Καθημερινή», αναφέρεται μεν στο θέμα αλλά με τον ανώδυνο τίτλο «Νέα αντιπαράθεση Reuters με τον επικεφαλής της Πειραιώς»."

Με 35 λίρες μπορώ να πάρω ένα android stick, να το συνδέσω στην τηλεόραση και να την κάνω υπολογισή με σύνδεση στο Internet. Και ας πάνε τα λαμόγια να πνιγούν.

UPDATE: Η άλλη παραπλάνηση που μας ταΐζαν αφειδώς τις τελευταίες μέρες ήταν ότι ΤΟ ΑΝΑΛΟΓΙΚΟ ΣΗΜΑ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ. FU MOFOS. Το αναλογικό σήμα στην Αθήνα ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ. Συνεχίζει να εκπέμπει από Πάρνηθα, οπότε αν στρέψει κανείς την κεραία προς Πάρνηθα λαμβάνει κανονικά. Εναλλακτικά επιχειρήστε έναν νέο συντονισμό της τηλεόρασης σας γιατί η κεραία μπορεί να λαμβάνει ήδη τα κανάλια από την Πάρνηθα χωρίς καμία αλλαγή. Αλλαξα 2 κεραίες το ΣΚ και οι τηλεοράσεις δουλεύουν μια χαρά ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΤΗ (προς το παρόν).

Monday, July 16, 2012

το κόστος διαβίωσης βουλευτών για κάθε έλληνα

Πρόσφατες αναφορές ανεβάζουν το μηνιαίο κόστος κάθε βουλευτή στις 20.000 ευρώ.

Αν κάθε ένας από τα 11.000.000 κατοίκους της Ελλάδας (δεν κάνουμε διακρίσεις θεωρούμε ότι όλοι δικαιούνται ίση κατανομή πόρων) δικαιούτο το ίδιο ποσό διαβίωσης κάθε μήνα, τότε:
20.000x11.000.000 = 2,2x10^11€ ή 220.000.000.000€
220 δισεκατομμύρια ευρώ. Κάπου όσο και το ΑΕΠ της Ελλάδας. Γεγονός που δεν φαντάζει απλησίαστο. Χρειάζεται βέβαια οι μερικές εκατοντάδες μεγαλοβιομήχανοι ή οι μερικές χιλιάδες υπερεπιχειρηματίες να ρίξουν (ελαφρώς) τα έσοδα τους αλλά είναι ένα εφικτό ποσό.
Και τέρμα φτώχια, τέρμα ανέχεια.

Επίσης είναι δυνατό λόγω της μαζικής χρήσης συγκεκριμένων υπηρεσιών να κατεβεί το κόστος οπότε να μη χρειάζονται 20.000 για κάθε Έλληνα.

Πχ, για τα κινητά οι 3 εταιρίες έχουν προγράμματα απεριόριστης χρήσης μεταξύ κινητών της ίδιας εταιρίας στα 20 περίπου ευρώ. Με ένα κινητό με 3 κάρτες sim μία για κάθε εταιρία και ένα απλό προγραμματάκι για την επιλογή του σωστού δικτύου ανάλογα με τον αριθμό κλήσης μας κάνει 20x3=60 ευρώ.
Ομοίως για σταθερά τηλέφωνα αλλά και για τα έξοδα χρήσης αυτοκινήτων.

Επίσης δεν χρειάζονται στους απλούς πολίτες πληρομές για επιτροπές,(που δεν συμμετέχουν) και ενδεχομένως λιγότερα για αεροπορικά εισητήρια και αυτά μόνο πάσχα χριστούγεννα και καλοκαίρι.

Το επίδομα ενοικίου μπορεί να δίδεται μόνο σε όσους έχουν ενοίκιο και όχι σε όσους ιδιοκατοικούν, ενώ μπορεί να μειωθεί γιατί δεν νομίζω ότι όλοι μένουν σε σπίτια που κοστίζουν 1000 ευρώ το μήνα.

Επίσης και οι επιστημονικοί συνεργάτες των απλών πολιτών δεν χρειάζεται να παίρουν 4000 ευρώ, αλλά στην πλοιοψηφία των περιπτώσεων δεν χρειάζεται να υπάρχουν καν.

Οπότε μάνι μάνι φτάνουμε σε ένα ποσό περι τις 13.000 ευρώ για κάθε έλληνα πολίτη ή περί τα 143.000.000.000 ή μείωση 35% περίπου από τον αρχικό υπολογισμό.

Thursday, July 12, 2012

Night crawls upon us


if u check this map
you'll see part of the world in total darkness

"The darkness came crawling towards the west side of the earth...
nobody saw it coming
not the billions worth of equipment in space
not the billions of eyes staring the void
not even god himself
darkness crawled from a totally unanticipated path
and engulfed half the planet in night
People were terrified at first
they blamed the immigrants
and riots broke out
then NASA broadcasted the first images
High above the surface
36000 Km above 
satellites in geosynchronous orbit
taking restlessly images of the phenomenon
as the evil tongue of darkness licked the planet
It was final
darkness was here to stay

and after 4.000.000.000 years of peaceful coexistence between the twin stars
one of the brothers
faded
into oblivion
and the rest of the universe didn’t even notice
On the surface however
things were getting ugly
people unaware of the dangers of night kept to their routine
some among them though
realized the benefits
and tried to reap a profit
and the children of the night were born"

Παρεμπόριο και άλλες ιστορίες

Διαβάζει κανείς σε ένα από τα πρόσφατα περιοδικά του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών ότι 

το παρεμπόριο είναι η πληγή της οικονομίας. Κόκκινα γράμματα για τη λέξη παρεμπόριο ίσως για να δηλώσει τις κομουνιστικές καταβολές του, χειρόγραφη γραμματοσειρά για το υπόλοιπο, για να δείξει ίσως ότι επηρεάζει ανθρώπους.
Η πληγή της οικονομίας λοιπόν. Το διαβάζω και ριγώ από την αμεσότητα του μηνύματος αλλά και το ψέυδος που κρύβει. Βλέπεις τόσα χρόνια στις εποχές των παχιών αγελάδων το παρεμπόριο δεν ήταν πληγή. Δεν μας ενδιέφερε καν. Σήμερα όμως που μεταξύ άλλων η φοροδιαφυγή, μας οδήγησε στην παρούσα οικονομική κρίση, το παρεμπόριο που προσφέρει φαγητό σε ανθρώπους που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα γίνεται μαζί με τους ίδιους τους μετανάστες εύκολος στόχος για να στρέψουμε την προσοχή μας αλλού.
Λοιπόν ναι, καταδικάζω όλους όσους κερδοσκοπούν εις βάρος της κοινωνίας. Όλους αυτούς που φέρουν τα κοντέινερ με προιόντα μαϊμού και κάνουν περιουσίες στις πλάτες μας χωρίς να πληρώνουν φόρους και ασφάλιστικές εισφορές. Ταυτόχρονα καταδικάζω όλους όσους χύνουν κροκοδείλια δάκρυα τώρα ενώ τόσο καιρό κερδοσκοπούσαν εις βάρος των πολιτών. Όλους όσους αυξάναν τις τιμές τους μέρα με τη μέρα πουλώντας αέρα κοπανιστό σε πρόθυμους είναι η αλήθεια αγοραστές. Ενώ ταυτόχρονα κλείναν τα μάτια στους συνανθρώπους που δεν είχαν να φάνε και ζούσαν μέσα στη φτώχια. Η Lifo τα λέει καλύτερα από όσο θα μπορούσα εγώ:

"Τι έχει συμβεί; Υπερτιμολογούμε υπηρεσίες ο ένας στον άλλον. Κλέβουμε ο ένας τον άλλον. Και όλοι μαζί το κράτος. Καθώς η Ελλάδα έχανε τη μάχη της παραγωγής, ακριβαίναμε συνεχώς τις υπηρεσίες που στο εσωτερικό παρείχαμε ο ένας στον άλλον. Και όλοι διεκδικούσαμε τα λεφτά του κράτους. Αυτά που το κράτος δανειζόταν απλόχερα για να συντηρήσει το επίπεδο ζωής που θέλαμε. Μόλις τα δανεικά σταμάτησαν, ξαφνικά ήρθαν τα προβλήματα στον παράδεισο."

Η πληγή της οικονομίας αγαπητέ είναι οι μειωμένοι μισθοί στο όνομα της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας. Η πληγή της οικονομίας είναι η έλλειψη ντόπιας παραγωγής, η έλλειψη παραγωγής προϊόντων υψηλής προστιθέμενης αξίας. Η έλλειψη ελέγχου και το μπάτε σκύλοι αλέστε που επικρατεί.
Στο protagon υπάρχει ένα αντίστοιχο κείμενο που καταλήγει " Επειδή όλοι αυτοί που τόσα χρόνια διαχειρίζονταν το προϊόν, αντί να επενδύσουν στην εμπορική του αξία και να το διαφημίσουν, προτίμησαν να το δηλητηριάσουν με το ατομικό συμφέρον τους. Τώρα, κλαίγονται κι αυτοί για την κρίση. Αυτοί, που σκότωσαν το θαλάσσιο παράδεισο τους."

Εμείς που σκοτώσαμε τον επι γης παράδεισο μας. Την "ομορφότερη χώρα του κόσμου".