Saturday, April 28, 2012

ΓΕΛΟΙΟΤΗΤΕΣ

άκουσα σήμερα τον Γιάννη Παπαθανασίου στον Αντεννα να λέει "αν δεν θες η ΝΔ να συνεργαστεί με άλλο κόμμα, ψήφησε την για να έχει ισχυρή εντολή"

τι ον...

Friday, April 27, 2012

Λειτουργεί το κράτος; Κανας φούρνος θα γκρεμίστηκε

κάτι περίεργο συμβαίνει τις τελευταίες μέρες στη χώρα.
Οι ζητιάνοι από τον ηλεκτρικό έχουν εξαφανιστεί.
Κέντρα κράτησης παράνομων μεταναστών σχεδιάζονται και στήνονται στο πι και φι.
Διάβαζα ότι η αστυνομία κάνει επιδρομές και αδειάζει σπίτια που στοιβάζονται παράνομοι μετανάστες.
Η αστυνομία κάνει επιδρομές σε δημόσια νοσοκομεία και ανακαλύπτει ανασφάλιστες αλοδαπές εργαζόμενες.
Γϊνοται έλεγχοι λέει ακόμα και σε οίκους ανοχής.
Δασικές περιπολίες για την καταπολέμηση της παράνομης υλοτόμησης.
Συνεχίζονται οι συκήψεις σε χρωστούντες στο δημόσιο,
Πιάστηκαν οδοντίατροι μαϊμού και η ηλεκτρονική συνταγογράφιση καθώς και η χρήση δραστικών ουσιών, φαίνεται να λειτουργεί.
Πρώην πολιτικοί καταχραστές παίρνουν το δρόμο για τη φυλακή,
Ανακαλύπτονται θαλαμηγοί προς φορολόγιση

Έρχεται η συντέλεια του κόσμου και άρχισε το Ελληνικό κράτος να λειτουργεί ξαφνικά;
Όχι βρε κουτό. Απλά εκλογές. Και μόλις αυτές τελειώσουν θα επανέλθουμε στα παλιά...

Tuesday, April 24, 2012

Τα κινέζικα και τα άλλα προϊόντα

Έπεσα τυχαία πάνω σε αυτή τη σελίδα
http://www.spy456.com/
που πωλεί διάφορες συσκευές παρακολούθησης. Δεν θα αναφερθώ στις τιμές, αφού τα ίδια προϊόντα μπορώ να τα βρω κατευθείαν από Κίνα και Χονκ Κονγκ πιο φτηνά, αλλά στην σκόπιμη παραπλάνηση του εν δυνάμει καταναλωτή εφόσον τα προϊόντα τα διαφημίζει ως προϊόντα Ευρωπαικά, Αμερικάνικα και Ιαπωνικά, ενώ μας προτρέπει να προσέξουμε (και να μην αγοράσουμε τις πολύ οικονομικότερες) "κινέζικες απομιμίσεις". Δεν ξέρω σε τι επίπεδο καταναλωτή απευθύνεται το συγκεκριμένο κατάστημα, αλλά για όσους ψάχνονται το πράγμα βρωμάει από μακριά.
Για να θέσω ένα παράδειγμα προς σύγκριση, διαφημίζουν μία ασύρματη κάμερα
http://www.spy456.com/2010/06/blog-post_30.html
την οποία πωλούν προς 70 ευρώ.
Την ίδια μπορεί κανείς να βρει σε ένα καθόλα συνεπές και αξιόπιστο ανατολικής προέλευσης πωλητή
με 26$
http://www.dealextreme.com/p/ultra-mini-1-2ghz-wireless-surveillance-audio-video-camera-with-receiver-set-47920?item=358
ή από έναν άλλο
http://www.ahappydeal.com/product-76189.html
με 19$ + αποστολή

Κατανοώ ότι οι τσιμπιμένες τιμές έχουν να κάνουν με διάφορους παράγοντες (πχ μικρή αγορά, αποθήκευση, άλλα λειτουργικά κόστη, κέρδος, προσφορά εγγύησης, "σιγουριά" ντόπιου πωλητη κλπ), αλλά το να διαφημίζουν τα προϊόντα ως μη κινέζικα το θεωρώ απαράδεκτο.

Saturday, April 21, 2012

Σποτ GU10


Πριν από ένα περίπου χρόνο τοποθέτησα στο σπίτι 3 σποτάκια gu10 και χρησιμοποίησα CFL λάμπες GEYER Helios V1210,11W. Το μπάνιο ίσως δεν είναι ο καταλληλότερος χώρος για ηλεκτρονικές λάμπες ειδικά αν το φως αναβοσβήνει συχνά. Μετά από περίπου ένα χρόνο, μια από τις 3 λάμπες κάηκε. Σταμάτησε να ανάβει για 2-3 μέρες, μετά άρχισε να ανάβει πάλι για μερικές μέρες και τελικά εδώ και κανένα μήνα παρέδωσε το πνεύμα εντελώς. Δεν ξέρω τι έπαθε, γιατί μια πρόχειρη ματιά στα ηλεκτρονικά τμήματα της λάμπας δεν φαίνεται κάτι καμμένο. Σίγουρα όμως δεν δουλεύει. Αυτή η λάμπα αντικαταστάθηκε με ένα σποτάκι LED. το οποίο είναι 3W και φωτίζει διπλάσια σχεδόν από τα άλλα δύο CFL σποτ. Επίσης επειδή το LED είναι λίγο πιο ψυχρό 3500Κ αντί για 2600Κ των CFL φαίνεται και πιο λαμπρό. Αυτό που μένει να δω είναι το τι διάρκεια ζωής θα έχει, αφού δεν φαίνεται να έχει καμία πιστοποίησης (CE, TUV, GE κλπ) αλλά ούτε και ROHS. Η Κίνα κάνει χρυσές δουλειές.

I 've been looking into buying some LED "bulbs" for home use online, and was trying to make an assessment on how to choose one depending on its details and how was that comparable to older incandescent and CFL bulbs. Most LED lamps are advertised with the color temperature they emit, a comparison of which can be seen in the image bellow,


















and their luminosity measured in lumens. A comparison can be seen in the following pic



Another similar comparison can be found here. The issue is that many people say online that you can't compare bulb lumens and choose a bulb. I am not sure why they say that. It could be either due to the fact that we are not used to compare lumens, since we used to compare Watts or cause they do not trust the technique measuring lumens. Wikipedia has a very informative article about lumens, where it is stated that "On 1 September 2010, European Union legislation came into force mandating that lighting equipment must be labelled primarily in terms of lumens, instead of watts of electricity consumed." So I tend to believe that its the lack of use of lumens widely the problem that does not allow people to judge how bright a light bulb is. However this can change with time and comparative charts.

Friday, April 20, 2012

Review of ahappydeal.com


Some thoughts and tips on ahappydeal.com I have bought 2 things from ahappydeal.com. One costing 1.5$ the other costing 21 (plus shipping). This online merchant is similar to dealextreme.com however ahappydeal.com offers "free" shipping on limited items. Ahappydeal though offers 6% discount with every purchase using an appropriate coupon code, which can easily be found online. What is more, it offers some sort of point rewards with each dollar spend equaling a point. According to their description,
however there is an interesting thing going on with these points. And crunching a bit the numbers as seen at the following graph:
it seems that the best value for the points gained, is to spend them at 25DM increments. Hence it makes more sense to do lots of small purchases (including free shipping) rather than a big one to redeem more points. So go out there and shop and redeem your points!

ΕΠΕΣΕ ΤΟ buzz.reality-tape.com ;

Ξέρει κανείς τι έγινε το reality-tape.com και ως επακόλουθο το buzz.reality-tape.com ; Μου εμφανίζεται ως μη προσβάσιμο εδώ και 2 μέρες. ΘΕΛΩ ΤΗ ΔΟΣΗ ΜΟΥ! :) EDITQ: Οπ ξανασηκώθηκε.

Thursday, April 19, 2012

Να εύχεσαι να είναι μακρύς ο δρόμος.

Πήρε το αυτί μου ότι η τύχη του ευρώ βρίσκεται στα χέρια των Ελλήνων ψηφοφόρων. Δεν ξέρω αν αυτό αληθεύει και οι ευρωπαίοι τρέμουν σύγκορμοι μην τυχόν και η Ελλάδα φύγει από το ευρώ, αλλά μόνο και μόνο στην ιδέα ότι μπορεί να πέσουν οι χρηματαγορές και να καταρεύσουν οι τράπεζες και γενικά να υποφέρουν οι οικονομικοί ταγοί της Ευρώπης μου δημιουργεί μια γλυκιά ανατριχίλα. Και ενώ δεν σκόπευα να ψηφίσω κανένα από τους δύο "μεγάλους" τώρα δεν θα έχω και τύψεις. Στο διάβολο η Ευρώπη και οι οικονομική αναλγησία της. Στο διάβολο και η εφορία και το ανάλγητο Ελληνικό κράτος που κλέβει ξεδιάντροπα τους πολίτες του. Στο διάβολο και οι Έλληνες πολιτικοί που με τις αποφάσεις ή τις παραλείψεις τους μας οδήγησαν εδώ που είμαστε σήμερα.
Το φτάσιμο εκεί είναι ο προορισμός σου

Wednesday, April 18, 2012

Ίσως είναι περίεργο αλλά διαβάζοντας στα αντικειμενικά ΜΜΕ για τον φασιστικό χαιρετισμό του Μπρέβικ (ο μακελάρης της Νορβηγίας) στο δικαστήριο και βλέποντας την εικόνα, το πρώτο πράγμα που μου ήρθε στο μυαλό, ήταν οι μάυροι πάνθηρες και ο χαιρετισμός τους στους Ολυμπιακούς αγώνες του Μεχικό το 1968. Που από ότι έγραψε ο ίδιος ο Τόμμυ Σμίθ ήταν χαιρετισμός για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Οι άνθρωποι φεύγουν η μουσική τους μένει (το ίδιο και η ΑΕΠΙ)



Πάει και αυτός. Και μείναμε να ακούμε κώλους και βυζιά.

Wednesday, April 11, 2012

Καταναλωτικές εμπειρίες

Σε παλιότερο κείμενο μου για τον Κωτσόβολο είχα εκφραστεί αρνητικά για το "παζάρεψε το" και για την τιμολογιακή πολιτική του.

Σήμερα το σχόλιο μου έχει να κάνει με μια καινούρια εμπειρία. Κάνοντας έρευνα αγοράς για καινούριο ψυγείο, που θα έπρεπε να είναι Α++, όσο πιο φτηνό και όσο μεγαλύτερο γίνονταν μέσω του skroutz του bestprice και επιτόπιας αναζήτησης κατέληξα σε ένα Πίτσος (νέο μοντέλο που δεν υπήρχε ακόμα στον διαδυκτιακό τόπο της πίτσος) με χαμηλότερη τιμή στον Κωτσόβολο 472 ευρώ. Αφού έφτασε στα χέρια μου μετά από κάποια λογική καθυστέρηση γιατί δεν υπήρχε απόθεμα, διαπίστωσα ότι η ιστοσελίδα του Κωτσόβολου είχε αλλάξει την τιμή του στα 499 ευρώ.

Ο κάθε έμπορος μπορεί να βάζει ότι τιμές θέλει, όμως αφενός μου κάνει εντύπωση η άυξηση της τιμής του μετά την αγορά από εμένα, αλλά και το γεγονός ότι παρά την αύξηση της τιμής, σε εμένα το πούλησε στην τιμή που το βρήκα δηλαδή 472 ευρώ.

Να σημειώσω πάντως ότι το ψυγείο ήρθε εντός 7 ημερών και έμεινα απόλυτα ικανοποιημένος από την παράδοση.

ΠΡΑΣΙΝΟ ΠΑΡΑΕΜΠΟΡΙΟ

Η βλαμμένη ιστοσελίδα του διαδυκτιακού ΒΗΜΑτος έχει ένα απαράδεκτο χαρακτηριστικό. Κάνει αυτόματα ανανέωση όποτε της καπνίσει. Όχι μόνο η κεντρική, αλλά και τα άρθρα. Σήμερα έκανε ανανέωση την ώρα που έγραφα ένα σχόλιο με αποτέλεσμα το σχόλιο να χαθεί. Να χαθούνε και οι κατασκευαστές της σελίδας. Φαντάζομαι προσπαθούν ανεπιτυχώς να στείλουν αναγνώστες στο έντυπο ΒΗΜΑ. Βρε ΟΥΣΤ.

Το σχόλιο που ήθελα να κάνω αφορούσε στο κείμενο με τίτλο Πράσινο Παραεμπόριο. Σε αυτό ο κ Ν. Κωστόπουλος (φέρελπης πολιτικός) εκφράζει τη γνώμη ότι οι ρακοσυλέκτες με τις πρακτικές τους στερούν από το δημόσιο φόρους.
Επειδή διανύουμε περίοδο εκλογών όμως δεν σημαίνει ότι μπορούμε να λέμε και ό,τι μαλακία μας έρθει στο κεφάλι. Δεν ξέρω πως ακριβώς γίνεται η διαδικασία της πληρωμής μετάλλων σκραπ, αλλά όταν ήμουν πιτσιρίκι, μάζευα κουτιά αλουμινίου και ο πατέρας μου τα πήγαινε σε εργοστάσιο ανακύκλωσης κάπου στον Κηφισό και εγώ έβγαζα χαρτζιλίκι. Μεγάλος όντας έχω περάσει κάμποσες φορές έξω από το εργοστάσιο ανακύκλωσης στο Μαρούσι, όπου σε φωτεινή επιγραφή διαφημίζουν, 1 ευρώ για κάθε κιλό αλουμινίου. Δεν ξέρω αν κόβουν απόδειξη, όμως θεωρώ ότι δεν χρειάζεται. Γιατί; Το απορριπτόμενο κουτάκι αλουμινίου ή ό,τι άλλο σκράπ θα καταλήξει σε χωματερή αν δεν το πάει κάποιος για ανακύκλωση.( Η διαλογή μπορεί είτε να γίνει στην πηγή, είτε στην χωματερή από τους εκεί εδρεύοντες). Έτσι το κράτος έχει μηδέν έσοδα αν το κουτί δεν ανακυκλωθεί και πολλά έξοδα αν ταφεί σε χωματερή για την ανάγκη εξεύρεσης νέων ΧΥΤΑ, ΧΥΔΗ κλπ. Επίσης το κουτάκι του αλουμινίου έχει βγει από τη γη ως πρώτη ύλη και μέχρι να γίνει κουτάκι και να πουληθεί σε κάποιο σουπερμαρκετ έχει περάσει από διάφορα στάδια αγοραπωλησιών με τελευταίο εκείνο του καταναλωτή που πληρώνει 23% φπα για να απολαύσει το αναψυκτικό του. (Δεν γνωρίζω αν οι δήμοι όταν στέλνουν υλικά για ανακύλκωση έχουν έσοδα από αυτά, όμως έτσι και αλλιώς πληρώνουμε δημοτικά τέλη για τα απορρίματα οπότε δεν θα ήταν απαραίτητο).
Συνεπώς το κράτος έχει λάβει έσοδα από διάφορους φόρους μέχρι την λήξη της ζωής του κουτιού. Η ωφέλιμη ζωή του οποίου λήγει μέ την κατανάλωση του περιεχομένου του.

Από την άλλη έχουμε ένα παντελώς ανεύθυνο κράτος που δεν είναι σε θέση να προτείνει ή να επιβάλει τυπικές διαδικασίες διαχωρισμού και ανακύκλωσης απορριμάτων στην πηγή (το σπίτι, το χώρο εργασίας). Με αποτέλεσμα αυτό να γίνεται είτε μηχανικά ή με το χέρι στα κέντρα διαλογής είτε απο ρακοσυλλέκτες στην πηγη (μπλε κάδους).

Ο κ Ν. Κωστόπουλος είναι τελείως φάουλ γιατί ο ρακοσυλλέκτης επιτελεί έργο το οποίο αδυνατεί να επιτελέσει το κράτος. Επίσης κάνοντας αυτή τη δουλειά, δεν κλέβει, δεν εγκληματεί και δεν ζητιανέυει για να βγάλει τα προς το ζην όπως φαίνεται ότι θα προτιμούσε ο κ Κωστόπουλος αντί να "κλέβει φόρους από το κράτος". Και να σημειώσω ότι θα πληρώσει και ΦΠΑ για να αποκτήσει τα προς το ζην. Με τέτοιες "λογικές" ο (παράνομος) μετανάστης διώκεται σε τέτοιο περιθώριο που ούτε να πουλήσει μαϊμούδες μπορεί, ούτε όμως και να ψάξει στα σκουπίδια για να ζήσει. Και ας μην ξεχνάμε ότι οι πρόσφατες κυβερνητικές πρακτικές και συμφωνίες έχουν σπρώξει στους κάδους και γηγενείς. Ας πούμε όμως για χάρη ευκολίας ότι μόνο οι μετανάστες εφοδεύουν στους κάδους.
Το ίδιο το κράτος όμως λόγω της παντελούς έλλειψης σοβαρότητας σε όλους τους τομείς και ειδικά απέναντι στα απορρίματα, αναγκάζεται να πληρώνει πρόστιμα για τις νόμιμες και παράνομες χωματερές, να έρχεται σε σύγκρουση με τους κατοίκους της Κερατέας για το νέο ΧΥΤΑ και άλλα τραγελαφικά.
Επίσης ο κ Κωστόπουλος αγνοεί (ηθελημένα ίσως) ότι η μαφία του σκράπ έκλεψε μεγάλες ποσότητες μετάλλων (σηδηροτροοχιές και μηχανές) από τον ΟΣΕ, και κλέβει καθημερινά καπάκια υπονόμων, καλώδια και μετασχηματιστές της ΔΕΗ και του ΟΣΕ. Ενώ οι σκραπατζίδες αγοράζουν τα κλοπιμαία παρά το γεγονός ότι είναι καθίστανται κλεπταποδόχοι. Κανένας έλεγχος και καμία ποινή για το θέμα.

Με άλλα λόγια, δεν είναι οι ρακοσυλλέκτες των μπλε κάδων το πρόβλημα μας σε αυτή τη χώρα, παρά το γεγονός ότι "βρωμίζουν" κατά τα φαινόμενα την βορείων προαστίων αισθητική του κ Κωστόπουλου. Ίσα ίσα που βοηθούν στην ελλάτωση του όγκου των απορριμάτων που καταλήγους στις χωματερές επεκτείνοντας την ωφέλημη ζωή τους. Αποτελούν όμως ένα εύκολο θύμα ενδεχομένως και ρατσιστικής αντιμετώπισης προς άγρα ακροδεξιών και αντιμεταναστευτικών ψήφων από τον κ. Κωστόπουλο που ρίχνει κροκοδείλια δάκρυα για τα διαφυγόντα κέρδη από φόρους του δημοσίου. Όπως έλεγε και ο ΓΑΠ ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ. Πάμε λοιπόν να τα τα πάρουμε από τους ρακοσυλλέκτες.

Δεν ντρεπόμαστε λιγάκι λέω εγώ.

ΥΓ βλέποντας και τη σχετική ανάρτηση στο φεισμπούκι του, και κάποια από τα σχόλια από κάτω, είδα ότι κάποιος κάνει το σχόλιο ότι τα τρίκυκλα και οι αθίγκανοι και παλιατζήδες δεν είναι άστεγοι. ΣΑΦΩΣ. Εγώ όπως και από ότι μου φαίνεται ο Κωστόπουλος δεν μιλάει για αυτούς. Μιλάει για τους μετανάστες με τα καρότσια από σούπερμαρκετ. Γιατί αυτοί είναι τα εύκολα θύματα. Σιγά μη μπορεί να τα βάλει με τους υπόλοιπους
ΥΓ2 Οι παλιατζίδες και οι παλαιοπώλες είναι άλλη πονεμένη ιστορία που πουλάνε τα προϊόντα στο μοναστηράκι πχ και δεν κόβουν αποδείξεις ούτε και καταβάλουν ΦΠΑ προφανώς. Και δεν έχετε παρά να κατεβείτε μια βόλτα στο Μοναστηράκι στους μαγαζάτορες της Αβησσυνίας και της Κυνέτου και να ζητήσετε απόδειξη.