Friday, March 30, 2012

Archos 101 G8 internet tablet experiences

I got the Archos 101 internet tablet 16gb a few months ago believing it was a good deal. In retrospect it was not. But the worst thing was the closed development system that Archos uses for its products. In a few words, 101 G8 does not have the customizability that comes with other similar devices.

Perhaps even more important than this is that the archos 101 is buggy. The lower part of the screen next to the Archos logo is very unresponsive. I need to press and repress and then press a few more times any buttons that happen to be on that part of the screen. Similarly the constant android buttons on the right hand side of the screen are not very responsive either. Not as bad though.

The screen has a very very poor viewing angle. If you lie down at times becomes impossible to use it as it becomes too bright or too dark depending how you hold it.

The plastics are reasonable though the bizarre arrangement with torx screws may add to the serviceability of the device but also add noises when handling it. These may not be audible in an urban environment, but at night in the silence are pretty clear.

Also I am not sure if the rest of the problems I encounter mostly with the web-browsers I use. Firefox is extremely buggy. Shuts off unexpectedly, freezes all the time and becomes unresponsive. Dolphin not so much, but again random shut downs are commonplace.

In summary? DISAPPOINTMENT.

All and all when/if I go back to the market searching for a tablet it will certainly not be archos branded. I may only consider those perhaps if they offer some kind of beast in the bellow 100$ range.

Tuesday, March 27, 2012

Κριτική, G-Bar restaurant

Πήγαμε με μια παρέα να φάμε κυριακή βράδυ στο G-bar στην Κηφισιά. Το ετσιατόριο βρίσκεται στον πρώτο όροφο ενός κτηρίου κοντά στο κέντο της Κηφισιάς, αλλα αν δεν το ξέρεις ή δεν το ψάχνεις μάλλον δεν το προσέχεις.

Ο χώρος είναι όμορφα στημένος με ωραί ντεκόρ και ενδιαφέρουσες ως ένα βαθμό ατάκες κολλημένες στον τοίχο. Αυτό που μας έκανε εντύπωση ήταν ότι το μαγαζί ήταν άδειο. Σε ένα τραπέζι ήταν οι σερβιτόροι και κανένας άλλος. Να σημειώσω ότι το μενού του για τα δεδομένα μου είνα πανάκριβο και ο μόνος λόγος που πήγαμε ήταν το ότι είχαμε κουπόνι από το groupon με 50% έκπτωση αν θυμάμαι καλά η οποία όμως έφερνε το οικονομικό του πράγματος οριακά στο επίπεδο της τσέπης μου.

Το γεγονός ότι ήταν άδειο, συνηγορούσε στο ότι η κρίση με τις τιμές που έχει δεν το βοηθάνε, αλλά βέβαια αυτό έχει να κάνει με το management.

Επειδή όπως ανέφερα, το μαγαζί δεν το είχα ξαναδεί πριν την ανακοίνωση στο groupon και ενώ τελευταία κυκλοφορώ ήδη κανά δυο χρόνια στην Κηφισιά, υπέθετα ότι ήταν καινούριο και άγνωστο ακόμα στο κοινό. Έκανα όμως λάθος. Μια επίσκεψη στην τουαλέτα του μαγαζιού σε πείθει ότι όχι μόνο δεν είναι καινούριο, αλλά ότι δύσκολα τα φέρνει βόλτα. Σπασμένα πλακάκια και καταπονημένος χώρος γενικότερα είναι σοβαρή ένδειξη για τα παραπάνω.

Τέλος πάντων ας μη τα θέλουμε όλα δικά μας. Στο μενού που μας προσέφεραν (συγκεκριμένο λόγω του κουπονιού) η ευγενικότατη σερβιτόρα μας είπε ότι από τα 4 ορεκτικά δεν υπήρχαν τα δύο και από τα κύρια πιάτα δεν υπήρχε άλλο ένα ή δύο (δεν θυμάμαι ακριβώς). Ε οκ λέμε, κυριακή βράδυ ίσως είναι κατανοητό.
Όμως στη συνέχεια ενώ στη σαλάτα που παργγείλαμε έγραφε λιαστή ντομάτα, η ντομάτα δεν υπήρχε. Μετά από ερώτηση στη σερβιτόρα, μας είπε ότι δυστυχώς είχε τελειώσει και δεν την ενημέρωσαν. Όμως και κάτι μακαρόνια που πήρε έταιρο μέλος της παρέας, ενώ έλγαν σάλτσα λιαστής ντομάτας, είχε ντοματοπολτό.
Να ομολογίσω ότι σεφ δεν είμαι, αλλά η λιαστή ντομάτα και η ντομάτα διαφέρουν παρασάγκας. Σάλτσα λιαστής ντομάτας δεν είμαι σίγουρος αν έχω φάει αλλά θα έβαζα στοίχημα ότι είναι διαφορετική από έναν απλό ντοματοπολτό. Η σερβιτόρα προπαθούσε να μας πείσει για το αντίθετο.

Δεν ξέρω αν αυτά συνέβησαν γιατί πήγαμε με κουπόνι και όχι με το κανονικό μενού ή αν απλά όντως ήταν ας πούμε η ώρα τέτοια. Στην τελική δεν με ενδιαφέρει κιόλας. Η όλη εντύπωση που μου άφησε το εστιατόριο ήταν, αν εξαιρέσω το σέρβις της κοπέλας που ήταν σχεδόν άψογο, μάλλον κακή. Και σίγουρα δεν θα έκανα τον κόπο να ξαναπάω πληρώνοντας το κανονικό μενού.

Θα προκαλούσαν γέλιο αν δεν ήταν για κλάματα

Προβληματισμός λέει για την Ντόρα που οι δημοσκοπίσεις τη δείχνουν να μένει εκτός βουλής. Μα καλά έχουν τίποτα μέσα στο κεφάλι τους όλοι αυτοί; Ή μήπως έχουνε κάψει φλάντζα και πρέπει να απαλαγούν λόγω βλακείας;
Νόμιζε πραγματικά τώρα η Ντόρα πως θα την ακολουθούσαν οι 30-40 χιλιάδες ψηφοφόροι της; Είναι τόσο ανίδεοι να μην καταλαβαίνουν ότι ο τυπικός ψηφοφόρος ψηφίζει πρώτα κόμμα (γιατί έτσι τον έχουν εκπαιδεύσει) και μετά όποιο γνωστό όνομα του κάτσει εκείνη τη στιγμή; Προβλέπω στις επόμενες εκλογές ή έστω όταν κατέλθει ο Σαμαράς από την κεφαλή της ΝΔ, η Ντόρα να επιστρέφει στο μαντρί. Τώρα αν επιστρέψει νωρίτερα για να προλάβει τις επερχόμενες εκλογές, εκτός από ξεφτιλίκι ολκής, αμφιβάλω ότι θα λάβει ικανές ψήφους.

Και από την άλλη αφού γέλασε και το παρδαλό κατσίκι με το 1000000 του ανδρός της τώρα μαζέυτηκε. Στερνή μου Γνώση να σ'είχα πρώτα.

Monday, March 26, 2012

Όταν οι πολιτικοί έχουν απομακρυνθεί τόσο πολύ από τους πολίτες ώστε να πηγαίνουν στις παρελάσεις μόνοι τους μαζί με αστυνομία, τότε μάλλον δεν έχουν νόημα ύπαρξης. Σε κανέναν δεν θα λείψουν.

Wednesday, March 21, 2012

poetry day

ημέρα ποίησης και κάπου είχε πάρει το μάτι μου το παρακάτω:

last time i saw you,
u were covered in blood
last time we talked,
u were screaming for help,
last time i heard
u were blockbuster.
congrats.Now the world will know.

παραπλανητική διαφήμιση της Petroheat

Είναι καιρός τώρα που ήθελα να κάνω ένα σχόλιο για ένα φυλλάδιο που έλαβα στο σπίτι, το οποίο ούτε λίγο ούτε πολύ διαφημίζει "πράσινο" πετρέλαιο θέρμανσης.
Η petroheat λοιπόν, ή τουλάχιστον η εταιρία-γραφίστας που ανέλαβε την παρουσίαση του φυλλαδίου διαφημίζουν ότι όταν χρησιμοποιείς πετρέλαιο BP (που σημειωτέων έχει αποσυρθεί από την Ελληνική αγορά και τα βενζινάδικα με το σήμα της πέρασαν στο έλεγχο ενός από τους μεγάλους παίκτες, όμοια και η Shell ανήκει πλέον στην Coral) φροντίζεις το περιβάλλον!!!

Για ν αισχυροποιήσει την παραπλάνηση παρουσιάζεται μια αντίλα υγρών καυσίμων να στάζει κάποιο πράσινο υγρό (μάλλον για χλωροφύλλη το κόβω) ενώ όλο το φυλλαδιάκι έχει πολλές αποχρώσεις του πράσινου (που είναι πολύ μοδάτο κατά τα φαινόμενα) και παράλληλα πάνω στην πράσινη αντλία φυτρώνει ένα σαφώς πράσινο δίφυλλο φυτό. Η δε αντλία δεν είναι μόνο πράσινη και μοδάτη, μοιάζει να ξεπηδά από ένα φωτοβολταϊκό! Ενώ το χορό συμπληρώνει ο πανδαμάτωρ ήλιος!

Έτσι λοιπόν φίλε αναγνώστη. Το πετρέλαιο ανήκει πλέον στις πράσινες μορφές ενέργειας αφού άλλωστε το πουλά η BP που έχει και πράσινο ντεκόρ. Βουρ με τα μπούνια στην πράσινη ανάπτυξη! Αγοράστε μόνο πράσινο πετρέλαιο που φροντίζει το περιβάλλον...

Μόνο ανοίγοντας το δισέλιδο ανακαλύπτεις (;) την παραπλάνηση. Η Petroheat λοιπόν, δεν ανακάλυψε το φωτοβολταϊκό πετρέλαιο, απλά μαζί με το πετρέλαιο πουλά και φωτοβολταϊκά. Εμ πες το ντε και με μπέρδεψες.

Wednesday, March 14, 2012

Φωτοβολταϊκά το νέο Βατερλώ/φούσκα της Ελληνικής οικονομίας;

Εδώ και λίγο καιρό εργάζομαι σε μια εταιρία εγκατάστασης φωτοβολταϊκών, από αυτές που ξεφύτρωσαν σαν μανιτάρια μόλις μύρισαν ζεστό επιδοτούμενο χρήμα.
Μην παρεξηγηθώ είμαι εντελώς υπέρ των Α.Π.Ε. όμως αυτό που οσμίζομαι ότι συμβαίνει τελευταία έχω την αίσθηση ότι μοιάζει πάρα πολύ με τις ένδοξες μέρες του χρηματιστηρίου του '99 με τον δείκτη να καλπάζει στα σύννεφα της οικονομικής ανόδου και όλοι μέχρι και το τελευταίο χωρίο να βρίσκονται σε απόσταση τσιγάρου από μια ΑΕΛΔΕ.

Σε αυτή την εταιρία λοιπόν, επικοινωνούμε με αγρότες προσπαθώντας να τους ψήσουμε να εγκαταστήσουν το ΦΒ τους από εμάς. Δεν είναι ότι σνομπάρουμε τα οικιακά στις στέγες, απλά τα αγροτικά έχουν μεγαλύτερο περιθώριο κέρδους.

Ο προβληματισμός μου έγκειται στο γεγονός ότι η πλοιοψηφία των αγροτών με τους οποίους συζητώ, δεν έχουν ιδέα από ΦΒ. Δεν τους αδικώ, ούτε εγώ γνωρίζω από φάρμακα πχ. Συνήθως με ρωτούν την προέλευση των πάνελ μας και των μετατροπέων. Δεν θέλω να φανώ σνομπ, αλλά όλα σχεδόν φτιάχνονται στην Κίνα ενώ σχεδιάζονται και ίσως συναρμολογούνται στην Ευρώπη για να το γράφουν στην ούγια. Οπότε τι σχέση έχει η χώρα προέλευσης εκτός της φήμης που θέλει τα Κινέζικα να είναι κατώτερης ποιότητας από τα ευρωπαϊκά, λες και η ΝΙΚΕ και οι άλλες φίρμες ένδυσης δεν έχουν εργοστάσια στην Ασία, ή λες και η Intel και η Apple δεν έχουν παραγωγικές μονάδες στην Κίνα. αφού το 99% των ηλεκτρονικών μας φτιάχνεται στην Ασία, δεν θα παράγουν ποιοτικά ΦΒ και μετατροπείς εκεί;

Βέβαια εδώ έχουμε και τους συνεταιρισμούς. Φήμες λένε ότι συνετερισμοί που έχουν αναλάβει να βοηθήσουν τους μη γνώστες αγρότες να εγκαταστήσουν ΦΒ τα έχουν κάνει πλακάκια με 4-5 εταιρίες (που λόγω προσέλευσης αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στη ζήτηση) και υπερτιμολογούν την κατασκευή των πάρκων 100kW, ακόμα και 50000 ευρώ πάνω από τους υπόλοιπους.

Όταν λοιπόν ένας αγρότης το εγκαταστήσει μπορεί να βρεθεί να χρωστάει ακόμα και 250000 ευρώ ποσό που αποπληρώνει με τη λειτουργία του πάρκου. Και καλά ως εδώ θα μου πεις. Όμως εμείς δεν ζούμε στη Γερμανία, τη Γαλλία ή την Αμερική που έχουν σχετικά σταθερό νομοθετικό σύστημα. Εδώ στο Ελλάντα, μπορεί να ξυπνίσεις ένα πρωί για να μάθεις ότι μπήκε νέα φορολογία στα παπούτσια που έχεις ήδη αγοράσει και κρατάς στην ντουλάπα σου. Μπορεί να ξυπνίσεις με το μισό κεφάλι ξυρισμένο γιατί ο υπουργός οικονομικών αποφάσισε ότι πολλά μαλλιά = χοντρό πορτοφόλι άρα και φορολόγιση 50% κατά κεφαλήν.

Μέχρι τώρα για παράδειγμα γνωρίζαμε ότι οι εγγυημένες τιμές αγοράς του ρέυματος από ΦΒ θα έπεφταν κάθε χρόνο. Από τον Ιανουάριο όμως αν δεν κάνω λάθος άρχισαν να πέφτουν ανά εξάμηνο για τις νέες εγκαταστάσεις. Με αυτόν τον τρόπο και τη μέχρι τώρα εμπειρία μας κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί ουσιαστικά ότι οι τιμές που πληρώνει η ΔΕΗ θα διατηρούνται για την 25ετία όπως ισχύει τώρα. Και αν η ΔΕΗ ή ο αρμόδιος υπουργός αποφασίσει ότι δεν γουστάρουν να πληρώνουν ακριβά το ρευμα από ιδιωτικά ΦΒ τι θα γίνει τότες;

Στάχτη και μπούρμπερη. Και θα μείνει ο αγρότης με το ΦΒ στο ένα χέρι και με το δάνειο στο άλλο χέρι να αποπληρώνει ένα μεγαλειώδες ποσό. Ή να αναγκαστεί να χάσει τα χωράφια και το σπίτι του για να το αποπληρώσει.

Αυτό είναι που με τρομάζει γιατί τότε όλοι θα πέσουν να φάνε την πράσινη ανάπτυξη τους θαυμαστές, τους χορηγούς και τους θιασώτες της.

Τι να σκέφτονται; Και κυρίως πως δικαιολογούνται;

Δεν καταλαβαίνω και τη παρρησία του Βενιζέλου να θέλει να γίνει αρχηγός στο μεγαλύτερο ατύχημα του 20ου αιώνα. Απλά για να είναι ο πρόεδρος; Μα τέτοιο κάλο στον εγκέφαλο έχουν οι πολιτικοί μας άνδρες; Έχω ακούσει ότι η εξουσία διαφθείρει, αλλά από ότι φαίνεται όχι μόνο διαφθείρει, αλλά φθείρει τον εγκέφαλο και τον εμποδίζει να σκεφτεί λογικά.

Μια επιστημονική προσέγγιση στο θέμα με μαγνητικές τομογραφίες πάνω σε πολιτικούς εγκεφάλους για το τι τους κάνει να δουλεύουν πιστεύω θα είχε εξαιρετικό ενδιαφέρον.

Ναι ρε μάγκες ΒΡΕΧΕΙ

about dislikes on YOUTUBE

It amazes me sometimes that there are "dislikes" on certain songs on Youtube. Of course not all people have the same taste, hence the vast diversity in music, but in my humble opinion some people wouldn't be able to distinguish good music even if locked in a dark room with 12 different musicians. Freddy, John, Ray, Louis, Michael, Jimi, David, Bruce, Maria, Thom, Andrea, Johny or many many others.

On the other hand, these dislikers could be disgruntled discography personnel paid to dislike musicians they do not publish. Just saying.

Monday, March 12, 2012

and I could just die happy

I found my new music addiction.




Lana Del Rey - Born To Die





Feet don't fail me now
Take me to the finish line
All my heart, it breaks every step that I take
But I'm hoping that the gates,
They'll tell me that you're mine
Walking through the city streets
Is it by mistake or design?
I feel so alone on a Friday night
Can you make it feel like home, if I tell you you're mine
It's like I told you honey

Don't make me sad, don't make me cry
Sometimes love is not enough and the road gets tough
I don't know why
Keep making me laugh,
Let's go get high
The road is long, we carry on
Try to have fun in the meantime

Come and take a walk on the wild side
Let me kiss you hard in the pouring rain
You like your girls insane
Choose your last words
This is the last time
Cause you and I, we were born to die

Lost but now I am found
I can see but once I was blind
I was so confused as a little child
Tried to take what I could get
Scared that I couldn't find
All the answers, honey

Don't make me sad, don't make me cry
Sometimes love is not enough and the road gets tough
I don't know why
Keep making me laugh,
Let's go get high
The road is long, we carry on
Try to have fun in the meantime

Come and take a walk on the wild side
Let me kiss you hard in the pouring rain
You like your girls insane
Choose your last words,
This is the last time
Cause you and I
We were born to die
We were born to die
We were born to die

Come and take a walk on the wild side
Let me kiss you hard in the pouring rain
You like your girls insane

Don't make me sad, don't make me cry
Sometimes love is not enough and the road gets tough
I don't know why
Keep making me laugh,
Let's go get high
The road is long, we carry on
Try to have fun in the meantime

Come and take a walk on the wild side
Let me kiss you hard in the pouring rain
You like your girls insane
Choose your last words
This is the last time
Cause You and I
We were born to die
We were born to die

Thursday, March 8, 2012

whirl in a rusty kingdom

its been quite some time since I heard a song that meant something to me. That moved me so to say but the

Give it a whirl by Sivert Hoyem and the
Kingdom of rust by Doves

move my head in mysterious ways...

It's my time to be waiting
All locked down, chained in the hole
But when my waiting is done
I'm gonna give it a whirl

My God, it takes an ocean of trust
Takes an effort it does
My god, it takes an ocean of trust
It's in the Kingdom of Rust

Monday, March 5, 2012

Κατάπτυστες πρακτικές προώθησης πολιτικών

Πρόσφατα βγήκανε πτυχία ΙΕΚ (ή κάτι παρεμφερές) στα social media. Και από ότι φαίνεται οι πολιτικοί ταγοί μας προσπαθούν ασθμαίνοντας να επωφεληθούν. Δεν ξέρω ποιος έχει αναλάβει την πρώθηση του George Kesarios, αλλά λαμβάνω συχνά πυκνά emails που με ενμερώνουν για το τι γαμάτος τύπος είναι και ότι θα πρέπει να τον ψηφήσω.

ΗΕΥ George Kesarios, Ι got news for you. I am not your friend, I don't ever remember contacting you, I have not give you my email address or my consent to send me unsolicited emails. And to put things into perspective, I am never going to be your friend or vote for you.

Και για να το πω Ελληνικά, ο μόνος λόγος για τον οποίο δεν θα σκεφτώ καν να σε ψηφήσω, είναι ότι έλαβα τα εν λόγω διαφημιστικά email σου. Δεν τα ζήτησα και δεν τα θέλω. Αν θες να εκμεταλλευτείς τα social media, κόψε τις απαράδεκτες πρακτικές και απέλυσε όποιον έχεις αναθέσει να ασχολείται με αυτά. Ο σεβασμός στον πολίτη και την ιδιωτικότητα του πρέπει να λαμβάνεται σοβαρά υπόψιν.

Πριν από κάμποσο καιρό ήταν μια πολιτευτής του ΛάΟΣ που βρήκε την "εύκολη" λύση με spam emails. Πριν από κανά μήνα ήταν το spam email που διαφήμιζε προς πώληση λίστες με εκατομμύρια emails. Κάποιοι γίνονται τζάμπα μάγκες. Και κάποιοι άλλοι νομίζουν ότι είναι μοδάτοι και μέσα στα πράγματα.
ΑΜΑΝ πια. Πως περιμένουμε ένας πολιτικός να είναι σοβαρός όταν βγει, εφόσον χρησιμοποιεί παράνομες και απαράδεκτες πρακτικές; Αποκλείεται. Οπότε; Μαύρο στον κ Kesarios.

Υ.Γ. Α και που'σαι, να προσλάβεις κανά φιλόλογο να ρίχνει μια ματιά στα απαράδεκτα emails που στέλεις γιατί με τόσα ορθογραφικά λάθη, δεν πρόκειται να κάνεις περισσότερους φίλους. Τούλάχιστον άτομα που παίρνουν στα σοβαρά την ορθογραφία.

Sunday, March 4, 2012

σχιζοφρένεια, ή απλά ψέματα

Από τη μια έχεις τον μη εκλεγέντα (λες και οι εκλεγέντες ήταν σοβαροί) πρωθυπουργό της Ελλάδος να λέει όλα καλά, και από την άλλη έχεις τη Moody's να σηκώνει το μεσαίο δάκτυλο...

Saturday, March 3, 2012

an or a

I have noticed lately that many use the article "an" with the LED when writing.
My problem is that while reading such a phrase I do not read the LED as el-ee-di but I rather read is as one word (sounds a bit like lead) and therefore always always have to pause and think of the odd sound that this expression makes. If one reads LED as one word rather than as separate letters then the "an led" sounds like trouble.


Thursday, March 1, 2012

Οικονομία και πρακτικές φιλικές στο περιβάλλον

Κλείνω την TV, το βίντεο, το φούρνο μικροκυμάτων και όλες τις συσκευές σε αναμονή
Βγάζω από την πρίζα φορτιστές και μετασχηματιστές.
Χρησιμοποιώ πολύμπριζα με διακόπτες για να διευκολύνω τις παραπάνω ενέργειες.
Χρησιμοποιούσα ένα ποδήλατο 30 χρονών για καθημερινές διαδρομές.
Χρησιμοποιώ λέβητα υψηλής απόδοσης.
Χρησιμοποιώ χύτρα ταχύτητας.
Χρησιμοποιώ συσκευές ενεργειακής κλάσης Α ή ανώτερης.
Κλείνω τα φώτα όταν δεν τα χρειάζομαι.
Χρησιμοποιώ ηλεκτρονικούς λαμπτήρες και LED όπου είναι εφικτό.
Δεν αγοράζω φαγητό που τελικά θα πετάξω.
Χρησιμοποιώ λίστα για ψώνια. Δεν πέφτω θύμα διαφημίσεων και ειδικά τηλεμάρκετινγκ
Δεν τρώω υπερβολικές ποσότητες κρέατος.
Προτιμώ φρούτα και λαχανικά εποχής, από περιοχές κοντά στον τόπο διαμονής
Αγοράζω οργανικά οπωρολαχανικά
Το αυτοκίνητο που έχω είναι πόλης με χαμηλή κατανάλωση. Θα προτιμούσα ντίζελ.Πιθανόν μεταχειρισμένο.
Χρησιμοποιώ μεταχειρισμένα έπιπλα όταν βρίσκω.
Χρησιμοποιώ το www.freecycle.org
Πουλώ και αγοράζω διάφορα στο ebay, το ricardo κλπ.
Ανακυκλώνω όσο το δυνατόν περισσότερο
Αποφεύγω τις πλαστικές σακούλες. Χρησιμοποιώ τσάντες πολλώ χρήσεων.
Επισκευάζω ότι χαλάει αντί να τα πετάω.
Χρησιμοποιώ όσο το δυνατόν λιγότερο νερό.
Βάζω πλυντήρια με το νυχτερινό τιμολόγιο. Χρησιμοποιώ χρονοδιακόπτες για ευκολία.
Στεγνώνω τα ρούχα στην βεράντα όταν ο καιρός το επιτρέπει.
Χρησιμοποιώ ηλιακό θερμοσίφωνα.
Κάνω διακοπτόμενα ντούζ (ναυτικά).
Επαναχρησιμοποιώ ότι μπορώ. Γυάλινα βάζα πχ. Ακόμα και αν δεν τα χρειάζομαι εγώ, κάποιος θα τα θέλει.
Αναγόμωση. Επαναγεμίζω μπουκάλια σπρέυ, μελάνια κλπ.
Κομπόστ. Φλούδια κλπ πάνε στις ζαρντινιέρες και τον κήπο.

To wired έχει ένα άρθρο για την αντικατάσταση κοινών σπιτικών χημικών με άλλες ουσίες