Saturday, May 28, 2011

FUUUUUUCK me!
νομίζω ότι πέφτουν απανωτοί πυροβολισμοί! ακόμα και ριπές!!!!!
και τα ακούω από τα βόρεια προάστεια!
HOLY FUCK!
κάπου πήρε το μάτι μου την έκφραση "σαν πόρνη διεφθαρμένη" δηλαδή τι, υπάρχει αθώα πόρνη;

Friday, May 27, 2011



αφου δεν θα έχουμε άρτο, ας έχουμε θεάματα.

Wednesday, May 25, 2011

Μπλέξαν οι γραμμές μας... (υποκλοπες email)

Υποκλοπές Email ?

Προχτές έστειλα 4-5 αρχεία μέσω email (για επαγγελμαιτκούς σκοπούς) από το yahoo webmail μου στο επαγγελματικό email του παραλήπτη βασισμένο στην Otenet.

Το στέλνω λοιπόν το απογευματάκι και κατά τις 21:30 το βράδυ, μου έρχεται ηλεμήνυμα από άγνωστο αποστολέα. Περίεργος το ανοίγω και το παλλικάρι μου έλεγε ότι τα έγγραφα τα έστειλα σε λάθος διεύθυνση. Κάγκελο εγώ. Ελέγχω και ξαναελέγχω τον παραλήπτη στο δικό μου μήνυμα, κοιτάω τον παραλήπτη στο πρωωθημένο μήνυμα που είχε την καλωσύνη να μου στείλει, δεν είχα κάνει κανένα λάθος στη διεύθυνση.

Η διεύθυνση του ανθρώπου που με ειδοποίησε για το περίεργο, είχε 3 κοινά γράμματα με τη διεύθυνση του ανθρώπου που ήθελα να στείλω τα έγραφα και κατά τα άλλα καμία σχέση.

Έστειλα τα έγγραφα δεύτερη φορά και πάλι με ειδοποίησε ότι τα έλαβε ο άσχετος παραλήπτης.
Την επόμενη μέρα που επικοινώνησα με τον άνθρωπο που ήθελα να τα στείλω μου είπε ότι τα έλαβε 2 φορές αλλά και έτσι ακόμα δεν εξηγείται πως μοιράστικαν σε τρίτο πρώσωπο χωρίς να το έχω συμπεριλάβει στις διευθύνσεις παραληπτών...

Μήπως έχουμε μια νέα υπόθεση υποκλοπών αυτή τη φορά σε ηλεκτρονική μορφή; Υπάρχουν φήμες για το Echelon των Αμερικάνων, αλλά μήπως κάνουν και τίποτα Ελληναράδες Αμερικανιές;

Tuesday, May 24, 2011

Κάποτε είχαμε το φόρεμα της Μόνικας. Τώρα έχουμε το πουκάμισο της καμαριέρας.
Αύριο θα έχουμε τα μανικετόκουμπα του Γιώργου

Monday, May 23, 2011

Διάβαζα ένα κείμενο για τα καθέκαστα με την οικονομία και το πως αυξάνονται φόροι και συντελεστές και ο αρθρογράφος χρησιμοποιούσε την έκφραση "το μαχαίρι στο λαιμό".

Έλιωσα στο γέλιο. Από εκεί που ήμασταν με το πιστόλι στο τραπέζι και χαράζαμε κόκκινες γραμμές, τώρα μας έχον πάρει το πιστόλι,έχουν κατουρίσει στις κόκκινες γραμμές μας και μας έχουν βάλει και το μαχαίρι στο λαιμό. ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ.
Αν η παρούσα φάση της ζωής μας δεν ήταν τόσο θλιβερή, θα ήταν γελοία.

Tuesday, May 17, 2011

Ο Γολγοθάς-βραχνάς του ΤΕΕ και ο ιππότης της γραφειοκρατείας.

Πράξη πρώτη. Η ανακοίνωση

Ανακοινώνεται στην ιστοσελίδα του ΤΕΕ η έναρξη αιτήσεων για τις εξετάσεις για τη χορήγηση άδειας ασκήσεως επαγγέλματος. Ημερομηνία εγγράφου 3/5/11, ημερομηνία που το πήρα πρέφα, 4/5/11. Καταληκτική ημερομηνία αιτήσεων 23/5/11. Με άλλα λόγια σου διαθέτουν 3 ολόκληρες εβδομάδες ή 15 μέρες για να προετοιμάσεις τα δικαιολογητικά.

Πράξη δεύτερη. Το σαφάρι των δικαιολογητικών

Κακώς βέβαια, αλλά έχουμε και δουλειές έστω και χωρίς άδεια ασκήσεως, οπότε στις 12/5 πήρα άδεια και κατέβηκα στο κέντρο για τις μεταφράσεις, τις σφραγίδες και τις υπογραφές. Το πλάνο ήταν να πάω στη Βρετανική πρεσβεία, να επικυρώσω 3-4 αντίγραφα πτυχίων κλπ, να πάρω ένα από αυτά να πάω στο μεταφραστικό στο Μοναστηράκι και μετά να πάω στο Δοαταπ για ακριβές αντίγραφο για το ΤΕΕ (σημαντική λεπτομέρια).

έτσι 8:15 ήμουν έξω από την πρεσβεία, όπου ρωτώντας τον αστυνομικό από που μπαίνεις, με παρέπεμψε χωρίς να με κοιτάξει καν στον ιδιωτικό φύλακα και ο ιδιωτικός φύλακας με έστειλε να κάνω βόλτες μέχρι τις 8:30 που άνοιγε η πρεσβεία. Μετά την χαλαρή βόλτα, με βάζει μέσα όπου στην είσοδο πρέπει να περάσεις από ανιχνευτή μετάλλων, να αδειάσεις τις τσέπες σου, να ξαναπεράσεις, να ανοίξεις την τσάντα σου στον ιδιωτικό φύλακα, να κλείσεις και να παραδώσεις το κινητό σου σε αυτόν και να πάρεις καρτελάκι επιστροφής. Στη συνέχεια περνάς από ένα θάλαμο με δύο πόρτες ασφαλείας (όπως στις τράπεζες) πριν φτάσεις στον ανελκυστήρα. Εκεί, κατευθύνεσαι στον πρώτο όροφο και είσαι πολύ τυχερός γιατί δεν περιμένει κανείς στην ουρά. Αλλά και άτυχος γιατί δεν είναι και κανείς στις θυρίδες εξυπηρέτησης. Παίρνεις παρόλα αυτά το χαρτάκι με το οποίο θα περιμένεις στην φανταστική ουρά στο άδειο ταμείο και αναμένεις. Μετά από λίγη ώρα, αρκετή για να διαβάσεις όλες τις αφίσες στον χώρο αναμονής (εκτός από τον τιμοκατάλογο) σε φωνάζουν στο booth όπου τους λες ότι θέλεις 4 ακριβή αντίγραφα πτυχίου και αναλυτικής και σου λένε χαλαρά ότι κοστίζει 36 ευρώ το αντίγραφο. ΤΟ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ. Όχι το κάθε διαφορετικό έγγραφο που χρειάζεσαι αλλά το κάθε αντίγραφο από κάθε έγγραφο που θέλεις!!!! Μια χαλαρή σούμα για όσα ήθελα, κόστιζε 3 χαρτιά x 4 αντίγραφα x 36 ευρώ = 432 ευρώ. Μια μίνιμουμ σούμα θα ήταν 3x36 = 108 ευρώ. Πιάνεις το κεφάλι σου περίλυπος, αφού αφενός έχεις ανάγκη να κάνεις τη δουλειά σου, αφετέρου είναι εξεφτελιστικά πανάκριβα και η κοπελίτσα σου λέει ότι θα μπορούσες να ρωτήσεις στο Βρετανικό συμβούλιο πιο πέρα, το οποίο όμως γνώριζες εξαρχής ότι χρεώνει, και προσπάθησες να το αποφύγεις ελπίζοντας ότι η πρεσβεία θα ήταν πιο οικονομική.

Βουρ λοιπόν για το βρετανικό. Όπου ω τι τύχη είσαι πρώτος στην ουρά και η κυρία σε ενημερώνει ότι θα μπορέσεις να κάνεις τη δουλειά σου με μόνο 50 ευρώ για 4 αντίγραφα, καθενός εκ των τριών χαρτιών ενώ παράλληλα συράπτει και τις 2 αναλυτικές βαθμολογίες για να περάσει ως ένα έγγραφο και να σου έρθει πιο οικονομικά. Όμως μη νομίζεις ότι τα βάσανα σου τελείωσαν αγαπητέ ταξιδιώτη. Η Ιθάκη απέχει πολύ ακόμα γιατί τότε η Καλυψώ σου ανακοινώνει ότι μπορείς να τα παραλάβεις σε 3 εργάσιμες μέρες, ή θεού θέλοντος και με μεγάλη επιφύλαξη σε 2 (ενώ σου κρατάνε και τα πρωτότυπα στο μεσοδιάστημα). Οπερ σημαίνει ότι την ερχόμενη Τρίτη θα πρέπει να πάρεις πάλι άδεια για να τρέχεις κέντρο για τα ακριβή αντίγραφα! (δεν παίζει)
Φέυγεις λοιπόν περίλυπος και αναρωτιέσαι πως στα κομμάτια να διανείμεις τα 200 ευρώ που είχες την τύχη να πάρεις από το σπίτι μήπως και χρειαστούν. Επειδή δεν μπορείς να τρέχεις πάλι στην πρεσβεία και να φας και εκεί κανένα άκυρο μερικών εργάσιμων αναζητάς ένα ελεύθερο wifi hot spot για να βρεις το τηλέφωνο της πρεσβείας (μιας και το 11880 κλπ κστίζουν 1 και πλέον ευρώ το λεπτό και η κοσμοκάρτα σου δεν το αντέχει) και να ρωτήσεις πόσες μέρες χρειάζονται για να βάλουν μια ρημαδοσφραγίδα. Σκεπτόμενος λογικά ξεχύνεσαι στα μαγαζιά απέναντι από την πλατεία Κολωνακίου αλαφιασμένος με το κινητό στο χέρι αναζητώντας wifi. Ένα, δύο, τρία, πέντε οχτώ διαφορετικά κλειδωμένα hot spots μέχρι να εντοπίσεις ένα ελεύθερο στον πεζόδρομο λίγο πιο πέρα από το Jacksons Hall. Ας είναι πάντα καλά οι ιδιοκτήτες του. Βρίσκεις το τηλέφωνο της πρεσβείας, και σου λένε ότι το κάνουν εκείνη την ώρα.

Βουρ λοιπόν πίσω στην πρεσβεία αφού προηγουμένως έχεις φροντίσει να βγάλεις στο φωτοτυπάδικο παραδίπλα τα αντίτυπα που νομίζεις ότι χρειάζεσαι. Εκεί ο ευγενικός ιδιωτικός security σου λέει να χαλαρώσεις γιατί σε βλέπει τσιτωμένο και εσύ ρωτάς βλακωδώς "δεν θα με αφήσουν να μπω αν είμαι τσίτα;" Ακριβώς ό,τι χρειαζόσουν δηλαδή, για να σου πει πως απλά είναι καλύτερο για την υγεία σου να είσαι χαλαρός. ΟΥΦ.

Πάλι πάνω στον πρώτο αφού ξαναπερνάς τη διαδικασία του ισογείου, όπου όμως τώρα περιμένουν υπομονετικά 7 άτομα. ΦΡΙΚΗ. Πάει στράφι το πρωινό ξύπνημα για να γλυτώσεις τις ουρές. Ευτυχώς υπάρχουν 3 διαφορετικές ουρές και το χαρτάκι σου λέει ότι είσαι ο επόμενος. Μετά από κανα 15 λεπτο βλέποντας BBC, έρχεται η σειρά σου να ακουμπήσεις τα ευρά και να προσφερθείς να δώσεις τις φωτοτυπίες για να λάβεις την αφοπλιστική απάντηση ότι βγάζουν τις δικές τους. Ε τι στο διάτανο, για 36 ευρώ και εσύ τους έκανες τις φωτοκόπιες δώρο. (Τσάμπα τα 0,7 ευρώ στο φωτοτυπάδικο). Μετά από αναμονή περίπου 10 λεπτών σε φωνάζουν για να σου πουν ότι δεν δουλεύει το μηχάνημα τους με πιστωτικές American Express και τα δίνεις σε ρευστό. Μετά από ακόμα 20-30 λεπτά σε φωνάζουν και έιναι επιτέλους έτοιμα τα διαμαντένια ακριβή αντίγραφα.

Φεύγεις τρέχοντας για το Βρετανικό συμβούλιο αποχερετώντας το σεκιούριτι σκεπτόμενος ότι στην ανακοίνωση του ΤΕΕ συστήνουν το Βρετανικό και όχι την πρεσβεία για τα αντίγραφα που σημαίνει ότι αν είναι σωστή γραφειοκράτες δεν θα τα δεχτούν. Εκεί πλέον είσαι τρίτος στην ουρά και ενώ βηματίζεις γύρω γύρω σαν αγρίμι ανακαλύπτεις ένα κουτί στο οποίο βάζουν παλιές ηλεκτρονικές συσκευές για ανακύκλωση. Ενώ ζαχαρώνεις ένα κομπιουτεράκι και ένα κινητό για ανταλακτικά, παρατηρώντας ότι δεν κοιτάν το κουτί κάμερες, έρχεται η σειρά σου. Τρέχεις λοιπόν στον κύριο του δίνεις τα αντίγραφα, τα παραλαμβάνει, του ζητάς να τα στείλει σπίτι με κούριερ (επιπλέον κόστος 3 ευρώ) και να πληρώσεις πάλι με American express. Σιγά μη την δέχονταν. Ρευστό και πάλι και βουρ στο Σύνταγμα (έχοντας ξεχάσει το κουτί με τα ανταλακτικά) για να πάρεις το μετρό για Μοναστηράκι αναλογιζόμενος αν θα σου φτάσουν τα εναπομείναντα 39 ευρώ για τις μετάφρασεις και το Δοαταπ.

Φτάνεις με τα πόδια στον δεύτερο όροφο του κτιρίου στην Αρίωνως, όπου δανείζεσαι ένα στυλό για να συμπληρώσεις την αίτηση και ευτυχώς ευτυχώς δεν έχει καθόλου ουρά. Στο ταμείο η ευγενέστατη και υπέροχη τελικά δεσποινίς σε ενημερώνει ότι δεν μπορεί να δεχτεί τις φωτοτυπίες της πρεσβείας για επίσημη μετάφραση, κάνοντας σε να χάσεις τη γή κάτω από τα πόδια, ενώ της εξηγείς ότι ναι μεν είναι φωτοτυπίες πρωτοτύπων, αλλά έχουν τη σφραγίδα και τα κόλπα της πρεσβείας τα οποία αρχικά θεωρεί επίσης φωτοτυπημένα αλλά βλέποντας σε ράκος τα δέχεται και της δίνεις 30 ευρώ για προκαταβολή μιας και χρειάζεσαι express μετάφραση που επίσης θα παραλάβεις την Τρίτη.

Φεύγεις τρέχοντας για να προλάβεις το μετρό χωρίς να χρησιμοποιήσεις τρίτο εισητήριο και βουρ για Δοατάπ. (Στο μετρό μια κυρία σου προσφέρει το δικό της εισητήριο, αλλά αφενώς έχεις το δικό σου έτοιμο αφετέρου δεν σου κάνει καρδιά να μην πληρώνεις στο μετρό.)

Στο Μεταξουργείο παίρνεις μερικά χαρτάκια αναμονής μιας και δεν ξέρεις σε ποιά ουρά να στηθείς για να ρωτήσεις από που παίρνεις ακρβή αντίγραφα. Όταν μετά από κανα δεκάλεπτο έρχεται η σειρά σου, σε ενημερώνουν ότι παίρνεις χωρίς να περιμένεις σε ουρά από το δωμάτι στο βάθος. Πας και συ όλο χαρά τα παίρνεις και φεύγεις νομίζοντας ότι είσαι εντάξει. ΜΕΓΑ ΛΑΘΟΣ. Στο σπίτι ανακαλύπτεις ότι το αντίγραφο πού πήρες δεν είναι για το ΤΕΕ. Οπότε την έκατσες. Και σκέφτεσαι απλά ότι θα πάρεις το σωστό την ερχόμενη Τρίτη. Αμ δε.

Πράξη τρίτη και φαρμακερή

Διότι την ερχόμενη Τρίτη και αφού έχεις παραλάβει τις μεταφράσεις, το παράβολο χαρτοσήμου ενώ έχεις μιλήσει στο τηλέφωνο και με το κούριερ να αφήσει το φάκελο από το Βρετανικό στο μαγαζί παραδίπλα αφού δεν είσαι εκεί να το παραλάβεις (τσάμπα τα 3 ευρώ) σου λενε στο Δοαταπ, "αίτηση κάνατε;" Αίτηση; Μα τι αίτηση χρειάζεται για ένα ρημάδι ακριβές αντίγραφο για το ΤΕΕ; Α σου λέει πρέπει να κάνετε αίτηση και το παραλαμβάνεται σε ένα μήνα!!!!!! ΕΝΑΝ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΜΗΝΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΕΝΩ \ΣΤΟ ΜΕΣΟΔΙΑΣΤΗΜΑ ΘΑ ΕΧΕΙ ΛΗΞΕΙ ΚΑΙ Η ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΕ;;;;;
[@#%$@#$^@}{"*&$%$$^^*(@#$%%*%$#?"¨|~`\'΄.,] (λογοκρισία)

Και μετά μιλάμε για open και ηλεκτρονική διακυβέρνηση. Είναι σαν τα ανέκδοτα με την Αννούλα ένα πράγμα. Ευτυχώς όμως χωρίς να χάσω την ψυχραιμία μου θυμάμαι ότι το ΤΕΕ μεγάλη η χάρη του προσφέρει την επιλογή να αναζητήσει μόνο του τη βεβαίωση ισοτιμίας από το Δοαταπ.

Οπότε προς το παρόν
108+53+30+13,5+4+30=238,5 ευρώ χωρίς τα χαμένα ωρομίσθια, και τα επιπλέον έξοδα που καλείσαι να καταβάλεις στο ίδιο το ΤΕΕ με την κατάθεση των δικαιολογητικών.

άντε και του χρόνου πάλι.


ΥΓ να σημειώσω ότι ενώ η βρετανική πρεσβεία δίνει απόδεξη (νόμιμη λέει) δεν έχει ΑΦΜ. και πως διάλα θα τη βάλης στην φορολογική σου δήλωση; Χάθηκε ο κόσμος να βάζετε σφραγίδες κόκκινου χρώματος ή μπλέ έστω να μη μοιάζουν με φωτοτυπία; Χάθηκε επίσης ο κόσμος να actually υπογράφετε τα ρημαδόχαρτα να μην υπάρχουν υπόνοιες μπινιάς; Τι στο διάβολο; Τόσα χρήματα ζητάτε στο κάτω κάτω.

Sunday, May 15, 2011

έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον πιστεύω το γεγονός ότι πολλα από τα σκάνδαλα τα οποία ταλανίζουν την Ευρώπη ξεκίνησαν με αφετηρία αποκαλύψεις στις ΗΠΑ με νεότερη προσθήκη αυτό του Ντομινίκ Στρος Καν. Αναρωτιέμαι αν τύγχανε ίδιας μεταχείρησης αν το γεγονός λάμβανε χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση...

Thursday, May 5, 2011

experimentating

I did the following:
I took a cylindrical bottle box made out of paper, I put glue on it and covered it with aluminum foil., then took a pringles chips box with its lid on and shoved it inside the first one and closed the lid.
The following day I opened the foiled box to find out that it smelled like glue. Then I took out the pringles box open its lid and it too was smelling glue fumes!

Tuesday, May 3, 2011

Οσιοποίηση του Πάπα

Διάβασα με ενδιαφέρον την οσιοποίηση και επικείμενη αγιοποίηση του Πάπα Ιωάννη Παύλου και ότι έχει κάνει ένα θαύμα γιατρεύοντας μια μοναχή από καρκίνο, ενώ ψάχνουν να βρουν και δεύτερο.
Η απορία μου είναι η εξής. Κάποιος που μπορεί να κάνει θαυματα και να θεραπεύει για ποιό λόγο θα καταδεχόταν να ασχοληθεί με οτιδήποτε άλλο εκτός από αυτό; Δεν θα μπορούσε να έχει γιατρέψει από την ηπατίτιδα και τον δικό μας το Χριστόδουλο;

Αποδόθηκε δικαιοσύνη;

photo borrowed from Wired competition

Η δικαιοσύνη αποδόθηκε είπε ο Ομπάμιας που τιμήθηκε με νόμπελ ειρήνης με το που ανέλαβε την προεδρία.
Η δικαιοσύνη αποδόθηκε με μια σφαίρα στο κεφάλι αν και άοπλος, χωρίς χειροπέδες, χωρίς κράτηση στο Γκουαντάναμο, χωρίς δίκη, χωρίς να πει ο Οσάμα την δική του εκδοχή των γεγονότων.
Η δικαιοσύνη αποδόθηκε κατά το οφθαλμός αντί οφθαλμού αποδεικνύοντας πέραν πάσης αμφιβολίας τις χριστιανικές καταβολές του Ομπάμα. Και μετά τον πέταξαν στη θάλασσα. Ούτε καν νεκροψία δεν θα γίνει.
Η δικαιοσύνη αποδόθηκε σκοτώνοντας κάποιον που φέρεται να ξεκίνησε την καριέρα του ως σύμμαχος των ΗΠΑ όπως άλλωστε και ο Σαντάμ με τα χημικά του όπλα.
Η τρομοκρατία λοιπόν πέθανε.
Αποδόθηκε δικαιοσύνη λοιπόν; Γιατί εμένα μου φαίνεται για εκδίκηση;
Και τώρα τι θα κάνουμε χωρίς δικαιολογίες; Ηταν και αυτές μια κάποια λύσης

ΥΓ ο Χασοδίκης τα λέει πιο όμορφα.