Tuesday, September 28, 2010

Δεν το έπιασα το καινούριο κόλπο που πέταξε απόξω απόξω ο υπουργός οικονομίας. για τις ηλεκτρονικές αποδείξεις.
Λέει είναι καλό το να εξοικοιονόμαστε με τις χρεωστικές κάρτες που δεν είναι σαν τις πιστωτικές, αλλά χρήσιμες διότι περνάμε έτσι όλο και περισσότερο στη μη χρήση μετρητών!!!

Που το παει ο ΣΚΑΙ;

Παρακολουθώ με σχετικό ενδιαφέρον και περισσότερη αηδία τα τεκτενόμενα στο δελτίο του ΣΚΑΙ σχετικά με το Βατοπέδι.
Οι καλοί μας δημοσιογράφοι λένε ότι δεν υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία που να λένε ότι το δημόσιο ζημειώθηκε.

Δηλαδή η Μονή Βατοπεδίου με κάποιον τρόπο είχε (;) στην κατοχή της τη λίμνη Βιστωνίδα. Στη συνέχεια και επειδή δεν μπορούσε να κάνει και πολλά πολλά με τα ψάρια που την κατοικούν, αποφάσισε να την πουλήσει, αλλά πιος σοβαρός θα αγοράσει μια λίμνη; Και αφού η σκέψη της πώλησης δεν ευωδώθει, είπε να την ανταλάξει. Στην αρχή σκεφήκαν να την ανταλάξουν με κάτι βραχονησίδες, δεν τους έκατσαν. Στη συνέχεια αποφάσισαν να την ανταλάξουν με τον Όλυμπο. Αλλά επειδή η κατοικία των 12 θεών δεν θα συμβάδιζε με τον ένα και μοναδικό τριαδικό Θεό, εγκατέλειψαν την ιδέα οι αθεόφοβοι και στράφηκαν στο δημόσιο, από το οποίο ζήτησαν και έλαβαν ακίνητα (ολυμπιακά και άλλα) και του δώσαν τη λίμνη.
Το δημόσιο δεν ζημιώθηκε στο ελάχιστο διότι έτσι και αλλιώς τα ακίνητα που έδωσε δεν τα αξιοποιούσε. Έδωσε λεφτά για να τα φτιάξει και στη συνέχεια αφού θα σαπίζανε, πήρε τη λίμνη που την έφτιαξε ο Θεός και η οποία δεν θέλει ιδιαίτερη συντήρηση και έδωσε τα ακίνητα στην Μονή η οποία είναι κατά τα φαινόμενα πιο ευέλικτη και πιο καλή με το real estate και το μάνατζμεντ γενικότερα.

Σε ό,τι πόρισμα και να καταλήξει η εξεταστική επιτροπή, ο Άριος Πάγος, και οι τηλεδικαστές-δημοσιογράφοι το ζήτημα παραμένει. Κυβνερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ κυρίως δώσαν χρήματα των φορολογουμένων και πληρώθηκαν (αν) με νόμισμα που έκοψε ο Θεός κατά τη Γένεση. Οι δημοσιογράφοι (;) του ΣΚΑΙ παίζοντας τον Πάπα ή και τον Ιωάννη τον Βαπτιστή και δίνοντας συγχωροχάρτι και πλένοντας τους πολιτικούς - τηλεοπτικούς μαϊντανούς στον Ιορδάνη εκτελούν θεάρεστο έργο.

Στα τσακίδια όλοι.

Saturday, September 25, 2010

Το κλειστό επάγγελμα των μεταφορέων ίσως ανοίξει με τους νομοθετικούς χειρισμούς. Αλλά θα εξακολουθήσει να παραμένει χωρίς ανταγωνισμό από άλλα μέσα όπως τα τραίνα!!!

ΑΝ είχαμε σοβαρό σιδηροδρομικό δίκτυο αυτό θα μπορούσε να λειτουργήσει ανταγωνιστικά στα φορτηγά όπως γίνεται σε ΟΛΗ την Ευρώπη.

Monday, September 20, 2010

I HATE EXTENDING BANNER ADS
I HATE MOVING BANNER ADS
I HATE AUDIBLE BANNER ADS
I HATE POP-UP ADS

Πόθεν έσχες

Μετά τη δημοσίευση του πόθεν έσχες των πολιτικών για το 2008, ο κ Καρατζαφέρης έχει κάποιες βελτιώσεις σε σχέση με το 2007.

Το 2007 σύμφωνα με την Ναυτεμπορική:

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης δηλώνει συνολικό εισόδημα μαζί με τη σύζυγο του, ύψους 96.630 ευρώ εκ των οποίων τα 81.966 είναι η βουλευτική του αποζημίωση. Διατηρεί επίσης καταθέσεις 26.500 ευρώ στο όνομα του και 30.500 ευρώ η σύζυγος του.

Μαζί με τη σύζυγο του έχουν συνολικά 20 ακίνητα, καθώς και 12 αγροτεμάχια, σε περιοχές όπως Αθήνα, Παλαιό Φάληρο, Καλλιθέα, Κερατέα, Λιβανάτες και Λιτόχωρο, 4 βοσκοτόπια σε Κηφισιά, Σοφικό, Μεγαλόπολη καθώς και 1 οικόπεδο στη Μεγαλόπολη. Επίσης, έχει στην κατοχή του 2 αυτοκίνητα, 4.600 και 3.700 κ.ε.-


To 2008 σύμφωνα με την Ελευθεροτυπία βελτιώνεται ως εξής:

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης δηλώνει το 2008 από βουλευτική αποζημίωση 101.783,23 (αφορολόγητο 68.669,74) και από άλλη πηγή 9.264 ευρώ. Η σύζυγός του δηλώνει 5.400 ευρώ.

Ο κ. Καρατζαφέρης δηλώνει 21 ακίνητα εκ των οποίων τα επτά στο όνομα της συζύγου του. Επίσης δηλώνει υπό ανέγερση ακίνητο στην οδό Ήρας 16 στο Π. Φάληρο, σε οικόπεδο που κληρονόμησε το 1978.

Από παλαιά διαθέτει διαμέρισμα 144 τ.μ. στο Π. Φάληρο, διαμέρισμα 83 τ.μ. στην Αθήνα, οικία 135 τ.μ. στην Κερατέα, βοσκότοπο 8,5 στρ. στην Αρκαδία, οικία 291 τ.μ. σε οικόπεδο 7,5 στρ. με πισίνα στις Λιβανάτες Φθιώτιδας, τρία διαμερίσματα στην Καλλιθέα, 73, 82 και 172 τ.μ., ένα πάρκινγκ στην Καλλιθέα, 95τ.μ.. και 25 τ.μ. ένα διαμέρισμα, οικόπεδο 250 τ.μ. στην Αρκαδία, βοσκότοποι 2 στρ. στο Σοφικό και 393τ.μ. στους Αδάμες Κηφισιάς (το 25%).

Η σύζυγός του δηλώνει διαμέρισμα 60 τ.μ. στ Μάτι, το 1/6 οικίας στο Λιτόχωρο 120 τ.μ.. και το 1/6 βοσκότοπου 13 στρ. επίσης στο Λιτόχωρο. Επίσης διαμέρισμα στην Καλλιθέα, 68 τ.μ. και δύο καταστήματα στην ίδια περιοχή από 65 τ.μ. έκαστο καθώς και διαμέρισμα 58 τ.μ. στην Αθήνα.

Καταθέσεις δήλωσε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ στην Εθνική 40.771 ευρώ. Επίσης η σύζυγός του κατέχει το 50% λογαριασμού 76.000 ευρώ στην ΕΤΕ και 40.000 ευρώ στην Πειραιώς.

Ο κ. Καρατζαφέρης δηλώνει στην κατοχή του δύο αυτοκίνητα, ένα 3.700 κ.ε. που απέκτησε το 2008 και ένα επίσης 3.700 κυβικά που διέθετε από το 2006. Πούλησε ένα ΙΧ 4.500 κ.ε. που είχε από το 2000, ενώ το 2007 αγόρασε σκάφος έξι ατόμων έναντι 14.399 ευρώ.

Τέλος, η σύζυγός του είναι μέλος εταιρείας ΕΠΕ με κεφάλαιο εισφοράς 17.608 ευρώ.


Δηλαδή.
Υπερδιπλασιάζει τις καταθέσεις του,
φτιάχνει ακίνητο σε ένα από τα αγροτεμάχια του στο Π. Φάληρο το οποίο τώρα ονομάζεται οικόμεδο και όχι αγροτεμάχιο.
Πουλησε το παλιό του όχημα και πήρε τουτου. Το παλιό όχημα στο παλιό πόθεν έσχες ήταν 4600 κυβικά, στο νέο έγινε 4500 κεκ.

Είναι και σκαφάτος ο Ελλαδέμπορας.

the Ultimate steal steal review

The Ultimate steal

that can be found here
http://www.microsoft.com/student/office/en-gb/default.aspx

is a great chance to acquire windows 7 and office 2010 (with disks) on the cheap for 97.99£.

However you can have both of them from the same website for 48£.

A few days ago a friend bought Windows 7 upgrade from that website and then, when he downloaded the copy he realized that by getting back to the choices page he could add the backup disk of the office 2010 for 9£ without adding the actual download for 49.99£. Saving exactly 49.99£ which is a steal indeed.

Now nor he neither I are sure how this is possible, since there is nothing official mentioned in the website about such a bargain, and it may as well be a bug on the website. Anyhow I suggest to make haste before they fix it, but you do so on your own risk and I will not be held responsible if it doesn't work anymore.
So one goes to the website mentioned above,

provide your email address and click on the link you receive,


Choose the windows 7 for 30£ (+the backup disck for 9£)


buy them (and download them)

then go back to the purchase options and it allows you to buy the office 2010 backup disk only instead of the download and the backup disk


of course this way to acquire both products is probably questionable, since you don't actually buy a license to use the software, but only a backup disk, so afterwards you will need to go hunting for a working office key which is most probably not very legal.

The problem of course is that software companies can lure you into any kind of license agreement they want and if you wish to comply you may use the program. If not DO NOT USE IT.

Neither me nor my friend can be held responsible for the way the above information is used. Act responsibly

Monday, September 13, 2010

Βλέποντας το άρθρο της ΕΝΕΤ με τις αυξήσεις της ΔΕΗ και αναρρωτιέμαι είναι απαραίτητο σε μια πολυκατοικία, το κάθε διαμέρισμα να έχει μια παροχή ΔΕΗ; Δεν μπορει όλο το κτίριο να έχει μια παροχή κοινή και ας τα βρίσκουνε οι ενοικιαστές στη μοιρασιά;

Saturday, September 11, 2010

Το να χρησιμοποιεί ένα ακροδεξιό μόρφωμα τις μεθόδους αντίστασης των Ιρακινών είναι τουλάχιστο φαιδρό. Ας αφήσουμε τα παπούτσια στα πόδια και ας ασχοληθούμε με την κατάντια μας για την οποία δεν φταίνε άλλοι, εμείς φταίμε!
Επίσης με το να δίνουν τα ΜΜΕ τόση έκταση σε ένα γελοίο θέμα και βήμα λόγου σε έναν πανελληνίως άγνωστο ακροδεξιό τύπο απλά βάζει κάρβουνο στη φωτιά.
Goods packaging posed a weird attraction to me. Especially thinking on how to reduce it. Medication packages is king among the overpackaged goods. Two examples follow.
On the first example is a boxed set of tablets. On the first photos with the tablets stacked one on top of the other.
















while on the second photo the same number of tablets are stacked one inside the other. This way the box could have almost half the thickness. That amounts to 91 squared centimeters per box.





























the blue lines represent the height of the stacked tablets.















On the second example the same type of medication from a different manufacturer that uses a plastic container. This one contains 30 tablets as opposed to the previous one which contains 90 tablets. However 90% of the container is totally empty!


The container is 8 cm tall and 4,5 cm wide. Excluding the safety cap which is 2,5 cm tall and 1,5 cm for the height the tablets need at the bottom of the container, leaves 4 cm height or at least 63,6 cubic cm that is totally empty and useless except perhaps to provide information about the contents.


































The fact of the matter is that the 30 tablets can fit just inside the cap!!!
And in the end all of that goes to the garbage or sometimes for recycling.














Can't they just reduce the packaging and advertise the fact as more environmentally friendly?

Friday, September 10, 2010

Ερώτηση

Γιατί το κράτος πρέπει να έχει έσοδα μόνο από φόρους;
Says Who?

Thursday, September 2, 2010

Με αφορμή τη απαγόρευση του καπνίσματος για άλλη μια φορά, άκουσα απίστευτες παπαριές κατά της απαγόρευσης και απίθανους συλλογισμούς και παραλογισμους.
Δεν είμαι καπνιστής. Έχω καπνίσει όμως και δεν το έκανα εθισμό.
Στο τέλος τέλος όμως η αλήθεια είναι και παραμένει μία. Δεν διώκονται οι καπνιστές το κάπνισμα διώκεται, εκεί που βρίσκονται και άνθρωποι που δεν καπνίζουν.

Αν το τσιγάρο ήταν σαν τα τσίζμπεργκερ, απλά θερμίδες, θα χαιρόμουν πολύ να σας βοηθώ να τα κατεβάζετε το ένα μετά το άλλο ακόμα και αν έπρεπε να υποστώ ένα ρέψιμο ή μια κλανιά στο τόσο.
Αλλά το κάπνισμα αγαπητοί είναι σαν να μένεις σε βόθρο. Μια συνεχής δυσοσμία που δεν φεύγει με τίποτα, ούτε και μειώνεται σε ένταση.
Ποιος θέλει να κάνει βόλτες σε βόθρους?!?!?