Friday, May 28, 2010

Επίκαιρη ερώτηση

Πιστό στο πνεύμα των αποκαλύψεων των ημερών παρουσιάζουμε σε αποκλειστική αναμετάδοση το δημοψήφισμα από την Ιστοσελίδα της Εθνικής μας πορνοΣταρ, της Τζούλιας!


Thursday, May 27, 2010

Lost is found!

Το Lost τελείωσε πλέον εδώ και 18 περίπου ώρες τουλάχιστον στις ΗΠΑ και στις χώρες στις οποίες προβλήθηκε ταυτόχρονα. So what was Lost has now been found. But did anyone win? Σίγουρα κερδισμένοι είναι τα τηλεοπτικά δίκτυα που είχαν την τύχη να προβάλουν το τελευταίο επεισόδιο. Είχα την τύχη ή την ατυχία να παρακολουθήσω μέρος της αμερικάνικης προβολής και περίπου κάθε 5-10 λεπτά είχε διαφημίσεις. 5 λεπτά σειρά, 2 λεπτά κακή σύνδεση, 5 λεπτά διαφημίσεις. Μπορεί έτσι να είναι η Αμερικάνικη TV. ΟΚ τι να πω; Το παράτησα στη μέση και χαίρομαι τουλάχιστον που δεν ξόδεψα επιπλέον χρόνο για να παρακολουθώ και τις διαφημίσεις του όποιου ελληνικού ή άλλου καναλιού.
Αν σε παρόμοια πρακτική κατέφευγαν και τα άλλα κανάλια τότε πραγματικά θα ήθελα να δω πόσο κόστισε στις διαφημιστικές κάθε τηλεοπτικό λεπτό και πόσο θα κόστιζε αν ήταν άλλο τηλεοπτικό προϊόν την ίδια ώρα.
Κερδισμένοι επίσης όλοι εκείνοι οι οποίοι έχοντας γρήγορη πρόσβαση στο Διαδίκτυο και γνώση αγγλικών μπορούσαν να το παρακολουθήσουν σε πραγματικό χρόνο αντί να περιμένουν πότε τα (Ελληνικά) κανάλια θα αποφασίσουν να μεταδώσουν τη σειρά.
Πιο κερδισμένοι όσοι απλά κατέβαζαν τα επεισόδια από το Ιντερνετ και δεν ξόδευαν χρόνο για διαφημίσεις.

Υπάρχουν άλλοι χαμένοι εκτός από τους ήρωες;
Όλοι εκείνοι οι οποίοι μην έχοντας τη δυνατότητα να δουν το τέλος σε πραγματικό χρόνο, θα τους χαλάσουν την έκπληξη όσοι το είδαν.
Όλοι εκείνοι που δεν έχουν πρόσβαση ονλαιν και πρόσβαση σε πειρατικό υλικό, όλοι εκείνοι που είναι έρμαια των αποφάσεων της μουσικοτηλεοπτικής βιομηχανίας που για να μεγιστοποιήσουν τα κέρδη τους, έχοντας και το μαχαίρι και το πεπόνι, κόβουν τον κινηματογραφικό κόσμο σε ζώνες, καταδιώκουν τους ψηφιακούς πειρατές και ωρύονται για τα διαφυγόντα έσοδα, που οδηγούν τους δημιουργούς σε "λιμοκτονία". (ας γελάσω)

Οι δημιουργοί, θέλουν να αγνοούν ότι εκτός από το μαχαίρι και το πεπόνι κρατάνε και το πιστόλι
(να το πιστόλι)















Και βγαίνει αληθινή η ρήση του ποιητή, ο Χαμένος τα παίρνει όλα.

Ο off-shade κάνει μια διεξοδική ανάλυση πάνω στο θέμα.
και το Wired φιλοξενεί ιδέες αναγνωστών που θα έκαναν για τέλος

Thursday, May 20, 2010

Η κοινωνία της τσόντας



Τα τελευταία 9 χρόνια παρατηρώ με απορία την κατάπτωση της Ελληνικής γλώσσας και όχι μόνο. Και εγώ δεν ήμουν κανένας καταπληκτικός ορθογράφος στο σχολείο, αλλά όσο να ναι έκανα μια προσπάθεια. Ειδικά σε ότι αφορά στο Ίντερνετ, προσπαθώ να μην μου ξεφεύγουν λάθη και τόνοι προσπαθώντας να κρατώ ευπαρουσίαστα τα κείμενα μου.
Το 2001 στη σχολή είχε πέσει στα χέρια μου για 5 λεπτά ένα γραπτό τεστ φοιτητή. Σε μια σελίδα κείμενο είχε εκατοντάδες λάθη. Χωρίς υπερβολές σχεδόν λέξη και ορθογραφικό. Τι να πω, μπορεί να είχε δυσλεξία το παιδί και προφανώς οι καθηγητές δεν είναι εκεί για να ελέγχουν την ορθογραφία.
Διαβάζοντας διάφορες σελίδες στο Ίντερνετ όμως διαπιστώνω ότι το φαινόμενο είναι απίστευτα διαδεδομένο.
Πολύς κόσμος δεν ξέρει που πάνε τα τέσσερα. Και καλά ορισμένα λάθη μπορεί να γίνονται από βιασύνη. Το παραπάνω όμως στη φωτογραφία;
Μπορεί να φταίνε τα greeklish. Δεν λέω και εγώ τα χρησιμοποιούσα-χρησιμοποιώ αλλά τα περιορίζω όσο μπορώ και χρησιμοποιώ γράμματα που αντιστοιχούν στα ελληνικά. πχ w = ω.
Και στο κάτω κάτω ρε μάστορα υπάρχουν ηλεκτρονικοί ορθογράφοι. Υπάρχουν για Firefox και Google Chrome. Βάλτους στο γαμώPC σου να μπορούμε να σε διαβάζουμε χωρίς να σιχτιρίζουμε την ώρα και τη στιγμή.

Το κακό είναι ότι και γνωστά "ειδησεογραφικά" (μη χέσω) μπλογκ ουδόλως ασχολούνται με την αξιοπιστία των αναρτήσεων τους και την ποιότητα του γραπτού λόγου.
Ε εντάξει δεν είπαμε να γίνουν φιλόλογοι, αλλά λίγη ορθογραφία και συντακτικό δεν βλάπτει. Να καταλαβαίνουμε τι διαβάζουμε και να δίνετε το καλό παράδειγμα βρε αδερφέ. Σαφώς και δεν τους ενδιαφέρει. Το μόνο με το οποίο ασχολούνται είναι το πόσα χιτς έχουν και πόσο παραπάνω από τους ανταγωνιστές βρίσκονται αλλά και να βγάζουν στη φόρα μαλακίες και λαμογιές ανταγωνιστών. Τα δικά τους τα μούτρα που είναι καλυμμένα με παχύ στρώμα σκατού δεν τα βλέπουν. Που να τα δουν αφού είναι κρυμμένα...

Η ορθογραφία δεν είναι ο μόνος τομέας στον οποίο πάμε κατά διαόλου. Παρατηρώ και απίστευτη κατάπτωση των ηθών. Αναλύσεις επί αναλύσεων και συζητήσεις επί συζητήσεων για τις πρόσφατες ΕΛληνίδες (πορνο) STAR. Η trash TV από το χαζοκούτι έχει (τηλε)μεταφερθεί στη ζωή μας. Τι Πετρούλες, τι Αφρούλες, τι γαμίσσα και βαφτίσσα (της σουμπιζ sic), τηλεπωλήσεις και τηλε(κοροϊ)διαγωνισμοί. Ξυπνάμε και κοιμόμαστε μέσα στο σκουπίδι. Οι (παράνομες) χωματερές στις οποίες καταλήγουν τα απορρίμματα μας, γιατί δεν είχαμε το τσαγανό να φτιάξουμε (τηλεοπτικούς) Χ.Υ.Τ.Α. και να εξαπλώσουμε την ανακύκλωση, έχουν εξαπλωθεί τόσο που μπήκαν μέσα στα στούντιο και τα πλατώ και από τα τηλεοπτικά παράθυρα ξεχύθηκαν στα σαλόνια μας, εμποτίζοντας τον εγκέφαλο μας με βρώμα και δυσωδία.

Όλοι γνωρίζουμε τι γίνεται μέσα στις κρεβατοκάμαρες από μια ηλικία και μετά. Αλλά γιατί να πρέπει να το συζητάμε στην τηλεόραση; Προφανώς για διαφημιστικούς λόγους δεδομένων των πρόσφατων (πορνό-βαράτε με και ας κλαίω)ιστοριών. Για ποιο λόγο να χαλάμε ρεύμα και όση φαιά ουσία μας έχει απομείνει σε δημόσιες συζητήσεις της κρεβατοκάμαρας; Για αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης; Άρτος σίγουρα ΔεΝ Τρέχει. Από θεάματα όμως καλά πάμε λεβέντες μου.

Παρεμφερή διαπίστωση έκανα όταν λόγω προβλήματος χρειάστηκε να επισκεφτώ το Ίντερνετ καφέ της γειτονιάς μου σε βραδινή ώρα. Γινόταν τρελός πανικός από δεκάχρονα τα οποία ούρλιαζαν μέσα στο "καφέ" παίζοντας Counter Strike. Λίγο έλειψε να χρησιμοποιήσω το πληκτρολόγιο ως σιγαστήρα στα κεφάλια των διπλανών εκατέρωθεν μου. Καμία αυτοσυγκράτηση, κανένας σεβασμός ούτε καν προσποιητός. Σε άλλο αντίστοιχο καφέ στον Έβρο όσο ήμουν φαντάρος, τα παιδιά εκεί ήταν πολύ πιο νορμάλ. Το ίδιο και σε ίντερνετ καφέ που έχω επισκεφτεί στο εξωτερικό. Στην γειτονιά μου είχαν αφηνιάσει εντελώς. Τελικά ευτυχώς που συγκρατήθηκα. Διαβάζοντας για παρόμοιο περιστατικό με πιάνει σύγκρυο.

Και μετά βγαίνουν τα κάθε λογής φασιστόμουτρα, εθνίκια, ΛΑΟπλάνοι, λαϊκιστές, κουτοπόνηροι, ψευδοπατριώτες και δηλώνουν τιμητές των ιδανικών της πατρίδας, ουρλιάζοντας στην τηλεόραση, τη στιγμή που αναγάγουν σε επιστήμη τη διαστρέβλωση και την πολτοποίηση των πάντων. Ο σκοπός (τους) αγιάζει τα μέσα άλλωστε. Μάλλον από κει παραδειγματίζονται τα παιδιά.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ως χώρα, λαός, έθνος, πολιτεία, βρισκόμαστε σε κατηφορική τροχιά. Οδηγούμαστε από ναδίρ σε ναδίρ, στον πάτο της παρακμής.

Πιστεύω ότι αν τρώγαμε σκατά καλύτερα θα ήταν.

Wednesday, May 19, 2010

HP iPaq 5450

Recently I got a HP ipaq 5450 and with surprise I realised it also had a sim card slot. After doing some reading I was disapointed to find that it is not functonal and was placed for future development. Why they would through away money for sim connectors they wouldnt use, is beyond me but who am I to question corporate inteligence.
Anyway, I was trying to find photos of that and couldnt hence I made a couple myself using the directions found here for the disassembly. (Of course it has no Imei)

Seems like there is lots of empty space around the sim connector :(




































Strangely the rom version is 2.00.20 dated 06/24/03
while the latest version available from HP is version 1.11 which is unavailable at that link and can only be found at the Korean branch.
Seems like the 1.11 version is for ppc 2002 while this one has the upgrade ppc 2003 and afterwards Hp stopped upgrading...
what a waste...

Sunday, May 16, 2010

Μπορεί να μου εξηγήσει κάποιος γιατί είναι πιο σημαντικό το άνοιγμα της σχολής της Χάλκης από άλλα Ελληνοτουρκικά θέματα;

Friday, May 14, 2010

Λες τώρα που ξανάρχεται ο Ερντογάν στην Αθήνα οι μεγαλοεκδότες να είναι πιο προσεκτικοί από την προηγούμενη φορά με τις φυλλάδες τους;

Επιτέλους τέλος στα ανούσια κλίκ

ένα κλίκ όλη η (αν)ουσία.
Από το μπλογκ λες μαλακίες το παρακάτω ιερό βίντεο. Για όσους αγαπάνε το firefox και το τρωκτικό.


να αγιάσει το screen capture που χρησιμοποιείς!

Thursday, May 6, 2010

Έχει δίκιο ο Καρατζαφέρης όταν λέει για το κάψιμο της βουλής. Η βουλή δεν φταίει σε τίποτα, οι βουλευτές είναι που θέλουν κρέμασμα!

Οι ρίζες του Μακεδονικού

Προσπαθώ να δω το ζήτημα της ονομασίας του βόρειου γείτονα μας ψυχρά, χωρίς εθνικιστικά και υπερπατριωτικά αισθήματα και η αλήθεια είναι ότι αποτυγχάνω. Ίσως φταίει η προπαγάνδα ίσως ο ελλιπής εαυτός μου, ίσως άλλα πράγματα. Η αλήθεια είναι ότι δυσκολεύομαι να τους δω σαν Μακεδόνες.
Τελικά όμως μπορεί και να είναι.
Οι φωτογραφίες του albert kahn τραβηγμένες στα Βαλκάνια στις αρχές του 20 αιώνα έχουν στο περιθώριο σημειωμένη τη χώρα που τραβήχτηκαν. Grece, Serbia, Bosnie, Bulgarie, Montenegro, Croatie, Turquie, και μια (τουλάχιστο στην ιστοσελίδα) που λέει Macedonie. Γίνεται διαχωρισμός μεταξύ Ελλάδας και Μακεδονίας. Πιθανόν αυτό να συμβαίνει επειδή τότε η σημερινή βόρεια Ελλάδα δεν ήταν μέρος της. Δυστυχώς δεν έχει μια συγκεκριμένη ημερομηνία για να την τοποθετήσω σε ακριβές χρονικό πλαίσιο, αλλά έχει τραβηχτεί μεταξύ 1909 και 1929.
















Δεν μπορώ να φανταστώ γιατί ένας Γάλλος τραπεζίτης των αρχών του αιώνα ή έστω ο φωτογράφος του θα ήθελαν να χαλκέψουν την τότε σύγχρονη ονομασία της περιοχής που επισκέπτονταν.

Πολιτική απομόνωση

Αν η ατάκα "τώρα κατάλαβα τι έγκλημα κάναμε" που φέρεται να είπε ο Κακαλαμάνης μετά το χουνέρι που έπαθε είναι αληθής, καταδεικνύει με τον πιο ατράνταχτο τρόπο ότι οι εθνοπατέρες μας είναι εντελώς αποκομμένοι από την πραγματικότητα του Έλληνα, απομονωμένοι στην χρυσή τους σαπουνόφουσκα σαν τις πριγκίπισσες κλεισμένες στο πύργο.
Απομονωμένοι μέσα στη βουλή, τριγυρισμένοι από την προσωπική τους φρουρά ούτε που πάει ο νους τους πως τα βγάζει πέρα ο Έλληνας πολίτης.
Πιθανόν τώρα να μάθουν από πρώτο χέρι.

Wednesday, May 5, 2010

How to minimize carbon footprint and save money in the process?


Things I am doing
  1. I turn off TV, video, microwave and all standby appliances.
  2. I unplug wall chargers.
  3. I use sockets with switches to make the above actions easier.
  4. I use a 30 year old bicycle for everyday commute.
  5. I use high efficiency LED and CFL light bulbs
  6. I use a pressure cooker.
  7. I use as high efficiency appliances as possible.
  8. I turn off the lights whenever not needed.
  9. I live in a house with good insulation.
  10. I do not buy extra food that eventually goes to trash.
  11. I use a list when going for shopping, buying only what I need and not what they brainwash me to buy that eventually ends in trash.
  12. I don't eat a lot of meat.
  13. I use public transport when needed.
  14. I don't own a car. If I buy one, will either be small and diesel or have a very high mpg. Probably though not hybrid, most probably second hand.
  15. I find my furniture in the disposed furniture of others.
  16. I use extensively www.freecycle.org
  17. I buy and sell second hand of whatever shit I think I need or not need on ebay, gummtree, craigslist and elsewhere.
  18. I recycle as much as possible.
  19. I use reusable bags.
  20. I buy organic fruits and vegetables.
  21. I repair shit rather than just dispose them.
  22. I take navy showers.
  23. I use as less hot water as possible when using electrically or fossil fuel heated water.
  24. I use high efficiency combi boiler or even better
  25. Use solar water heater for hot water usage.
  26. Reuse - Repurpose. Glass jars for example. Even if I do not need them, in Freecycle there is someone who does.
  27. Refills. Instead of throwing away spray/soap/detergent bottles and buying new ones, keep the old and refill them with bulk refills. Same with printer cartridges. Refill them on my own.
  28. Rechargeable batteries. Lots of them, for everything around the house that uses batteries. Cheaper in the long run, less waste in the longer run.
  29. Use solar water heater for hot water usage.


Also Wired has an interesting article on using alternatives to common household chemicals.


Things I need to do:

Get an induction stove.
Get vacuum tubes to for space heating.
When I do replace my current appliances, get hot water fill washing machine and dishwasher.
(If I do get one, get a diesel car)

Σκληρός νόμος αλλά νόμος

Ο Πάσχος Μανδραβέλης στο Σκάι είπε ότι "το Σύνταγμα και οι νόμοι είναι ιεροί και πρέπει να εφαρμόζονται" και "το να ψηφίζεται ένας νόμος και να κηρύσσεται ανυπακοή στο νόμο είναι η κατάσταση που μας οδήγησε ως εδώ"...
Υποθέτω ότι έχει υπόψιν του το dur lex sed lex. Οι νόμοι όμως δεν μπορούν να έχουν δύο μέτρα και σταθμά.

Διερωτάται ο Πάσχος αν ο πολιτικός που χρηματίζεται για να περάσει ένα νόμο και ο πολίτης το μαθαίνει η το υποθέτει από τα συμφραζόμενα είναι σωστός; Γιατί θα πρέπει ο πολίτης να υπακούσει σε ένα νόμο που καθιερώνεται με ύπουλα μέσα ενάντια σε κάθε δημόσιο συμφέρον;


Πόσοι βουλευτές χωράνε σε αυτό τον τόπο;

Άκουσα ότι προτάθηκε από τον Α Σαμαρά να μειωθούν οι βουλευτές από 300 σε 200 με απώτερο στόχο την μείωση των εξόδων (υποθέτω) και εκ πρώτης όψεως φαντάζει σωστό.

Μετά όμως πήρε το μάτι μου ένα βίντεο στο οποίο έλεγε ότι σε μια πόλη το Boulder, οι δημοτικοί σύμβουλοι ήταν 7 όταν ο πληθυσμός ήταν 10000 και παρέμειναν 7 όταν ο πληθυσμός έφτασε τις 100000. Στην τελική όμως δεν βελτιώθηκε η δημοκρατία επειδή αυξήθηκε ο πληθυσμός ούτε επειδή αυξήθηκαν οι πολίτες ανά δημοτικό σύμβουλο.
Με άλλα λόγια το πρόβλημα μας δεν είναι ότι έχουμε πολλούς βουλευτές, αλλά ότι αυτοί που έχουμε είναι ασύδοτοι. Ας τους αφήσουμε 300 αλλά ας περικόψουμε στο μισό τις αποδοχές τους και τα επιδόματα τους, τους παρατρεχάμενους τους και τους υπαλλήλους της βουλής, ας καταργήσουμε το νόμο περί ευθύνης υπουργών, ας αίρεται η βουλευτική ασυλία για ποινικές υποθέσεις, ας μειωθεί ή και να καταργηθεί η βουλευτική σύνταξη.
Και σοβαρή οικονομία θα κάνουμε και έλλειμμα δημοκρατίας δεν θα έχουμε.

Ο κ. Σαμαράς όμως με αυτή τη λαϊκίστικη κατά τη γνώμη μου δήλωση επιδιώκει ίσως και άλλα οφέλη. Σε επίπεδο καφενείου ακούγεται πολύ όμορφη άποψη. Ας μην ξεχνάμε ότι ο εκλογικός νόμος δεν είναι απλή αλλά ενισχυμένη αναλογική. Γεγονός που θα έχει επιπλοκές σε ενδεχόμενη μείωση των βουλευτών και πιθανότατα τελειωτικό δικομματισμό.





το βίντεο είναι το τρίτο μέρος ενός πολύ ενδιαφέροντος μαθήματος θα έλεγα. Και αξίζει να δει κανείς όλα τα μέρη.

update:Ο Σαμαράς επανέλαβε τη λαϊκίστικη πρόταση του.

Κατά την επίσκεψη σε ένα μεσαιωνικό κάστρο στην Αγγλική επαρχία, η ξεναγός είπε ότι ο τότε δούκας είχε φυλακιστεί στον πύργο του Λονδίνου και του είχε επιβληθεί πρόστιμο 30000 λίρες. Για να το αποπληρώσει, έκανε απογραφή των κτημάτων του και εφάρμοσε αυστηρή διαχείριση στα έσοδα και τα έξοδα. Το αποτέλεσμα αυτού ήταν σύμφωνα με τα λεγόμενα της ξεναγού η βάση του πλούτου του σημερινού δούκα.
Με άλλα λόγια ο δούκας τότε αρχικά δεν γνώριζε τι είχε στην κατοχή του και τι έσοδα είχε από όλα αυτά ενώ μετά από χριστή διαχείριση του απέφερε τρελά έσοδα.

Αντιπαραβάλλοντας τα παραπάνω με το Ελληνικό κράτος που δεν ξέρει πόσους πληρώνει και τι ακίνητα έχει στη διάθεση του προς αξιοποίηση.