Thursday, August 13, 2009

Ecology

Οι σολωμοί εξαφανίζονται από την Αλάσκα. Σύμφωνα με ΤΟ ΒΗΜΑ."Οι χιλιάδες ψαράδες της Αλάσκας υποφέρουν οικονομικά." Νομίζω ότι ήρθε η ώρα να ψαρέψουν πετρέλαιο και να φάνε τον μαύρο χρυσο.

Wednesday, August 12, 2009

ΛΙΑΚΟ ΙS STILL ALIVE

Έχουν περάσει κάπου δυό χρόνια από την τελευταία ανάρτηση του funEL.
Και δυστυχώς το Ιντερνετ είναι πιο φτωχό χωρίς το σχολιαμό του για τα κακώς κείμενα της Ελληνικής τηλεόρασης.
Προχτές όμως έπεσα πάνω σε αυτό το ιερόν βίδεον και βλέπω ότι υπάρχουν ακόμα επάξιοι συνεχιστές του έργου του :))))))))
Εκπληκτικό!



Tuesday, August 11, 2009

Έχουμε ποντίκια στο σπίτι; Ώρα για φάκες και ποντικοφάρμακο.

Σκεφτόμουν με αφορμή το πρόσφατο κλείσιμο του Τρωκτικού και τα ποστ του ΑΝΕΜΟΥ και άλλα που αναφέρονταν στο ζήτημα και στο κατά πόσον μας αφορά ή όχι το πρόσκαιρο κλείσιμο του καθώς και το τι ακριβώς πρεσβεύει, ποιοι κρύβονται από πίσω του και τι προσπαθούν να επιτύχουν με τα όσα γράφουν και καλά επώνυμα.
Δηλώνω πως δεν γνωρίζω ποίοι κρύβονται πίσω από τις μάσκες των ποντικιών, αν και θα ήταν χρήσιμο να γνωρίζουμε. Μόνο και μόνο για να δούμε ποια φατρία το ελέγχει αλλά και αν και κατά πόσον η διαπλεκόμενη συμμορία και καλά έγκυρων και ανεξάρτητων δημοσιογράφων ή όποιων άλλων προσπαθούν να διαβρώσουν το μέσο το οποίο τους απειλεί. (Δες τις πρόσφατες σχετικά μετρήσεις όπου η TV χάνει από το Ιντερνετ.)
Το τρωκτικό κατά τη γνώμη μου είναι επιπέδου ειδήσεων STAR. Δηλαδή εξαιρετικά, ανεπανάληπτα, απύθμενα χαμηλού επιπέδου και ως τέτοιο δεν αξίζει ιδιαίτερης προσοχής.
Μπορεί που και που να κάνει και καμιά αποκάλυψη περί οπής αλλά και τι σημαίνει αυτό; Η κατηφόρα που έχει πάρει σύσσωμο το Ελληνικό πολιτικό σύστημα και χαριεντίζει ο δημοσιογραφικός οχετός υπέρ του ενός ή του άλλου πολιτικού τζακιού ανάλογα με τις επιχειρηματικές φιλίες και οικονομικές υποστηρίξεις, ακολουθείται κατά πόδας από τους ομοίους τους στο Ιντερνετ. Απλά εδώ υπάρχει μια επίπλαστη ανωνυμία που ξαφνικά απέκτησε επίπεδα δικαιώματος μαζί με το δικαίωμα στην εκπαίδευση, την υγεία, την εργασία, την ανεξιθρησκία κλπ κλπ.

Προσωπικά θεωρώ την ανωνυμία online χρήσιμη στο βαθμό που μπορώ να εκφράζομαι σε αγνώστους χωρίς να κινδυνεύω (άμεσα) από εξτρεμιστές ή προβοκάτορες όπως πχ σε μια διαδήλωση. Άλλωστε η χώρα μας αν και θεωρείται Δημοκρατία δυτικού τύπου συχνά πυκνά χουντοφέρνει και ενεργεί με εντελώς μεσανατολικούς και τριτοκοσμικούς όρους. Απέναντι σε μετανάστες, διαδηλωτές, και γενικότερα στους πολίτες που δεν κλείνονται εύκολα στο μαντρί.

Ξέφυγα λίγο αλλά τι να κάνω. Επιστρέφω στο τρωκτικό λοιπόν. Ακόμα και αν έχει 1εκ επισκέπτες. Ακόμα και αν αποκαλύψει ότι ο Θεός ήταν στην πραγματικότητα ένας εκ των ιδρυτών του καπιταλισμού, ή ότι μας την πέσαν εξωγήινοι και μας πήραν τα σώβρακα γιατί τους χάλασε το πλυντήριο και δεν είχαν καθαρά δεν προσφέρει κάτι το ουσιαστικό στην κοινότητα των χρηστών του Διαδικτύου, απλά επεκτείνει τον οχετό που έτσι και αλλιώς ξεχειλίζει στην καθημερινή ζωή και στα σοκάκια και τις λεωφόρους της πληροφορίας.


Thursday, August 6, 2009

Ειδήσεις επι πληρωμή;

Το παρακάτω θέμα είναι από αυτά που θα περίμενα να δω στον Greek Rider όπως στο παρελθόν, αλλά είτε επειδή δεν το πήρε χαμπάρι, είτε για άλλους λόγους δεν το σχολίασε :)

Διάβαζα λοιπόν στην Ελευθεροτυπία, και αλλού ότι ο ειδησεογραφικός όμιλος του Ρούπερτ Μέρντοχ, News Corp, εμφάνισε ζημιές, και αλλάζει στρατηγηκή χρεώνοντας (εν μέσω κρίσης;) πλέον για τις ως τώρα δωρεάν ειδήσεις που προσφέρει στους αναγνώστες-τηλεθεατές-πελάτες.
Με την δικαιολόγηση ότι το επί πληρωμή περιχόμενο θα είναι διαφορετικό και καλύτερο από τα αντίστοιχα δωρεάν.
Θυμάμαι ότι το ίδιο έπραξε και ΤΟ ΒΗΜΑ. Αρχικά προσέφερε σε μορφή pdf την έκδοση της εφημερίδας δωρεάν από την ιστοσελίδα του για ένα δοκιμαστικό διάστημα στο οποίο και την παρακολουθούσα ανελιπώς, αλλά στη συνέχεια άρχισε να χρεώνει την εν λόγω ηλεκτρονική υπηρεσία και το δικαίωμα σχολιασμού στα άρθρα του (την τελευταία φορά που τσέκαρα) ενώ παράλληλα διατήρησε την δωρεάν πρόσβαση στην ιστοσελίδα και τις ειδήσεις.

Από την άλλη μεριά διαβάζω την έρευνα που λέει στην Ημερησία και αλλού ότι:

"Έτσι "η 'ψηφιακή γενιά' φαίνεται απρόθυμη να βάλει το χέρι στο πορτοφόλι για να 'κατεβάσει' ή να συμβουλευτεί ον-λάιν περιεχόμενα όπως βίντεο ή μουσική": 33% υποστηρίζουν ότι δεν είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν το παραμικρό, δηλαδή οι διπλάσιοι από το μέσο όρο της ΕΕ. Όμως "βρίσκονται στην πραγματικότητα στους κόλπους αυτής της γενιάς, αναλογικά διπλάσιας σε μέγεθος από τον υπόλοιπο πληθυσμό που έχει ήδη πληρώσει γι' αυτού του τύπου τις υπηρεσίες (10% των νεαρών χρηστών έναντι 5% του συνόλου του πληθυσμού της ΕΕ)", υπογραμμίζουν οι Βρυξέλλες. "Είναι επίσης περισσότερο διατεθειμένοι να πληρώσουν για να έχουν μια υπηρεσία ανώτερης ποιότητας" ή μια πιο ενδιαφέρουσα τιμή απ' ό,τι σ' ένα πραγματικό κατάστημα."
Ακόμα και ΤΑ ΝΕΑ έχουν παρεμφερές άρθρο.

Περιττό να αναφέρω ότι απλά σταμάτησα να διαβάζω την επί πληρωμή έκδοση του Βήματος, ενώ στράφηκα και σε άλλες δωρεάν εφημερίδες.

Είναι προφανές ότι ο κολοσσός του Μέρντοχ χρειάζεται χρήματα για να τραφεί και να μεγαλώσει(;) και πιθανότατα η ιντερνετική διαφήμηση δεν αρκεί. Αναρρωτιέμαι όμως πως θα μπορέσουν να πείσουν τον απλό πολίτη να πληρώσει για κάτι που αφενός είχε και μπορεί να έχει από αλλού δωρεάν αφετέρου δεν επιθυμεί να πληρώσει εν γέννει.
Κατά τη γνώμη μου αυτή η τακτική αντικατοπτρίζει τις δεινοσαυρικές μεθόδους και νοοτροπία που ακολουθούνται ακόμη σήμερα που τα πράγματα εξελίσσονται τόσο γρήγορα που η δυσκαμψία των πολυεθνικών κολοσσών θα είναι πιθανότατα και η οικονομική τους καταδίκη.

UPDATE: Αντίστοιχο άρθρο παρουσιάζει και η Καθημερινή βολιδοσκοπώντας πιθανότατα την κατάσταση. Δυστυχώς ανήκω στο ποσοστό εκείνο που δεν σκοπεύει να πληρώνει για να διαβάζει ειδήσεις Online.

Πόσο πιθανό είναι να δούμε φαινόμενα όπως πρόσφατα στην Λατινική Αμερική όπου δημιουργούσαν ειδήσεις (δολοφονώντας κόσμο και στέλνοντας πρώτοι συνεργεία εκεί) για να αυξήσουν την αξία του περιεχομένου των ειδήσεων;

Tuesday, August 4, 2009

ΒΙΝΤΕΟ ΞΕΜΠΡΟΣΤΙΑΣΜΑ

Δεν ενθυμούμαι ποιος εν Χριστώ αδερφός μας είπε ότι διϋλίζουμε τον κόνωπα και καταπίνουμε την κάμηλο. (Μήπως ήτο ο ίδιος ο αδελφός μας Χριστός;) Όπως και να έχει εγώ όντας κάτοικος εξωτερικού, δεν υπήρχε περίπτωση να δω στο άμεσο μέλον το (σατανιστικό) βίντεο με τους ρασοφόρους(;) να τα σπάνε επάνω στην Ακρόπολη.
Επίσης ακόμα και αν επισκεπτόμουν το μουσείο, πιθανότατα δεν θα καθόμουν να παρακολουθήσω όλη τη διάρκεια του (σατανιστικού) βίντεο.
Και επίσης πιθανότατα (δεν γνωρίζω αν έχει αφήγηση) δεν θα έδινα σημασία στις ρασοφορεμένες(;) σιλουέτες να δίνουν ρεσιτάλ γλυπτικής.
Κάποιος όμως το είδε.
Κάποιος έκανε τη σύνδεση. (μαυροφόρος = ρασοφόρος = παπάς)
Αυτός ο κάποιος ενημέρωσε τους σύγχρονους ρασοφόρους για αυτό που είδε.
Οι σύγχρονοι ρασοφόροι διυλίσανε τον κόνωπα και αποφασίσαν ότι τους θίγει τόσο προσωπικά όσο και συντεχνιακά και κινήσαν γη και ουρανό για να πατάξουν το σατανικό βίντεο.

Εγώ σίγουρα δεν θα γνώριζα ότι η Ακρόπολη είχε κατεδαφιστεί εν μέρη από χριστιανούς, πριν μπει στο χωνευτήρι του Ελληνορθόδοξου πατριωτισμού.
Γνωρίζω όμως ότι όπως λέει και ο σοφός λαός "όποιος έχει τη μύγα σφίγγεται", ή "όποιος έχει τη μύγα να τη φέρει πίσω" ή "όποιος έχει τη μύγα μυγιάζεται".

Τώρα είμαι πιο σοφός από πριν και αγαπάω τη θρησκεία ακόμα λιγότερο.


Ας καούν λοιπόν στο πυρ το εξώτερον όλοι οι αφηνιασμένοι θρησκόληπτοι υπερπατριώτες. Δεν τους χρειαζόμεθα.

Monday, August 3, 2009

ΟΙΚΩΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΚΩΛΟΥ

Διαβάζω ότι υπερκαλύφθηκε και λήγει τέλος Αυγούστου το πρόγραμμα αντικατάστασης παλαιών κλιματιστικών. Δυστυχώς όμως δεν ακούω κανένα να μιλάει για την προχειρότητα του σχεδίου που επέτρεψε σε μεγάλες ποσότητες φρέον να διαφύγουν στην ατμόσφαιρα στο όνομα της οικολογίας.
Το team που θα άλλαζε κλιματιστικό σπίτι μου έφτασε με φούρια και όταν έχοντας απλώσει όλα τα συμπράγκαλα τους στο πάτωμα τους ρώτησα τι θα γίνει με το παλιό φρέον μου είπαν ότι είναι παλιό και δεν μπορούν να το αποθηκεύσουν....!!!!!!

Σε email που έστειλα στην greenpeace ελλάδος ρωτώντας επί του θέματος αφού είχα συμπληρώσει άπειρα στοιχεία μου, περιμένω ακόμα απάντηση 1 μήνα μετά....Τρελή επαγγελματική και οικολογική συνείδηση...

ΤΟ ΕΧΕΤΕ ΧΑΣΕΙ ΕΝΤΕΛΩΣ;

Έχουμε τη ΝΔ να μας φλομώνει στα ψέματα, τις ανακολουθίες και την ανικανότητα, έχουμε και το αντίπαλο δεος να λέει το μακρύ του και το κοντό του. ΕΛΕΟΣ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ. Λυτρωση θα είναι αλλά
ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΟΣΤΟΣ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ;

Είστε σοβαροί;
Έχετε συναίσθηση του τι λέτε;

Αντε να χαθείτε και σεις