Tuesday, July 21, 2009

ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΘΕΣΜΩΝ


Λ. Ζαγορίτης της ΝΔ για την πρόθεση του ΠΑΣΟΚ να οδηγήσει σε πρόωρες εκλογές με αφορμή την εκλογή προέδρου.

"θεωρώ αδίστακτους και αναφέρομαι στο ΠΑΣΟΚ στον κ. Παπανδρέου αυτούς που χρησιμοποιούν τους Θεσμούς, το σύνταγμα προκειμένου να εξυπηρετήσουν κοντόφθαλμους και συγκυριακούς στόχους."






Δεν θυμάται ο κ. Ζαγορίτης ότι ο κ. Βουλγαράκης είπε "ότι νόμιμο είναι και ηθικό".

Ξεχνάει ο κ. Ζαγορίτης τα παπαγαλάκια της ΝΔ "φόροι φόροι φόροι" και μετά τις εκλογές μας πήξαν στο νέο φόρο. Εκμεταλεύτηκε το θεσμό της "ενημέρωσης" η ΝΔ και ας μας λένε παπάντζες τώρα.












Νομίζω κυρίες και κύριοι της ΝΔ είστε θρασύτατοι και ανειλικρινείς στην καλύτερη των περιπτώσεων.Και ξεχνάτε το 1990 και τον επίτιμο που προκάλεσε πρόωρες εκλογές με τον ίδιο ακριβώς τρόπο. Ρεμούλες.

Saturday, July 18, 2009

Η ΝΔ ΓΙΑ 4 ΧΡΟΝΙΑ. ΑΜΑΝ


Κατερίνα Παπακώστα στις Ειδήσεις του MEGA 18/ιουλ/2009

Όσοι προτείνουν εκλογές το Σεπτέμβριο προφανώς έχουν δεύτερες σκέψεις στο πίσω μέρος του κεφαλιού τους. Ο Ελληνικός λαός ψήφισε την κυβέρνηση της ΝΔ για 4 χρόνια και ο Καραμανλής πρέπει να καταβάλει κάθε προσπάθεια να τελειώσει η θητεία μας το 2011.






Δεν λέει η κ Παπακώστα όμως ότι ο Ελληνικός λαός δεν ψήφισε τη ΝΔ για να κάνει σκάνδαλα, να βυθίσει τη χώρα στα χρέη, να διαλύσει τα ταμεία και να μας κυνηγάνε στην Ευρώπη.
Να μου χαθείτε μουσκάρια που θα έλεγε η γιαγιά μου.

Friday, July 17, 2009

ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ

Διάβαζα σήμερα στην Καθημερινή και έχει αντίστοιχο κομμάτι και στο ΒΗΜΑ, ότι στην Καλιφόρνια σκέφτονται να φορολογήσουν τη Μαριχουάνα!
Από την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΠΡΟΤΑΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ

Φορολόγηση της μαριχουάνας;

ΣΑΝ ΦΡΑΝΣΙΣΚΟ. Νομοσχέδιο για τη φορολόγηση και τη νομιμοποίηση της μαριχουάνας στην Καλιφόρνια, όπως ισχύει με το αλκοόλ, θα μπορούσε να αποφέρει μέχρι και 1,4 δισ. δολάρια στα άδεια ταμεία της πολιτείας, όπως εκτιμούν τοπικοί αξιωματούχοι. Σχετική πρόταση έχει καταθέσει ο Δημοκρατικός βουλευτής Τομ Αμιάνο ήδη από τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με την οποία θα επιτρέπεται σε ενήλικα άτομα άνω των 21 ετών να κατέχουν, φυτεύουν και πουλούν νομίμως μαριχουάνα. Ο Αμιάνο είχε καταθέσει την πρότασή του ως ένα μέσο αντιμετώπισης του ελλείμματος του προϋπολογισμού της πολιτείας. Οι αρμόδιοι φορείς της πολιτείας εκτιμούν ότι οι πωλήσεις της μαριχουάνας θα αυξηθούν, μετά τη νομιμοποίησή της, κατά τουλάχιστον 30%, αφού θα πέσει η τιμή της. Ενδεχόμενη νομιμοποίηση αναμένεται να θέσει σε σύγκρουση την Καλιφόρνια με την Ουάσιγκτον, δεδομένου ότι η χρήση μαριχουάνας απαγορεύεται σε ομοσπονδιακό επίπεδο, αλλά οι υποστηρικτές της ήδη μαζεύουν τις απαιτούμενες υπογραφές για την επιβολή της σχετικής φορολογίας.

Ενώ σκεφτόμουν τι γαμάτη ιδέα είναι αυτή, και πως σε περιόδους κρίσης χρειάζονται ριζοσπαστικά μέτρα και ιδέες για να βγούμε από την κρίση μετά το σκέφτηκα καλύτερα. Το παρελθόν έχει δείξει και αποδείξει διαπλοκή μεταξύ του πολιτικού καθεστώτος με τους εμπόρους ναρκωτικών. Βλέπε εδώ το καμάρι τον Κεφαλογιάννη. Έτσι το σύστημα δουλεύει ως εξής.
Κηρύσσουμε παράνομο κάτι για το οποίο υπάρχει ή μπορούμε να φτιάξουμε αγορά.

Φτιάχνουμε μια η περισσότερες ομάδες που να το παρασκευάζουν και να το διοχετεύουν.

Φροντίζουμε ώστε οι ομάδες του σπορ να έχουν μέσον σε όλα τα πόστα.

Πουλάμε το παράνομο προϊόν σε αστρονομική τιμή με τη δικαιολογία της παρανομίας.

Πουλάμε και τη μάνα μας για να μην μας γεμίζει τύψεις.

Δρέπουμε τα κέρδη του ιδρώτα μας

Αγοράζουμε βίλες, μερτσεντέ και τζιπ, τα σπάμε στα μπουζούκια

Και αφού οι δικοί μας φωστήρες συμπεριλάβανε στο ΑΕΠ, για να φαίνονται πιο ωραία τα νούμερα,έσοδα από την παραοικονομία και το παρεμπόριο, πορνεία κλπ γιατί να μη νομιμοποιήσουν,φορολογώντας και τα ναρκωτικά,βγάζοντας από το περιθώριο εμπόρους και χρήστες και στερώντας από τους εμπόρους τα επιπλέον έσοδα της παράνομης δραστηριότητας. Έτσι θα μάθουμε και ποιοι είναι αυτοί που παρανομούσαν στο παρελθόν:) Μα φυσικά γιατί είναι πολλά τα λεφτά Άρη...
Άσε που αν γίνει αυτό, πως θα είναι αποδιοπομπαίος τράγος τα Ζωνιανά; Πως θα ζουν οι άνθρωποι και τι θα κάνουν για να βγάλουν τον επιούσιο αν όχι εμπόριο κάνναβης;

Η ΑΔΑΕ «αδειάζει» τον κ. Σανιδά

Το απόρρητο ισχύει και στην επικοινωνία μέσω Ιnternet, λέει η Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών

ΡΕΠΟΡΤΑΖ Ι. ΓΙΑΝΝΑΡΑΚΗΣ | Πέμπτη 16 Ιουλίου 2009 TO BHMA

Η προστασία των ατομικών δικαιωμάτων, των προσωπικών δεδομένων και του απορρήτου των επικοινωνιών βρέθηκε χθες στο επίκεντρο της συζήτησης στο Ελληνικό Κοινοβούλιο. Επειτα από έντονη αντιπαράθεσηυπερψηφίστηκαν οι τροπολογίες
για τις δημοσκοπήσεις, τη χρήση καμερών και τη δημιουργία και διατήρηση αρχείου DΝΑ που εντάχθηκαν στο νομοσχέδιο του υπουργείου Μεταφορών για την ταυτοποίηση των καρτοκινητών τηλεφώνων. Παράλληλα ιδιαίτερη αίσθηση
έκανε η επιστολή-αιτιολογημένη γνώμη που απέστειλε στον Πρόεδρο της Βουλής κ. Δ. Σιούφα και στον πρόεδρο της ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής κ. Απ. Σταύρου ο πρόεδρος της Αρχής Διασφάλισης
του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) κ. Αν. Λαμπρινόπουλος με την οποία αντικρούει τη γνωμοδότηση του μέχρι πρότινος Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Γ. Σανιδά για την άρση του απορρήτου στις επικοινωνίες μέσω του Ιnternet.

Με επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Δημήτρη Σιούφα και τον πρόεδρο της ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής κ. Απ.Σταύρου ο επικεφαλής της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) κ. Λαμπρινόπουλος«απαντά» στη γνωμοδότηση του πρώην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Γ. Σανιδά σύμφωνα με την οποία η επικοινωνία μέσω του Διαδικτύου, τα blogs και τα εξωτερικά στοιχεία των κλήσεων δεν προστατεύονται από το απόρρητο των επιστολών και της ελεύθερης ανταπόκρισης και επικοινωνίας. Γνωμοδότηση που έχει ήδη δημιουργήσει πολλά ερωτήματα όσον αφορά τη συνταγματικότητά της.

Στην επιστολή της η ΑΔΑΕ τονίζει ότι «στο εκ του Συντάγματος κατοχυρωμένο ατομικό δικαίωμα του απορρήτου των επικοινωνιών περιλαμβάνεται και η περίπτωση τηςεπικοινωνίας μέσω του Διαδικτύου, πλην του περιεχομένου του ηλεκτρονικού Τύπου που προορίζεται για δημοσιότητα» (το οποίο καλύπτεται από τις διατάξεις του άρθρου 14). Είναι προφανές, σημειώνεται στην επιστολή, ότι οι διαδικτυακές υπηρεσίες χρησιμοποιούν το Ιnternet ως υποδομή επικοινωνίας με τρόπο ανάλογο με εκείνο που οι υπηρεσίες φωνητικής επικοινωνίας χρησιμοποιούν τα αντίστοιχα τηλεφωνικά δίκτυα.

Για να τεκμηριώσει τις επισημάνσεις της η ΑΔΑΕ κάνει εκτενείς αναφορές στο ευρωπαϊκό και ελληνικό δίκαιο και προσδιορίζει τα χαρακτηριστικά της επικοινωνίας στην ψηφιακή εποχή. Επισημαίνει ότι στον σύγχρονο κόσμο με τον όρο «επικοινωνία» νοείται κάθε μορφής επικοινωνία, με όποιον τρόπο και αν αυτή ασκείται. Και βασικό στοιχείο της προσωπικής ανταπόκρισης ή επικοινωνίας είναι η μυστικότητα του περιεχομένου, η εγγύηση, δηλαδή, ότι το μήνυμα έφθασε στον παραλήπτη χωρίς να γνωστοποιηθεί σε τρίτους. Η προστασία της επικοινωνίας επιβάλλεται και από τις κοινοτικές οδηγίες που ορίζουν ότι «τα κράτη-μέλη κατοχυρώνουν μέσω της εθνικής νομοθεσίαςτο απόρρητο των επικοινωνιών που διενεργούνται μέσω δημοσίου δικτύου επικοινωνιών και των διαθεσίμων στο κοινό υπηρεσιών ηλεκτρονικών επικοινωνιών, καθώς και των συναφών δεδομένων κίνησης».

Η ΑΔΑΕ επισημαίνει επίσης ότι όσον αφορά την προστασία του απορρήτου «όλες οι μορφές επικοινωνίας,συμπεριλαμβανομένων και αυτών που πραγματοποιούνται μέσω του Διαδικτύου, αντιμετωπίζονται με ενιαίο τρόποκαι από το Σύνταγμα και από τον κοινοτικό νομοθέτη» . Και υπενθυμίζει ότι η διάταξη περί απορρήτου του άρθρου 19 του Συνάγματος που εγγυάται ότι «το απόρρητο των επιστολών και της ελεύθερης ανταπόκρισης ή επικοινωνίας με οποιονδήποτε άλλον τρόπο είναι απόλυτα απαραβίαστο»έχει απόλυτο χαρακτήρα και δεν εξαρτάται από την έκδοση εκτελεστικού νόμου. Για τις ειδικές περιπτώσεις άρσης του απορρήτου για λόγους εθνικής ασφαλείας ή για τη διακρίβωση ιδιαίτερα σοβαρών εγκλημάτων το Σύνταγμα προβλέπει την ψήφιση νόμου (στην προκειμένη περίπτωση ο Ν. 3115/2003) που προσδιορίζει με σαφήνεια τις περιπτώσεις και τη διαδικασία με την οποία επιτρέπεται η άρση του απορρήτου των επικοινωνιών. Οι διαπιστώσεις αυτές αποτελούν ευθεία βολή κατά της γνωμοδότησης του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου που αφήνει περιθώρια για την άρση του απορρήτου χωρίς την έκδοση δικαστικής εντολής και χωρίς την άδεια οποιασδήποτε αρχής.

Oσον αφορά τα blogs, η επιστολή της ΑΔΑΕ αναφέρεται στην ήδη υπάρχουσα ελληνική νομολογία η οποία έχει αποδεχθεί ότι «το ιστολόγιο είναι μέσο επικοινωνίας αορίστου αριθμού προσώπων...» και «... το γεγονός ότι ο κάτοχος-διαχειριστής του ιστολογίου δεν υποχρεούται να χρησιμοποιεί τα αληθινά στοιχεία του αλλά δύναται να εμφανίζεται στους αναγνώστες του χρησιμοποιώντας ψευδώνυμοούτως ώστε κανείς από τους επισκεπτόμενους το ιστολόγιό του να μη γνωρίζει την αληθινή του ταυτότητα, δεν αναιρεί τον χαρακτηρισμό του ιστολογίου ως ηλεκτρονικού εντύπου,διότι άλλωστε και στα γραπτά έντυπα παραδοσιακής μορφής είναι συνήθης η αρθρογραφία με ψευδώνυμο».

Ειδικά για την περίπτωση των ιστοσελίδων ή των ιστολογίων επισημαίνεται ότι δεν πρέπει να συγχέεται η δημοσιοποίηση του περιεχομένου τους στο ευρύ κοινό που χαίρει της προστασίας του άρθρου 14 του Συντάγματος με την επικοινωνία που πραγματοποιείται ώστε να δημοσιευθεί το περιεχόμενο της ιστοσελίδας ή να πραγματοποιηθεί η πρόσβαση τρίτων σε αυτήν. Αυτή η επικοινωνία προστατεύεται από το απόρρητο των επικοινωνιών σύμφωνα με το άρθρο 19.

Σε αντίστοιχο πνεύμα είχαν κινηθεί πριν από λίγες ημέρες οι επισημάνσεις του κ.Χρήστου Γεραρή, προέδρου της άλλης αρχής που άπτεται της προστασίας των πολιτών, της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Κατά την παρουσίαση της έκθεσης πεπραγμένων της Αρχής για το 2008 ο κ. Γεραρής τόνισε ότι η άρση του απορρήτου μπορεί να γίνει μόνο υπό τις προϋποθέσεις του άρθρου 19 του Συντάγματος και επισήμανε ότι η γνωμοδότηση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για την άρση της ανωνυμίας στα ιστολόγια δεν λαμβάνει υπόψη την ευρωπαϊκή οδηγία για την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και για αυτό θα δημιουργήσει πολλά προβλήματα.

Watchmen History

I recently Watched the Watchmen and I have to admit I loved the opening titles. Both music and the forgery of history as they mix fiction with reality.
I got at least a few of the original historic moments in this post. If there are any more I am not aware of, please tell me. Enjoy















Wednesday, July 15, 2009

Βγαίνοντας από το σπίτι για το σούπερ μάρκετ φωνάζει από το βάθος η συμβία "Να πάρεις και ταμπόν".

Επιστρέφεις λοιπόν μετά από λίγο με το πακέτο στο χέρι της το δίνεις και σε ρωτάει
"Τι είναι αυτό;"
"Για τι μοιάζει; Ταμπόν είναι" της λές!
"Ζαμπόν σου είπα, Ζαμπόν!"

Και ανακαλύπτεις ότι το ζαμπόν από το ταμπόν απέχουν 14 γράμματα....

Time Change

THE TRUTH IS OUT THERE

Διάβαζα ο άρθρο αυτό στα ΝΕΑ για την απομόνωση του πλανήτη μας, της Γης από το υπόλοιπο σύμπαν και τότε με χτύπησε κατακούτελα. Η απομόνωση μας και η ύπαρξη μας σε ένα λίγο πολύ στείρο περιβάλλον εξασφαλίζει την επιβίωση μας. 
Μπορεί να υπάρχουν και άλλοι "εκεί έξω", όμως το να μην ερχόμαστε σε επαφή μαζί τους ή ακόμα και να γνωρίζουμε με βεβαιότητα την ύπαρξη τους είναι καλό, τόσο για εμάς όσο και για εκείνους.
Σκεφτείτε τι συνέβη σε όσους πολιτισμούς ήρθαν σε επαφή με άλλους πιο προηγμένους στο πέρασμα της ιστορίας πάνω στον πλανήτη. Οι Νεάντερταλ εξαφανίστηκαν, οι Μάγια οι Αζτέκοι και λοιποί αποδεκατίστηκαν από τις ασθένειες του παλαιού κόσμου. Φυλές του Αμαζονίου και της Ινδονησίας αλλά και οι Αβορίγινες της Αυστραλίας φτάσανε στα όρια της εξαφάνισης.
Αν και πιστεύω στους εξωγήινους ότι βρίσκονται κάπου εκεί έξω, χαίρομαι που είμαστε μακρυά από όλους και ελπίζω να παραμείνουμε έτσι για πολύ καιρό ακόμα.

Tuesday, July 14, 2009

ΚΑΘΙΚΙ Η ΚΑΤΑΚΑΘΙΚΙ;

καθίκι, το

Υπάρχουν πολλών ειδών καθίκια.
Καθίκια τυφλά,
καθίκια κουφά,
καθίκια κακομαθημένα
καθίκια χουντικά,
καθίκια περιστασιακά,
καθίκια εγωιστικά,
καθίκια τηλεοπτικά,
καθίκια δημοσιογραφικά,
καθίκια τοκογλυφικά,
καθίκια τραπεζικά,
καθίκια πολιτικά,
καθίκια απολίτικα,
καθίκια πολιτιστικά,
καθίκια καθηγητικά,
καθίκια αριστοκρατικά,
καθίκια πριγκιπικά,
καθίκια που έχουν υποστεί πλύση εγκεφάλου
και ίσως και άλλα που δεν μου έρχονται στο μυαλό γιατί δεν είχα την τύχη ή μάλλον την ατυχία να συναντήσω.
Είμαι βέβαιος ότι ένα καθίκι είμαι και εγώ για κάποιο ή και όλα τα παραπάνω καθίκια αλλά πραγματικά όπως έχω πει παλιότερα είμαι φασίστας ενάντια στους φασίστες, φανατικός ενάντια στους φανατικούς, καθίκι απέναντι στα κάθε λογής καθίκια.
Καθικιά για παράδειγμα είναι να ζητάς κάτι το οποίο δεν μπορούν να σου προσφέρουν να σε βρίζουν μετά. Αν για παράδειγμα σου ζητάνε ένα κατοστάρικο για το εισιτήριο του μετρό πχ και εσύ δεν έχεις ή δεν θέλεις να τους δώσεις είναι καθικιά να σε βρίζουν μετά.
Επίσης αν σου προσφέρουν κάτι το οποίο δεν θέλεις, είναι καθικιά να σε βρίζουν επειδή δεν το θέλεις.
Παρομοίως αν σου προσφέρουν κάτι το πάρεις αρχικά αλλά μετά αλλάξεις γνώμη και το επιστρέψεις είναι καθικιά να σε βρίζουν για αυτό. (έχω δυστυχώς υπάρξει τέτοιο καθίκι).
Και τελικά, είναι καθικιά να ζητάς, να λαμβάνεις όσα το δυνατόν μπορούν να σου δώσουν και μετά να ζητάς και τα ρέστα γιατί δεν σου έδωσαν και άλλα.

Αυτά και άλλα δεν είναι απλά καθίκια, είναι κατακαθίκια.

ούστ ρεεεεεεεεεεεεεεεεεε

Saturday, July 11, 2009

ΔΙΑΦΘΟΡΑ και ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ (to be continued...)

Έχοντας στο μυαλό τα σχετικά με τη SIEMENS και τα άλλα που δεν έχουμε ακούσει ακόμα άκουσα με χαρά την έναρξη λειτουργίας ενός εργοστασίου φωτοβολταϊκών στην Τρίπολη.
Η αλήθεια είναι ότι η Ελλάδα είναι μια παρθένα αγορά για τα φωτοβολταϊκά. Μηδέν (σχεδόν) εγκατεστημένη ισχύς, μεγάλη ηλιοφάνεια άρα και εγγυημένη λειτουργία.Οπότε πολλοί θα μπορούσαν να αγοράσουν το προϊόν (φωτοβολταϊκά) για να πουλήσουν ή να χρησιμοποιήσουν το υποπροϊόν  του (ηλεκτρική ενέργεια).
Διαβάζοντας το άρθρο του ΒΗΜΑτος δεν μπορούσα παρά να σταθώ στην φράση "Δυστυχώς η λογική που επικρατεί σήμερα στην Ελλάδα είναι άλλη. Στόχος είναι η παραγωγή ενός προϊόντος ή μιας υπηρεσίας που θα πουληθεί στο Δημόσιο, αφού πρώτα λαδωθούν ο κρατικός μηχανισμός και η πολιτική ηγεσία. Φυσικά αυτό δεν μας πηγαίνει πουθενά, απλώς μας καταδικάζει σε έναν φαύλο κύκλο διεφθαρμένων επιχειρηματιών που λαδώνουν διεφθαρμένους πολιτικούς για να κάνουν δουλειές που δεν προσφέρουν τίποτε στην οικονομία, αλλά προσφέρουν στους ίδιους μεγάλο μέρος των κρατικών χρημάτων."

Πολύ καίρια τοποθετημένα πρόταση.

Και σκέφτομαι. Ως τώρα η Ελλάδα και με αυτό εννοώ την Ελληνική κυβέρνηση, επέδειξε μια απίστευτη αδιαφορία, στενοκεφαλιά, οπισθοδρομικότητα για να μη χρησιμοποιήσω άλλους χειρότερους χαρακτηρισμούς, σε ότι αφορούσε τα φωτοβολταϊκά και την εγκατάσταση τους. Και ξαφνικά πριν από μερικές μέρες η νομοθεσία για τα φωτοβολταϊκά χαλάρωσε και αναμένουμε τον νέο Ελντοράντο να αναπτυχθεί στην Ελλάδα (με πιθανότατα υπερκάλυψη των πραγματικών αναγκών της χώρας οπότε και οι τιμές ηλεκτρικού θα πέσουν και ο κάθε επίδοξος επενδυτής θα φάει τα μούτρα του) ταυτόχρονα με την έναρξη της λειτουργίας του εν λόγω και άλλων εργοστασίων.
Έγιναν ξαφνικά οι κυβερνώντες μας υπέρμαχοι του περιβάλλοντος και αλτρουιστές; Μη χέσω. Το άλλο με τον Τοτό το ξέρεις;

"Επένδυση αξίας 180 εκατ. ευρώ που πραγματοποιήθηκε με αμερικανικά κεφάλαια ύψους 50 εκατ. ευρώ, με επιδότηση 30 εκατ. ευρώ και με δάνειο 90 εκατ. ευρώ από την Τράπεζα Πειραιώς."

Είμαι σίγουρος ότι η τράπεζα Πειραιώς δεν θέλει να χάσει τα λεφτά της., ούτε και οι υπόλοιποι επενδυτές. Το ερώτημα είναι: η σύμπτωση έναρξης λειτουργίας του εργοστασίου και αλλαγή νομοθεσίας περί ΦΒ είναι τυχαία; Και αν όχι ποιος πλήρωσε τα κατάλληλα πρόσωπα για  να ανοίξει η αγορά φωτοβολταϊκών; Οι Αμερικανοί επενδυτές; Η Ευρωπαϊκή Ένωση που δίνει τις επιδοτήσεις; Η τράπεζα Πειραιώς που έδωσε το δάνειο και θέλει να πάρει πίσω με τόκο;

Πότε θα μάθουμε τα νέα υπόγεια παιχνίδια που ξεδιάντροπα συνεχίζουν να παίζουν πίσω από την πλάτες μας και κάτω από τα τραπέζια; Και η Siemens δεν έχει κοπάσει ακόμα, εκτός και αν περιμένουν κάτι νέο που θα το ρίξει στην αφάνεια...

Σε συνέχεια του ίδιου θεάτρου του παραλόγου,η τράπεζα Πειραιώς (ο εκ των άνωθεν βασικός μέτοχος) θα αρχίσει λέει να δίνει δάνεια 1,2 δις ευρώ για ανάπτυξη στην πράσινη οικονομία!
Δηλαδή η τράπεζα έκανε μια επένδυση 60 εκατομμυρίων από την οποία θα έχει κέρδη και στη συνέχεια θα δίνει δανεικά για να αγοράζουν τα προϊόντα της και ξεπληρώνοντας με τόκο!

Thursday, July 9, 2009

ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Θα τολμήσει το ΠΑΣΟΚ και οι υπόλοιποι να τα βρουν με την ΝΔ όπως αναφέρεται σΤΑ ΝΕΑ για πρόεδρο της δημοκρατίας ώστε να παραμείνουν στην εξουσία τα κατακάθια της μαφίας;

Μα αν κάνει κάτι τέτοιο δεν εξισώνεται το ΠΑΣΟΚ με την μαφία της ΝΔ; Και τι κοινωνικό έρεισμα θα έχει μετά το ΠΑΣΟΚ από τους πολίτες που θα το βλέπουν να ενδίδει;